GF FX5600 jela bez pasivu - nenávratně pokšozená ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GF FX5600 jela bez pasivu - nenávratně pokšozená ?

Příspěvek od jardava »

Můj kámoš pařil a najednou se mu resetoval komp a pak už najížděl počítač tak že na obrazovce byli samé pruhy a pc nenajelo ani do windows,z grafiky mu odpadl pasiv a hrál bez nej je možné že grafika je odpálená.v biosu a tak jde text přečíst ale všude tam lítaj ty pruhy

//edit Thellwin - upraven název threadu
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

To bude niečo s pamäťami asi sa prehriali keď spadol ten pasiv.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

pasiv spadl z jadra na ramkach sou taky pasivy a ty držej
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

no tak se to asi nenávratně poškodilo vysokou teplotou, když spadl ten pasiv

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
DeFoCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeFoCZ »

Skusil si zabalit do sacku , dat na 30 minut do mrazaku, pak vyndat ze sacku,30 minut nechat byt a pak zapojit?
Život je pes
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

proč,grafika je už odstavena tyden furt nejede,a nevyzkratuju tim zakladni desku
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

tak test s mražákem nic nevyřešil
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

jardava píše:tak test s mražákem nic nevyřešil
Však keď je odpálená tak ju mrazák nezachráni.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Mne to z 9000PRO pomohlo ... cely den som ju nechal v mrazaku a ked som to hodil do masiny ... tak nadherne ficala
/ po vyschnuti pasty mi proste zacala robit vsade strasne artefakty ... v dose drtila pismena na ciarocky a bodky ... tak som ju nechal vychladnut nepomohlo .... tak som ju strelil na 2-3 hodiny do mrazaku a fici v brachovom kompe doteraz
Naposledy upravil(a) Shark NX dne čtv 17. srp 2006, 19:37, celkem upraveno 1 x.
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

tak ja ji tam šupnu ať se holka mrazí
yoghurtcz
Nováček
Nováček

Příspěvek od yoghurtcz »

Jezkovy voci...to nebyl vtip? Myslel jsem ze je to velice dobry vtip, ale ona je to pravda? :)
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

co tu meleš hňupe,jo a kdyby kartu jsem nechal cely den mrazit a je to furt stejne,sakra!!!
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

V klidu, ok ? :roll:

Prostě je karta zřejmě nenávratně pokšozená, smiř se s tím.
Goldnoob team proud member!
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

trik s mrazakem, tak to je original :-D ... priste kartu taky hezky povarte, ale jen na mekko, takze cca 5 minut :-D.
---
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

No pokud se dostaneš třeba do nouzáku tak můžeš zkusit podtaktovat jádro nebo paměť (pokud to dělá pruhy na obrazovce tak by to měla bejt paměť - jádro zapříčiňuje většinou výpadek celý obrazovky, jinými slovy blikání) - mě to u mojí bejvalí GeTi4200 pomohlo - sice byla na odchodu, ale vydržela normální práci ve winech i přehrávání filmů - jenom ty hry jí dělali špatně :)

Takže když ji razantně podtaktuješ, přestane se tak moc přehřejvat a můžeš ji šoupnout do nějakýho kancl PC.

\\ Nebo můžeš zkusit vyvolávat duchy odešlých VGA aby se vtělili do tý tvojí a oživili jí :roll:
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

přes nouzak jsem to zkoušel ale pokažde to napiše na monitoru over frequency tak nevim co s tim,když je normalni režim tak najíždí xp a jak se má přepnout na obrazovku "VíTEJTE" tak se to na monitoru objeví
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jardava píše:přes nouzak jsem to zkoušel ale pokažde to napiše na monitoru over frequency tak nevim co s tim,když je normalni režim tak najíždí xp a jak se má přepnout na obrazovku "VíTEJTE" tak se to na monitoru objeví
Zkus to trochu víc rozvíst:
1) v čem to vůbec podtaktováváš? (rivatuner by asi byl nej)
2) na jaký hodnoty to podtaktováváš? (zkus nejdřív nějaký minimální podtaktování, když nepomůže tak zase nějaký maximální)
3) Když se objeví na monitoru ta hláška "Over frequency" tak se komp sekne? (předpokládám, že jo, ale jistota je jistota :) )
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardava »

problém je v tom že mi to ani do windowsu nenajede před tou modrou úvodní obrazovkou VITEJTE to napiše over frequency a já musm resetovat
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jardava píše:problém je v tom že mi to ani do windowsu nenajede před tou modrou úvodní obrazovkou VITEJTE to napiše over frequency a já musm resetovat
No tak to je špatný, máš několik možností:
1) Zkusit reinstal winů a doufat, že to nějakym zázrakem dojede až do winů, kde nahodíš ovladače a pokusíš se prostě s tim nějak pracovat dál.
2) Vysrat se nato, protože i když winy rozjedeš tak tam spustíš v podtaktovanym režimu maximálně Solitaire + samozřejmě kancl. věci a možná i video, ale to není jistý.

Když budu citovat Red dwarfa: "Dvojka je moje šťastné číslo!" - můžeš se pokusit prodat to tady na fóru nějakýmu sběrateli, kterej ti za to dá tak ty 200,- +/- 50,-

Vypadá to prostě, že tadle karta už definitivně odsloužila, takže pokud její fungování není životně důležitý, vzdal bych nějaký pokusi o její oživení.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“