Kolečko myši (Microsoft) jde těžko

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Muska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Kolečko myši (Microsoft) jde těžko

Příspěvek od Muska »

Takže jde o bezdrátovou myš Microsoft Wireless Optical Mouse 2.0A (klasika 2tl, 3. v kolečku, které je naklápěcí a bez polohovacího zasekávání), půl roku stará....

Jak je jinak naprosto v pohodě myš, ale to kolečko...... zezačátku šla úplně hladce a lehoučce, jen občas náhodně na malou část otočky šlo tíž, což se postupně zhoršovalo jak frekvencí, částí otočky i velikostí tření, už delší dobu to takhle drhne po celou otočku, občas než se myš "zahřeje" používáním, je to docela síla...

samozřejmě čas odčasu myš rozmontuju a snažím se zkoumat, co s tím... vydat nejde, žádnou chybu nevidím, snažil jsem se to nějak vyčistit a namazat styčný plochy, což se sice zdálo, že to pomůže, ale po čase to bylo akorát ještě horší, ovšem poslední šťárací pokus se zdá, že trochu pomohl...

pracovat se s ní vcelku dá, ale do pohodlného rolování to má daleko, nehledě na to, že při rolování se pravidelně stiskává kolečko jako prostřední tlačítko... a slyšel jsem o podobnym neduhu i ostatních myší MS (ostatně i k tomu prostřednímu tlačítku a naklápění bych měl výhrady), takže by mě zajímalo, jestli to někdo z vás řešil a nějak vyřešil (jinak, než že letěla z okna :-) )..... Díky!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

rozebrat a vyčistit díru pro kolečko v horním plastu případně jí zvětšit pilníčkem...teda pokud je stejná příčina jako u msie3 co jsem měl.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Muska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muska »

karf píše:rozebrat a vyčistit díru pro kolečko v horním plastu případně jí zvětšit pilníčkem...teda pokud je stejná příčina jako u msie3 co jsem měl.
jojo, to jsem už udělal, protože mi taky přišlo, že rozebraná roluje líp, to právě asi trošku pomohlo, ale tohle není ona primární příčina......
Muska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muska »

Tak po dnešku už to bylo fakt hrozný, ale napadl mě Kontaktol (sprej na čištění elektrických kontaktů), použil jsem ho defakto stejně jako olej a účinek hned viditelný, kolečko funguje skoro jako nové.... jen tu díru v horním plastu je stejně třeba zvětšit ještě víc, než jsem ji zvětšil doposavad... jsem zvědavej, za jak dlouho se to zas začne zadrhávat :?
Muska
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muska »

ale dlouhodobě nepomáhá ani Kontaktol.... ani čištění, nic... už nevím, co dělat.... copak neví ani nikdo tady?? :lookround:
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“