Obří problém, kde je chyba? - Vyřešeno
Moderátor: maXXmilian
- mc_royal
- Nováček

Obří problém, kde je chyba? - Vyřešeno
Mám megamocvelkej problém, na mém CRT monitoru Hansol 730E se zničehonic začal zmenšovat horizontálně obraz, momentálně ho mám zleva i zprava zmenšený dohromady o 8cm! Začalo to asi před týdnem, nejdřív o 4cm, a včera o další 4cm. Nic zásadního a neobvyklého sem s monitorem ani s počítačem nedělal, prostě jsem ho jednou táno zapnul a obraz byl menší. Ve Windows asi chyba není, obraz je menší už v BIOSu, nevím co s tím, ocením každou radu.
Naposledy upravil(a) mc_royal dne pát 18. srp 2006, 15:53, celkem upraveno 1 x.
Základní deska: DFI nF4 Ultra Infinity Procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice 1,8 @ 2,5 Ghz 1,4V Chladič: AC Freezer Grafická karta: Gigabyte GeForce 6600 460/1022 @ 554/1147 Mhz Chladič: Primecooler PC-VGAHG2 Operační paměť: Goodram 2X 512 MB DDR 400 HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L200M0 - 200GB SATA Zdroj: Noname 400W Case: Thermaltake Mambo
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle popisované závady to vypadá o změnu indukčnosti (permeabilita feritových jader) vychylovacích cívek způsobené teplem samotné obrazovky a vych. proudem. Tím došlo k porušení impedance LC obvodů horiz. vych. systému,který se na dá na nějaký čas vyřešit změnou kapacity svitkových kondenzátorů v tomto obvodu a tým dorovnat reaktanci HVC . Doporučuji navštívit servis, kde vám tuto výměnu kondenzátorů na vyšší kapacitu provedou a následně monitor seřídí.
Jinak je to nezvratný důkaz o tom, že ten Hansol odchází do "věčných lovišť"
Jinak je to nezvratný důkaz o tom, že ten Hansol odchází do "věčných lovišť"
- Wuuduu
- Středně pokročilý

pekne....NANAO píše:...změnu indukčnosti (permeabilita feritových jader) vychylovacích cívek ... impedance LC obvodů ... dorovnat reaktanci HVC...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Taky jsem si říkal, že by stačilo jenom zatleskat - ten příspěvek NANAOa bych si rád poslouchnul na živo, to musí bejt zážitek - tím nechci nijak nikoho urážet, co já bych dal za takový znalosti - sice jsem dělal seminární práci o TV atd. ale na středoškolský úrovni a o reaktivanci HVC jsem opravdu nikdy neslyšel - jinak je to naprosto logická úvaha a navíc i správnáWuuduu píše:pekne....NANAO píše:...změnu indukčnosti (permeabilita feritových jader) vychylovacích cívek ... impedance LC obvodů ... dorovnat reaktanci HVC...
- mc_royal
- Nováček

Díky moc NANAO. Myslel jsem si, že monitor mi asi odchází, ale jelikož ho nemám ani rok, tak sem si to radši chtěl ověřit. Asi si budu muset napsat ježuchovi o nějaký to LCD, doufám že do té doby mi na monitoru zůstane aspoň polovina toho, co je tam teď
. Jenom by mě ještě zajímalo, jak je možné, že se úplně nový monitor podělá po tak krátký době, popř. jak se tomuto problému vyhnout u LCD (pokud se i u této technologie objevuje)?
Základní deska: DFI nF4 Ultra Infinity Procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice 1,8 @ 2,5 Ghz 1,4V Chladič: AC Freezer Grafická karta: Gigabyte GeForce 6600 460/1022 @ 554/1147 Mhz Chladič: Primecooler PC-VGAHG2 Operační paměť: Goodram 2X 512 MB DDR 400 HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L200M0 - 200GB SATA Zdroj: Noname 400W Case: Thermaltake Mambo
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenom doplním "REAKTANCI HORIZONTÁLNÍCH VYCHYLOVACÍCH CÍVEK"Emulgathor píše:Taky jsem si říkal, že by stačilo jenom zatleskat - ten příspěvek NANAOa bych si rád poslouchnul na živo, to musí bejt zážitek - tím nechci nijak nikoho urážet, co já bych dal za takový znalosti - sice jsem dělal seminární práci o TV atd. ale na středoškolský úrovni a o reaktivanci HVC jsem opravdu nikdy neslyšel - jinak je to naprosto logická úvaha a navíc i správnáWuuduu píše: pekne....
http://cs.wikipedia.org/wiki/Reaktance
- widoq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

No jo už vim co to je, jenom jsem proto neslyšel takovýdle označení - díky za info.NANAO píše: Jenom doplním "REAKTANCI HORIZONTÁLNÍCH VYCHYLOVACÍCH CÍVEK"
http://cs.wikipedia.org/wiki/Reaktance
LCD je založený na úplně jiný technologii - technologii tekutých krystalů - neduhy, které postihují CRT monitory jsou u LCD nepřítomny, ale zase má jiné "problémy" nebo spíše parametrové nedostatky jako pozorovací úhly nebo odezvu, ale toho se musíš bát jen u těch levnějších LCD panelů - doporučoval bych ti i prostudovat nějaký článek o různých technologiích LCD panelů - myslím, že na PCT je o tom recenze - kdyžtak je i na svethardware.cz dobrý článek o této problematice.mc_royal píše: jak se tomuto problému vyhnout u LCD (pokud se i u této technologie objevuje)?
Jinak s výběrem kvalitního LCD se obrať do místních sekcí, ke se toto téma hojně probíralo i probírá. Hodně záleží na konkrétní zkušenosti s daným výrobcem potažmo LCD panelem.
- maart
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.svethardware.cz/art_doc-59B0 ... A0891.html
to je ten clanek na svethardware doporucuji precist a jsou tam jeste recenze 19" LCD monitoru
to je ten clanek na svethardware doporucuji precist a jsou tam jeste recenze 19" LCD monitoru
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Je tam TUNA recenzí na 19" LCDmaart píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-59B0 ... A0891.html