Windows XP OEM vs. Retail

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
pIXo
Začátečník
Začátečník

Windows XP OEM vs. Retail

Příspěvek od pIXo »

mozno blba otazka ale mnohy z vas tu casto menia hardware a nemyslim ze vseci maju Retail verziu XPciek a ako vieme OEM verzia bude vzdy sediet iba na jednej PC konfiguracii. chcel by som sa spytat prave tych co casto upgraduju ako riesia tento problem? pretoze vyse 10 tacov za retail windoze nedam.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Windows XP OEM vs. Retail

Příspěvek od Shit »

pIXo píše:....a ako vieme OEM verzia bude vzdy sediet iba na jednej PC konfiguracii. chcel by som sa spytat prave tych co casto upgraduju ako riesia tento problem? pretoze vyse 10 tacov za retail windoze nedam.....
Bohužel EULA hovoří zcela jasně a nelegální řešení tady řešit nebudeme.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

mam oem. skříň zase tak často neměním 8)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pIXo
Začátečník
Začátečník

Re: Windows XP OEM vs. Retail

Příspěvek od pIXo »

Shit píše:
pIXo píše:....a ako vieme OEM verzia bude vzdy sediet iba na jednej PC konfiguracii. chcel by som sa spytat prave tych co casto upgraduju ako riesia tento problem? pretoze vyse 10 tacov za retail windoze nedam.....
Bohužel EULA hovoří zcela jasně a nelegální řešení tady řešit nebudeme.
to mi je jasne, ja som skor dufal ze by sa to dalo nejako regnut na meno a v pripade potreby by som sa s ludmi MS dohodol? neexistuje nieco take?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

karf píše:mam oem. skříň zase tak často neměním 8)
Eula je již "trochu" pozměněná... ;-)
pIXo píše:to mi je jasne, ja som skor dufal ze by sa to dalo nejako regnut na meno a v pripade potreby by som sa s ludmi MS dohodol? neexistuje nieco take?
Odpověděl jsem Ti snad jasně... -> legálně pouze "krabice" ... :sad:
pIXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pIXo »

Shit píše:
karf píše:mam oem. skříň zase tak často neměním 8)
Eula je již "trochu" pozměněná... ;-)
pIXo píše:to mi je jasne, ja som skor dufal ze by sa to dalo nejako regnut na meno a v pripade potreby by som sa s ludmi MS dohodol? neexistuje nieco take?
Odpověděl jsem Ti snad jasně... -> legálně pouze "krabice" ... :sad:
omg sak som myslel legalne dohodnut.... ide o to aby som mal legalny win a nie aby som mal furt ten isty pc
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Pixíku - když chceš střídat PC, potřebuješ Retail! OEM verze se zakupuje pouze a jedině k jednomu stroji a není možné ty Win vzít a nainstalovat pak na tvůj nový stroj...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Lukke píše:Pixíku - když chceš střídat PC, potřebuješ Retail! OEM verze se zakupuje pouze a jedině k jednomu stroji a není možné ty Win vzít a nainstalovat pak na tvůj nový stroj...
JÁ to dokážu :-D
pIXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pIXo »

Lukke píše:Pixíku - když chceš střídat PC, potřebuješ Retail! OEM verze se zakupuje pouze a jedině k jednomu stroji a není možné ty Win vzít a nainstalovat pak na tvůj nový stroj...

jj to som pochopil pretoze na novej konfiguracii by mi to vypisalo ine cislo a pytalo ine proticislo. uz som raz potvrdzoval windows, svoj legalny Home edit. ale co by sa stalo keby som im nadiktoval druhe cislo? dali by mi druhe proticislo?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Emulgathor píše:JÁ to dokážu :-D
Problém to zatím není, ale eule to odporuje -> takže to tady řešit nebudeme... ;-)
pIXo píše:
... to vypisalo ine cislo a pytalo ine proticislo....
1) Proč používá bezdůvodně tučná písmena? :?
2) Pravděpodobně (zatím) ano, ale eula hovoří zcela jasně... :wink:
pIXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pIXo »

Shit píše:
Emulgathor píše:JÁ to dokážu :-D
Problém to zatím není, ale eule to odporuje -> takže to tady řešit nebudeme... ;-)
pIXo píše:
... to vypisalo ine cislo a pytalo ine proticislo....
1) Proč používá bezdůvodně tučná písmena? :?
2) Pravděpodobně (zatím) ano, ale eula hovoří zcela jasně... :wink:
1. ze zvyku, sorry shit
2. ok, tak dik za vysvetlenie...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“