Zdroj bez ventilátoru

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Stinker
Nováček
Nováček

Zdroj bez ventilátoru

Příspěvek od Stinker »

Co když ze zdroje vytáhnu ventilátor, shoří? Potřebuju napájet slabý PC (C300,1 disk) a rozhodně nesmí být hlučný(až na ten disk). Chci to nějak vyřešit a nemám tolik zdrojů abych mohl zkoušet. Nemáte s tím někdo zkušenosti???
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

A co to je za zdroj ? Rozhodně, ale bude lepší když tam ventilátor pustíš na 5V než když ho odpojíš :wink: . Jestli je to nějakej starej šrot tak bude nejlepší vyměnit větrák popřípadě předělat na 120mm pokud není.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Stinker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stinker »

Mám nějaké ATéčka nonamy 250W. Taky mě napadlo dát vent. na 5V nebo velký, ale raději bych se tomu vyhnul... Pokud by zdroj vydržel, kdybych udělal víc otvorů v krytu zdroje, tak by to byla paráda.
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

asi by ti zhořel bez ventilátoru :-D
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Stinker píše:Mám nějaké ATéčka nonamy 250W. Taky mě napadlo dát vent. na 5V nebo velký, ale raději bych se tomu vyhnul... Pokud by zdroj vydržel, kdybych udělal víc otvorů v krytu zdroje, tak by to byla paráda.
To že tam budeš mít víc otvorů ještě nezaručuje proudění vzduchu :wink: . Nejlíp uděláš když tam vyměníš větrák asi. Když tam dáš nějakej tichej tak rozdíl bude velkej.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

muze shoret, nemusi.. kazdopadne pokdud o tom nic nevis nedoporucuji ti ten zdroj radsi ani otevirat ...
Stinker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stinker »

Vím o tom :-D, přesto jsem se už několikrát třepal s prstem ve zdroji :? Zkusím sehnat co nejtišší ventilátor a udělat mu popřípadě řízení otáček. Rozmluvili jste mi to...
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

hele,reknu ti to takhle - myslis , ze kdyby ten zdroj fungoval bez vetraku tak ze by ho tam davali? :) :wink:
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

A ještě mě napadlo, že není špatný vystříhnout u těchhle starejch zdrojů mřížku od větráku. Buď ji nahradit takovou tou drátovou nebo ji tam nemít vůbec. Hrany tam nebývají zaoblené a nějakej podíl na hluku to má taky :wink: .
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Bubikk píše:hele,reknu ti to takhle - myslis , ze kdyby ten zdroj fungoval bez vetraku tak ze by ho tam davali? :) :wink:
Tvoje logika je trochu zcestná, ale snad ti to dojde samo.

Jinak k tématu - radši to hoď na těch 5V - je to jinak zbytečnej risk a při pomalejch otáčkách to bude stejně tiší než HDD.
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

.....OT: "no ja len dodavam ze mne raz odisiel vetrak v zdroji na starom kompe (AMD 1200mhz, GF2 mx400) a ja som si to nevsimol a hral som nejaku hru az kym som nezacitil nejaky smrad ..... v momente som polozil ruku na PC shora na miesto kde je zdroj a bola tam teplota aspon 70°C a ked som zapol speedfan tak mi ukazalo na CPU 95°C a PC sa v tom momente vyplo"
...takze NEDOPORUCUJEM pouzivat zdroj bez vetraka !!!!
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Emulgathor píše:Tvoje logika je trochu zcestná, ale snad ti to dojde samo.
Ano dojde ...:)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Dano007 a Bubikk : váš závěr je opravdu zcestný. Ten větrák ve zdroji není proto, že by se bez něj zdroj neuchladil, je tam proto, že to svého času byla jediná možnost, jak odsát vzduch z case, ohřátý od ostatních komponent. Mírně zatížený zdroj se uchladí i bez větráku, ale i tak je dobré ho tam dát, aspoň na nižší napětí.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

TomV píše:2 Dano007 a Bubikk : váš závěr je opravdu zcestný. Ten větrák ve zdroji není proto, že by se bez něj zdroj neuchladil, je tam proto, že to svého času byla jediná možnost, jak odsát vzduch z case, ohřátý od ostatních komponent. Mírně zatížený zdroj se uchladí i bez větráku, ale i tak je dobré ho tam dát, aspoň na nižší napětí.
..... ale ja pisem z vlasnej skusenosti...a viem ze ten zdroj co som mal (rok vyroby 2001) sa bez vetraka v plnej zatazi urcite sam neuchladil :wink:
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
SnouMan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SnouMan »

No nevim co máš za zdroj ale já jsem modelář a pár lidem jsem už upravoval zdroj aby šli použít na modelářské nabíječky a mohli se s tim mohli nabíjet baterky, ale některý starý šunky hučely jak vysavače, tak jsem doma vyhrabal kusy plechu a velkej pasiv (sand z nějakýho zesilovače) a zkusil jsem to chladit pasivně a i když běžela 12V větev na plný pecky tak jsi v pohodě na chladiči udržel ruku, včechny chladiče co tam byly jsem jen dimenzoval nic víc stejně tam bejvá hafo místa, jen jsem měl strach o cívky ale ty byly taky OK... :-D To zkus uvidíš... :wink:
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Dano007 píše:
TomV píše:2 Dano007 a Bubikk : váš závěr je opravdu zcestný. Ten větrák ve zdroji není proto, že by se bez něj zdroj neuchladil, je tam proto, že to svého času byla jediná možnost, jak odsát vzduch z case, ohřátý od ostatních komponent. Mírně zatížený zdroj se uchladí i bez větráku, ale i tak je dobré ho tam dát, aspoň na nižší napětí.
..... ale ja pisem z vlasnej skusenosti...a viem ze ten zdroj co som mal (rok vyroby 2001) sa bez vetraka v plnej zatazi urcite sam neuchladil :wink:
No jo, jenže on chce použít 250W zdroj na plečku o odběru do 50W
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

Ehm...tak me napadlo,nesel by do zdroje dat nejakej hodne vykonej pasiv (neco ve stylu noctua nhu-12) a nechat ho trcet dirou nahore v case nad zdrojem ?jesli by to podel vas melo sanci na uchladeni....
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

ono by se to uchladilo vpoho, ale musis chladit i soucastky ostatní, nejenom spínací trandíky, nebo stabíky
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

moje skusenost. ted jak je venku konecne krapet chladek tak sem vytahl ven chladic od vodnika a 4 80-tky ventilatory napajim 200W AT zdrojem ktery je v pokoji u okna.ventilator tam sic je ale netoci se :-D plech sem prostrihal jak jen to bylo mozne a vpoho se uchladi.vim ze 4 ventilatory neni to same jako PCcko ale ja jen jako priklad :-)
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

mam taky nějekej starej morex 200w bez větráčku. místo něj mam diodu z 5v ve víku a pohoda. 2 hoďky a nespálil se.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“