TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy
Moderátor: Baneshee
- spyritus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
MALEJ HALUZ
Nedávno jsem si říkal že bych si moch po dlouhý době zahrát obliviona, tak sem začal hrát, naexpil sem se do 17 levelu a tak sem si říkal že bych docela moc začít hrát tu hlavní příběhovku,tak že si "zajdu" zavřít první bránu. Tak sem šel. z minulýho hraní sem byl zvyklej že tam na mě bude čekat pár malejch potvůrek a to je všechno...ale heh..asi sem trošku utřel. Když sem vešel čekal tam na mě jeden obrovskej obr, dál tam byli samý takový ty 4 nohý potvůrky ce sou mrtě silný a v samotný věži ve který se generuje brána sem se musel prosekat přez mrtě ledovejch obrů, nějaejch dvounohejch draků a pod. ale to yb nebylo to nejhorší, když sem pak dostal za ukol vymlátit město od těhlech potvor tak se to celkem nedalo všude bylo mrtě obrů a draků, po mrtě malý chvilce všichni spolubojovníci vymlácený a já musel na sebe hodit nějakej light armor abych byl rychlejší a proběhnout všechno. pak sem je tam vymlátil že sem si vylez na nějaký vyvýšený místo a vymlátil je z toho (tam na mě nohohly) ale byl to fakt haluzz, zakže kdo začne hrát obliviona od začátku tak si tu první bránu zavřete hned na začátku dokud hra nezačne vyvažovat expy u bojovníku...pak to je PEKLO 
MB:DFI Infinity nf4 ultra, CPU:Amd Opteron144@2,6GHz ,Graf.: Nvidia GeForce 6800GS@521/1200MHz, RAM: 2x 512, 400@284MHz@2,2,2,5,
- shadow
- Středně pokročilý

- J X P
- Středně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

kvůli lepším a zajímavějším protivníkům, díky některém questům, které jsou otevřeny až od určitého levelu, kvůli možnosti používat silnější kouzla a účinněji např. i zbraně atd.J X P píše:to vyvazovani je imho opravdu nestastne ... hlavne nechapu, proc by si clovek mel vylepsovat hrdinu, kdyz budou souboje stejne tezke. jeste ze je na toto modifikaceshadow píše:pokud vím, tak to vyvažování je hned od počátku hry....
Ta úměra není pořád konstantní a postupně se snižuje. Já jsem teď myslím level 27 nebo kolik, a dělám všechny už více méně v pohodě - a to díky enchantnutým zbraním a vylepšení vlastností své postavy pomocí prstenů, ale i brnění atd.. - ať už původních nebo vytvořených mnou samým pomocí Sigil stoneů. Každá věc, co mám na sobě mi boostuje nějakým constant effectem postavu. Jako Master of Fighters Guild mám např. i proslulou Helm of Oreyn Bearclaw. To vše mi dává silnou konkurenční výhodu a hra je co se týče soubojů už o něco jednodušší. Též hodně boostuji endurance a fatigue. To je v Oblivionu docela dost podstatná věc, jinak účinnost útoku je až prakticky nulová, když máte fatigue na nule. Krom toho také pravidelně sám repairuju. Vždycky nakoupím 60 kladiv a to mi na chvíli putování vydrží
edit: to vyrovnávání má podle mě jak své klady, tak i své zápory, které jsou vyrovnány, nicméně je to novinka v přístupu, a tu já oceňuji. Takže to hodnotím spíše kladně, právě díky tomu novátorství
show must go on..
- Rajče
- Mírně pokročilý

- spyritus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jo jenomže já když sem vyšel z kostela v kvatchi a vyběhlo an mě asi 10 takovejch těch obrů co plivou oheň. a ještě se k tomu přidalo pár no nevím k čemu to přirovnat spíš jako nějakejch ještěr z pravěku, tak to se mi zdálo dost nevyrovnaný...a aby to nebylo málo bylo tam ještě bylo pár těch daedra kouzelníků co vyvolávaj zombie....jestli najdu save tak to sem hodím jako screen co na mě všechno vyběhlo...
MB:DFI Infinity nf4 ultra, CPU:Amd Opteron144@2,6GHz ,Graf.: Nvidia GeForce 6800GS@521/1200MHz, RAM: 2x 512, 400@284MHz@2,2,2,5,
- shadow
- Středně pokročilý

- Rajče
- Mírně pokročilý

- spyritus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Rajče
- Mírně pokročilý

- spyritus
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no ja ho na early levelu měl celkem lehkej kdysi..tenkrát sem hrál za norda a měl sem už nějaký expy na heavy armor a blade a docela sem si ho dával tak právě proto mě to překvapilo že teď sem to měl takle mrtě těžký...
- shadow
- Středně pokročilý

