problém s 6600 asi i další karty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

problém s 6600 asi i další karty

Příspěvek od ChrastyII »

stala se mi pěkně blbá věc :x chci pustit hru(konkrétně lineage 2) a hrozně dlouho je tam taková ta loading obrazovka,tak to nechávám a zatim si na mobilu pouštim hudbu :oops: ale najednou začnly blbnout barvy a napsalo to takovou tu hlášku že je něxo s grafickym akcelerátorem.takže jsem restartnul pc a už při bootování tam jsou "artefakty"...půlka písmene nejde přečíst protože je černé atd..tak jsem se rozhodl ji podtaktovat,ale ono mě to už ani nepustilo do woken...po té obrazovce s logem XP se pc restartne a hezky pořád dokola...tak jsem vytáhl starou FX5200 :roll: a vyměnil ji, ale tu ani systém nenašel a ani monitor :sad: tak jsem ta vrátil 6600,s tou se aspoň monitor zapne...tak jsem zformátoval disk a do systému mě to konečně pustilo.ale jamile jsem zkusil nainstalovat ovladače pro grafiku tak zase-artefakty a restart a zase ,ě to nechce pustit do systému...tak jsem to celé zkusil zase a zase to samé,teď formátuju potřetí a zkusim neinstalovat ovladače...i když jsem na nich závislí protože bez nich mi nějak blbne načítání stránek..prosim poraďte co s tim...je mi jasné že je to na odpis 8-) ale je zvláštní ře to nevzalo tu 5200...neni možné že je něco s AGP?

jo a sry za překlepy, píšu na cizí klávesnici :oops:

EDIT:ok tak jeden problém vyřešen...znovu jsem to formátnul a nenainstaloval ovladače pro grafiku a jede to...ale celý systém se zasekává a hlavně pohyb po stránkách je hrozně pomalý :sad: a zbytek je takový rozmazaný...no prostě-chce to ovladače
DeFoCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeFoCZ »

na tvoji grafiku máš slabej zdroj, skusil bych 350
Život je pes
Joska[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joska[CZ] »

Měl jsem stejný problém. Částečně to vyřešil jeden typ ovladačů (a to konkrétně 81.95). S tímto typem fungují všechny hry bez artefaktů. Ovšem nechápu, proč když se pokusím instalovat novější drivery, tak se artefakty objeví znovu. Kámoš jede s 6600 na 91.31 úplně v pohodě.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

no tak já s touhle kartou na tomhle zdroji jedu víc jak půl roku... :)

no já až dodneška taky jel na nejnovější vezi forceware a v poho :) ale nevim jestli je to ovladačema ty artefakty v biosu :oops: mno dík za rady a další určitě jen uvítám :) zítra zkusím ty 81.95,dneska fakt na další případný formát nervy nemám :-D
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

pricina muze byt jinde nez v grafice. zkus ji v jinem PC a zkus smao i tu FX5200, protoze pokud je dobra pak je jiste, ze je problem spis na desce, ale mozna take ve zdroji. mozna ten zdroj nevydrzel ;).
---
Joska[CZ]
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joska[CZ] »

Chrasty koukám, že máš taky Club3D (stejně jako já). Mno nevim jestli to svádět na výrobce, ale toto si už příště nekoupím.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

No nevim no, ale řekl bych, že zdroj by to měl teoreticky utáhnout naprosto v pohodě, protože ta sestava může mít v zátěži spotřebu tak maximálně 150W a to by neměl bejt problém ani pro EC - záleží jak dlouho tudle sestavu s timdle zdrojem provozuješ, ale stejně, pokud odchází zdroj tak symptomy nejsou artefakty, ale padání a nestabilita - navíc je zřejmé, že kdyby to bylo zdrojem tak přece nebude mít artefakty jenom v určitou chvíli zapnutí PC, ale pořád. Podobně by to mělo vypadat i pokud by byla příčina v desce.

Můj názor je, že ti ta karta prostě odchází :sad: - konkrétně paměti.

Ale určitě vyzkoušej kartu na jinym stroji se 100% funkčnim zdrojem a deskou a prostě všim a uvidíš.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Emulgathor píše:No nevim no, ale řekl bych, že zdroj by to měl teoreticky utáhnout naprosto v pohodě, protože ta sestava může mít v zátěži spotřebu tak maximálně 150W a to by neměl bejt problém ani pro EC - záleží jak dlouho tudle sestavu s timdle zdrojem provozuješ, ale stejně, pokud odchází zdroj tak symptomy nejsou artefakty, ale padání a nestabilita - navíc je zřejmé, že kdyby to bylo zdrojem tak přece nebude mít artefakty jenom v určitou chvíli zapnutí PC, ale pořád. Podobně by to mělo vypadat i pokud by byla příčina v desce.

Můj názor je, že ti ta karta prostě odchází :sad: - konkrétně paměti.

Ale určitě vyzkoušej kartu na jinym stroji se 100% funkčnim zdrojem a deskou a prostě všim a uvidíš.
nj, ale to by mu zase pro zmenu fungovala ta FX5200, takze nejdriv se musi zjistit jak na tom jsou ty grafiky jinde. Nezapom, ze PC funguje nekdy podle svych zakonitosti a co by melo fungovat nejede. Proto je jedina spravna moznost postupne vylucovat zavady jednotlivych komponent.
---
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

tak jsem zkusil ty ovladače 81.95 a zase to samé :( zítra budu mít nějaký rezervní počítač tak to na něm zkusim
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“