Matrox MGA-G200 SD 16Mb nebo 8Mb
Moderátoři: morke, Walker1134
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Matrox MGA-G200 SD 16Mb nebo 8Mb
Včera přinesl domů starý PC z kanceláře (byl náš), že nefungoval. Chtěli jsme ho vyhodit, ale protože jsem asi nemocný bylo mi těch komponent líto.
Nejvíce mě zaujala grafická karta. Byl a je to Matrox MGA-G200 SD. Ale nevím jestli má 16Mb nebo 8Mb, protože se myslím dělaly tyto dvě verze.
Nikde jsem nenašel jak to zjistit a nemám možnost jí dát do AGP, protože už mám doma pouze Pci-Express.
Poradí mi někdo? Pokud bude chtít klidně nafotím nebo přečtu údaje ze štítků. Děkuji mhokrát...
Nejvíce mě zaujala grafická karta. Byl a je to Matrox MGA-G200 SD. Ale nevím jestli má 16Mb nebo 8Mb, protože se myslím dělaly tyto dvě verze.
Nikde jsem nenašel jak to zjistit a nemám možnost jí dát do AGP, protože už mám doma pouze Pci-Express.
Poradí mi někdo? Pokud bude chtít klidně nafotím nebo přečtu údaje ze štítků. Děkuji mhokrát...
?
- no-X
- Středně pokročilý

Fotka by pomohla, ale pokud to není nějaká exotická verze, tak to jde poznat snadno - karty se dělaly 8MB a dalších 8MB se dalo přikoupit. Takže pokud karta má osazený modul s paměťovými čipy, je 16MB. Pokud modul nemá, nebo rozšíření vůbec nepodporuje, měla by být 8MB.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- vlask
- Nováček

- Emulgathor
- Mírně pokročilý

- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

No hledal jsem v googlu (MGA-G200A-B) a nenašel jsem nic průkaznýho ani na stránkách výrobce - ale v nějakým eshopu jsem viděl tudle kartu s 8 MB a měla jenom dva ty paměťový čipy ale žádný volný - měla tam prostě jenom dva velký - tak nevim, jestli se z toho dá něco vyvozovat - taky tam byli verze jak 8MB tak 16MB a ty měli úplně jinej layout - jinej výrobce.Gorr GrimWolf píše: Emulgathor - SnadDoufám v to...
\\ omlouvám se No-Xovi za to že sem taková lama
Naposledy upravil(a) Emulgathor dne čtv 17. srp 2006, 20:25, celkem upraveno 1 x.
- no-X
- Středně pokročilý

Emulgathor: když nevím, tak neodpovídám 
G200 s "velkými pamětmi" je Mystique G200 a ty paměti jsou SDR SGRAM. Verze na fotce je Millennium G200 a ta se vyráběla s pamětmi SDR SDRAM. Později se to přestalo rozlišovat, takže sexistují i MIL s SG a naopak. Karta má v základní výbavě vždy 8MB. Na dalších 8MB je určený slot, do kterého se dávaly takovéhle moduly (v případě SGRAM verze):

Skutečně by mě zajímalo, proč by matrox dával na 16MB kartu slot na rozšíření paměti, když řadič jádra víc než 16MB neumí
G200 s "velkými pamětmi" je Mystique G200 a ty paměti jsou SDR SGRAM. Verze na fotce je Millennium G200 a ta se vyráběla s pamětmi SDR SDRAM. Později se to přestalo rozlišovat, takže sexistují i MIL s SG a naopak. Karta má v základní výbavě vždy 8MB. Na dalších 8MB je určený slot, do kterého se dávaly takovéhle moduly (v případě SGRAM verze):
Skutečně by mě zajímalo, proč by matrox dával na 16MB kartu slot na rozšíření paměti, když řadič jádra víc než 16MB neumí
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: