Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)
Moderátor: Eddward
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
VODNY> Ta deska je opravdu dobra deska. Ze zacatku jsem s ni mel jen problemy, nic nefungovalo, viz i muj komentar k desce na PCT v clanku o Core 2- prvni cast. Ale s novejsimi BIOSy se vse podarilo vychytat, a to je v clanku taky napsano ... jediny vazny problem je memory divider ale to se da zkousnout. Kdybych nepotreboval Crossfire jdu ale ihned do Gigabyte DS4 a nebo vyssi, ale jinak je ta Asus s poslednim BIOSem fakt stabilni a suprova fosna ...
- chodec
- Začátečník
Hmm tak obcas sa my nerozbehne pc pri asi 1 z 10 zapnuti len sa roztocia vetraky musim na zdroji vypnut a zapnut vypinac.Zaujimave ze prime na oboch jadrach stabilne jak test blend,tak test small ffts tak large ffts hry ako oblivion bez problemu.Len ten nabeh pc obcas nejde.Zdroj mam otestovany na predchadzajucej zostave p4 prescott doska Asus p4c800-e bezal pol roka.Ten nabeh Biosu je stale pomaly.V hardware monitoru mam vsetky Q-fan na disable.
- Vodny
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To: OBR
Otestoval jsi ji s tim poslednim BIOSem? 1103 nebo jak to je ted zrovna nevim.
A co ty USBcka? a delicka?
Mozna to tu je napsany a nebo jsem zapomel jak to dopadlo.
Jinak beru Gigabyte GA-965P-DQ6 jak se objeví v CzechComputer.
EDIT:
Tak na Gigabyte GA-965P-DQ6 muzu zapomenout pac ty veci budu kupovat vsechny v CC z nekolika duvodu. Musim si najit neco o ty DS4. CF ani SLI nepotrebuju.
Otestoval jsi ji s tim poslednim BIOSem? 1103 nebo jak to je ted zrovna nevim.
A co ty USBcka? a delicka?
Mozna to tu je napsany a nebo jsem zapomel jak to dopadlo.
Jinak beru Gigabyte GA-965P-DQ6 jak se objeví v CzechComputer.
EDIT:
Tak na Gigabyte GA-965P-DQ6 muzu zapomenout pac ty veci budu kupovat vsechny v CC z nekolika duvodu. Musim si najit neco o ty DS4. CF ani SLI nepotrebuju.
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100
Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Ahoj, jestli můžu, dva dotazy:
- jak připojit 4 SATA disky? Chybí tam SATA č. 2 Nechci nic zapojovat do Raidu, stačí jen klasicky 4ks SATA disků....
- Nestalo se někomu pravidelné mrznutí ve stejném okamžiku při instalaci Win XP? Před souhlasem s licencí (F8) a vypsáním dostupných disků...
Zkoušel jsem číst všechno, ale odpověď nenašel.
Díky moc!
- jak připojit 4 SATA disky? Chybí tam SATA č. 2 Nechci nic zapojovat do Raidu, stačí jen klasicky 4ks SATA disků....
- Nestalo se někomu pravidelné mrznutí ve stejném okamžiku při instalaci Win XP? Před souhlasem s licencí (F8) a vypsáním dostupných disků...
Díky moc!
- djstudio
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mam od někoho nabídku tuto desku novou za 5400,- s DPH je to dobrej kup nebo vzit radsi Gigabyte DQ6.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
4. disk klidne pripoj na SATA y radice JMicron, je vyadu nahore a jmenuje se SATA RAID.runetek píše:Ahoj, jestli můžu, dva dotazy:
Díky moc!
djstudio - pokud ti staci FSB tak 400, tak ber tuhle desku ...
- runetek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Update Biosu
Tak jsem zkoušel upgrade Biosu na 1101 z official support.asus.com a po flashnutí je PC úplně mrtvé, nic nenaběhne, atd.
Nemá prosím někdo radu co s tím?
Díky!
M.
Díky!
M.
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Update Biosu
Mas smulu, proc flashujes z windows? jedine z diskety chlape! Zkus resetovat BIOS pres jumper a pokud to nepomuze vezmi desku a jdi si ji nechat za par stovek preflashovat v obchode ... zamerne ti nedoporucuju hotflash pomoci jine desky ..., to je jen pro velmi zkusene uzivatelerunetek píše:Tak jsem zkoušel upgrade Biosu na 1101 z official support.asus.com a po flashnutí je PC úplně mrtvé, nic nenaběhne, atd.
