Mám reklamovat disk, když...?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
speeddave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mám reklamovat disk, když...?

Příspěvek od speeddave »

Včera jsem z fungl nových komponentů složil počítač (není to rozhodně můj první) a už po prvních pár minutách se začaly projevovat neduhy. Po instalaci OS Win XP SP2 CZ a postupném doplňování programů (antivir, Kerio, Nero 7...) mi operační systém ať už při instalaci nějakého toho programu nebo ihned po restartu prostě zatuhl a nebylo jiného řešení než "trdého restartu". Když už následoval pátý, šestý, sedmý... restart, tak jsem začal postupně hledat chyby. Otesoval RAMku v MemTestu (v pořádku), znovu přeinstaloval OS a do čistých oken nainstaloval PC Mark 2004 a 2005 a ty mi pokaždé v nějakém jiném procesu testování vytuhly. Na základní desce je nejnovější Bios a ovladače. Takže tam není co up-gradovat. Při včerejším zpětném kopírování dat z ATA disku na nový S-ATA II dost často hlásil nějaké "redundantní chyby"...

Myslíte si, že je to problém hardu a tudíž bych měl reklamovat disk???
...nebo by mohl být "zakopaný pes" někde jinde? děkuji.

sestava:

MB: ASUS M2NPV-VM (soc. AM2)
CPU: AMD Athlon 64 3200+
RAM: A-Data 1024 DDR 2 800 Mhz
DISK: Maxtor 6V250F0 250GB, SAII, 16MB NCQ
GRAF: chipset nVidia 6150
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Ahoj, dej sem hodnoty ze SMARTu. Predbezne to ale na disk nevypada.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
speeddave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speeddave »

Ehm :oops: tak přesně nevím, co je to smart, ale ještě včera večer jsem šel do třetí instalace Woken a při detekování, HDD (kdy instalačka spočítala 239 GB a měla ukázat oddíly, se mi to nahrubo zaseklo. Tak jsem ze skříně vyhrabal 40 GB ATA disk a dneska tam nainstaloval vše znova. Zatím to vypadá, bez nejmenších problémů. Tak ještě zkusím ty PC Marky, jestli mi pojedou. Takže by to teda mělo být tím diskem, nebo může být špatný S-ATA řadič na desce? Děkuji za odpověď
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

a co máš za zdroj??

jestli máš nějaký slabý zdroj tak to muze byt klidně tim ze po odebrani toho disku se snižil odběr a jede to
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

maart píše:a co máš za zdroj??

jestli máš nějaký slabý zdroj tak to muze byt klidně tim ze po odebrani toho disku se snižil odběr a jede to
presne tak ale nema az tak zravu tu zostavu ale ked ten zdroj je fakt nejaky shit tak to bude asi jedine tym treba to proste vyskusat ... :lol:
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

zkusil bych vypnout ncq, případně dual chanel, máš-li tak paměti...takovou závadu jsem viděl, memtest ok, ale jinak...
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

tipl bych na nekompatibilitu disku a desky, maxtory s tim mely dost potize...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
speeddave
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speeddave »

Tak zdroj mám Eurocase 350 W P4 (fungl novej). Přemýšlím ale, že ho vyměním za Fortron 350 W. Jinak na dual zatím nejedu, protože paměť mám jen jednu. Disk už jsem dal na reklamaci a dneska má být otestovaný s verdiktem.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“