Thermaltake Blue Orb II a ASUS P5WD2, vejde se ?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Thermaltake Blue Orb II a ASUS P5WD2, vejde se ?

Příspěvek od Jan Machalík »

Cuss,budu kupovat vetrak na cpu, docela se mi libi tenhle http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... B4A26.html , ale problem nejspis bude v tom ze ho na desku nenacpu.Mam Asus P5WD2 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32535

Zkouseli jste to nekdo ?pujde to ?

//edit : kdyby nekdo nevedel, tak se ptam kvuli tomu, zda-by nedochazelo ke kolizi s pasivnim chladicem northbridge :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

no podle mě je to jen další kopie Zalmana takže bych ten chladič nebral
myslim si ze lepší volba by bylo už treba tohle
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

maart píše:no podle mě je to jen další kopie Zalmana takže bych ten chladič nebral
myslim si ze lepší volba by bylo už treba tohle
Tim si prave nejsem jist.Mozna bude vykonejsi,ale pri jakem hluku, nezapomen, ze na tom Blue Orbu je 12cm vetrak, tudiz nizsi otacky a prave i nizsi hluk.Kamos mi rikal, ze ten Freezer rve i na nizsi otacky.Tak ti nejak nevim, navic ten Blue Orb vypada fakt moc pekne :oops:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

tak potom bych bral tohle, mě se ten chladič proste nezda a myslim si ze DIY TOWER102 bude chladit lip a když na nej daš 90mm fan na nižši otáčky tak to bude chladit bobre :roll:
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

maart píše:tak potom bych bral tohle, mě se ten chladič proste nezda a myslim si ze DIY TOWER102 bude chladit lip a když na nej daš 90mm fan na nižši otáčky tak to bude chladit bobre :roll:

No nevypada spatne, ale chtelo by to slyset nekoho kdo ten chladic ma, nekoho s vlastni zkusenosti, nemuzu prece dat jen na tvoje slova, kdyz si s tim chladicem nemel nic do cineni.Snad me chapes :wink:
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

naprosto te chapu

urcite tady ten chladic nekdo ma tak at napise jaky je :wink:
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krutas57 »

Nevim co ti na tom AC Freezeru 7 vadí, já mam taky AC (ikdyž jinou třídu) a je naprosto tichej i na 2000rpm...
Možná má ten tvuj kámoš jen špatnej kousek, ale fakt ten muj AC je krásně tichoučkej. Ale ten Blue Orb taky nevypadá špatně, ale ten podle mě právě bude řvát.
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

řvát teda bude :(

ja mam taky AC freezer64 pro a je tichej jen kdyz jede na plno tak rve (aerodynamicky hluk) ale kdyz jede na 1200 otacek tak chladi uplne skvele a vubec o nem nevim protoze pres HDD nejde slyset

ja proste k chladicum typu toho Blue orb nemam duveru :evil:
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krutas57 »

Já mam konkrétně tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36233 a ten je i na 2000rpm krásně tichej. AC to dělá chytře s pomocí speciálního "odpružení" vrtule a když větrák (skoro) nevydává vibrace tak má jen aerodynamickej hluk, ale ten už je fakt nízkej.
Ten Blue Orb vypadá že rozvibruje celou desku. Snad jen docela hezky svítí, ale koupit diody a přilípnout je na pasiv jde u skoro všech větráků.

PS: Tohle jsou jen moje názory, možná se mýlím, tak mě nekamenujte :)
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

na tu desku by se mel vejit, jeste zejtra zkusim, spis se koukni jak mas daleko desku od zdroje, budes tam potrebovat tak 3cm jinak to tam nenarves

jinak urcite je hezci, ten freeze neni tak cool...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud mermomoci chceš něco s 12cm větrákem, tak bych vzal thermalright SI-120 a k tomu fan vlastního výběru 8)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

tak se ten Orb na P5WD2 vejde uplne vpohode, nad deskou je potreba necelej jeden cm

kdybys chtel usetrit, mel bych na prodej HC4+AlCu, treba za 400,-
je vetsi

http://www.alza.cz/chladic-primecooler- ... d52886.htm
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

To tomu fakt nevadil ten vysokej chladic northbridge ?jestli ne tak je to super :)
AlesShi píše:tak se ten Orb na P5WD2 vejde uplne vpohode, nad deskou je potreba necelej jeden cm

kdybys chtel usetrit, mel bych na prodej HC4+AlCu, treba za 400,-
je vetsi

http://www.alza.cz/chladic-primecooler- ... d52886.htm
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Jan Machalík píše:To tomu fakt nevadil ten vysokej chladic northbridge ?jestli ne tak je to super :)
AlesShi píše:tak se ten Orb na P5WD2 vejde uplne vpohode, nad deskou je potreba necelej jeden cm
nevadi, ja tam tak pul cm mista
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Já bych doporučil ten velký pasiv od Thermaltake nebo ten AC Freezer 64.Já osobně mám AC Freezer 4 a je ůplně super :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“