Díky!
M.
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Bohuzel ne, zkus jeste toto > vypni stroj, vyndej baterku je pod grafikou, a prepni switch CMOS CLR, pockej minutu, dve ... dej tam baterku, prepni switch zpet a zkus to zapnout ...runetek píše:Přirozeně jsem to dělal z DOSu... Takže to je na vrácení...
jinou možnost asi nemám co, přesto dík.
- ianko
- Nováček
-
Re:
....chlapi, nema tato doska nahodou zalozny bios, kukni manual....ved na krabici su obrazky jak krava, ze to vie recovery bios......runetek píše:Přirozeně jsem to dělal z DOSu... Takže to je na vrácení...
P5W-DH, E6600.B2, Freezer7, HyperX9200, MSI-8800GTS512, X-Fi Platinum, TAGAN-530W-EC, Avance C001
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re:
To ale znamena ze pokud nastavis v BIOSu blbosti tak se ti BIOS vrati do postovatelneho stavu a ne 2 BIOS cipy, ty maj jen Gigabyte a nejaky MSI desky ...ianko píše:....chlapi, nema tato doska nahodou zalozny bios, kukni manual....ved na krabici su obrazky jak krava, ze to vie recovery bios......runetek píše:Přirozeně jsem to dělal z DOSu... Takže to je na vrácení...
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
mas smulu jako bejk, jedine flash v specializovanem servisu - tohle tz prvni revize tehle desky delaly, BIOS cip je vadnej ...runetek píše:Právě, má to tuhle funkci recovery bios nebo co, ale když poč vůbec nenabehne, nejde to...
clear cmos jsem zkoušel též, nicevo........
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re
i975/IC8 neexistuje, jedine P965/IC8runetek píše:Neměl by někdo tip na alternativu za tento Asus co jde rovnou koupit? SLI nepotřebuji, ale aby to umělo DD2 800Mhz a nejlépe i975 / ICH8 nebo aspon 957 a ICH7... diky'
Kup si Gigabyte DQ6 - recenze na www.pctuning.cz
- ianko
- Nováček
-
Re:
..doteraz som bruzdal po tom strasne rychlom asus webe.....OBR píše:To ale znamena ze pokud nastavis v BIOSu blbosti tak se ti BIOS vrati do postovatelneho stavu a ne 2 BIOS cipy, ty maj jen Gigabyte a nejaky MSI desky ...ianko píše: ....chlapi, nema tato doska nahodou zalozny bios, kukni manual....ved na krabici su obrazky jak krava, ze to vie recovery bios......
..ak som to pochopil je mozne vratit spet funkcny bios, aj ked nie su dva cipy....
CrashFree BIOS 3
The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.
edit: ces mi povedat ze sa to moze stat hocikomu, to aby som si nechal rovno poslat cip z asusu
Naposledy upravil(a) ianko dne stř 16. srp 2006, 17:09, celkem upraveno 1 x.
P5W-DH, E6600.B2, Freezer7, HyperX9200, MSI-8800GTS512, X-Fi Platinum, TAGAN-530W-EC, Avance C001
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
to by mohlo jit, na starsich deskach to takz slo z diskety i po spatnym flashi, kontaktuj asus podporu at ti reknou co vsechno na tu flash nahrat ...
1. prvni zpusob - zapnete pocitac, vloyte cd co bylo k desce ... bios se opravi, pokud to nepujde ...
2. stahni bios, nahraj na disketu nebo flashku, zapni system ... bios se spravi ... toto rika manual, zkus to.
1. prvni zpusob - zapnete pocitac, vloyte cd co bylo k desce ... bios se opravi, pokud to nepujde ...
2. stahni bios, nahraj na disketu nebo flashku, zapni system ... bios se spravi ... toto rika manual, zkus to.
Naposledy upravil(a) OBR dne stř 16. srp 2006, 17:10, celkem upraveno 1 x.
- ianko
- Nováček
-
Re: Re
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-usrunetek píše:Ok, no ale jak to kamkoli dostanu z USB kdyz komp po zapnuti ani nemrkne........
...je to flash poslepu....nemas ty odpalene daco ine,...zdroj apod.......prepal flash-ky prebehol uspesne?