Jak říkám, už jsem v podstatě teď immortal, i když vyrovnávání levelu nepřátel se nadále uplatňujte. Do úzkých se dostanu jen při velké početní přesile. Necromancery jsem za Mages Guild rasil jak iddqd s rotačákem v doomu
a i samotného Krále červů, http://en.wikipedia.org/wiki/King_of_Worms , Mannnimarca, jsem udělal asi na čtyři seky.. holt nabušená postava s tunou přídavných constanteffectů
.
Takže ten pocit z božství se začíná pomalu ale jistě cítit i zde
.
Jinak jsem nový Arch-Mage
.
Takže ten pocit z božství se začíná pomalu ale jistě cítit i zde
Jinak jsem nový Arch-Mage
show must go on..
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

svítí údajně jednou týdně a když tak můžeš vlézt přímo do Dark Fissure a první Necromancer, kterého killneš hned u vchodu by měl mít u sebe usvědčující dopis - to je alternativni rovnocenný způsob zakončení questu.Othrondir píše:mam problemik s misiou za Arcane University. mam cakat pri takom oltari ked sa rozsvieti a nejaky necromancer nanho polozi Grand Soulgemy aby sa premenili na Black Soulgemy. no problem je ze pri tom oltari stale cakam a cakam a nic nerozsieti sa... kedy by sa mal rozsvietit? diky
Jinak se jednou týdně objeví nad oltářem taková nebeská fialová záře, která stoupá do nebes. Já jsem na ni náhodou narazil ještě předtím, než jsem začal plnit daný quest. Daný quest jsem pak ale splnil alternativně, jak výše uvádím. čekal jsem asi pět dnů a pořád nic, tak jsem vlezl do dungu /a mimochodem i všechny pokilloval)
show must go on..
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nechci tady vypadat jako nejakej odpurce tyhle hry. ale po tydenim hrani oblivionu mi pripada ze sem o neco ochuzenej. myslim tim o grafiku. na netu sem nasel par screenu s uplne rulezni grafikou ale i kdyz nastavim vse na max tak se nic takoveho nekona. poradi nekdo? 
EDIT: poradi mi nekdo proc mi to pada? je to sileny. jdu pul hodiny v pohode a nahodne proste blik a sem ve winech. new ovladace, bios i firmware na vse mam...
EDIT2: tak sem jeste zkusil instnout patch na v1.1 a stejne nic... proste porad pada. tady sem se nic moc nedocetl, nevi tedy nekdo co s tim?
EDIT: poradi mi nekdo proc mi to pada? je to sileny. jdu pul hodiny v pohode a nahodne proste blik a sem ve winech. new ovladace, bios i firmware na vse mam...
EDIT2: tak sem jeste zkusil instnout patch na v1.1 a stejne nic... proste porad pada. tady sem se nic moc nedocetl, nevi tedy nekdo co s tim?
- shadow
- Středně pokročilý

Thread na technické aspekty Oblivionu se zde už vede a tento to není
.
Ale k tvé otázce: Nevím, těžko soudit, musíš být více specifický. Bloom máš třeba zapnutý? Co máš vůbec za grafiku?
Co se týče padání, tak se podívej jestli nemáš někde na HDD, a to zejména ve Windows\system32\ codec "mpeg2data.ax", pokud ano přejmenuj ho např. na "mpeg2data.ax.old".
Popř. to samé i se souborem mpeg2dmx.ax.
Podivné je, že prvně jmenovaný se mi teď vytvořil znovu ? a ten druhý já vůbec nemám, ale uživatelé ho reportují.
Každopádně tyto codecy by se neměly loadovat, jinak to bude padat.
Po přejmenování na. old. mě to přestalo zcela padat a teď to znovu začalo a hle - právě v souvislosti s tímto dotazem koukám, že ten codec je v ..\system32 znovu a ten .old. je někde fuč...
Nevím, proč, ale asi tomu nastavím na pevno pravidla v NTFS.
----
Jo, jinak zdraví Vás nový Gray Fox. May shadow hide you
Ale k tvé otázce: Nevím, těžko soudit, musíš být více specifický. Bloom máš třeba zapnutý? Co máš vůbec za grafiku?
Co se týče padání, tak se podívej jestli nemáš někde na HDD, a to zejména ve Windows\system32\ codec "mpeg2data.ax", pokud ano přejmenuj ho např. na "mpeg2data.ax.old".
Popř. to samé i se souborem mpeg2dmx.ax.
Podivné je, že prvně jmenovaný se mi teď vytvořil znovu ? a ten druhý já vůbec nemám, ale uživatelé ho reportují.
Každopádně tyto codecy by se neměly loadovat, jinak to bude padat.
Po přejmenování na. old. mě to přestalo zcela padat a teď to znovu začalo a hle - právě v souvislosti s tímto dotazem koukám, že ten codec je v ..\system32 znovu a ten .old. je někde fuč...
Nevím, proč, ale asi tomu nastavím na pevno pravidla v NTFS.
----
Jo, jinak zdraví Vás nový Gray Fox. May shadow hide you
show must go on..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
dela to jak pri none, bloom i HDR. GK sem zkousel 6800 , 7900GT a X1900GT. pameti a procak bezeji 100% stabilne.
prejmenovani souboru mi nepomohlo.
jinak zkousel sem jak nejnizsi detaily tak nejvyssi. jsem z toho uplne nastvanej...
edit: sry, aj sem hledal na foru jen zminky o oblivionu a postnul sem t do prvniho dredu co sem videl
velice se omlouvam 
prejmenovani souboru mi nepomohlo.
jinak zkousel sem jak nejnizsi detaily tak nejvyssi. jsem z toho uplne nastvanej...
edit: sry, aj sem hledal na foru jen zminky o oblivionu a postnul sem t do prvniho dredu co sem videl
- Butch
- Středně pokročilý

Musis si do oblivionu nahrat texture packy.....pak je grafika bomba.
Jsou videt textury povrchu i v dalce, vymakane textury zeme apod...
Jsou videt textury povrchu i v dalce, vymakane textury zeme apod...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06