Zdroj CHIEFTEC CFT-620W

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Roman dj
Nováček
Nováček

Zdroj CHIEFTEC CFT-620W

Příspěvek od Roman dj »

Co říkáte na tento zdroj, vyplatí se koupit? Je to dobrá značka?
Odkaz: http://www.agen.cz/main.php?act=showtxt ... 2&catid=47
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

je to kvalitní značka i model

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

honny píše:je to kvalitní značka i model
Tak jsem ten zdroj koupil a mám tu jeden problém se zapojením. Z toho zdroje vede jeden kablík ( dvoulinka ) a v návodu píšou, že je to FAN MONITOR CONNECTOR ( 3 PIN ). Nevíte někdo kam to zapojit? Protože ten větrák ve zdroji jede naplno a je to docela dost hlučný. Já myslím jestli to nění něco na regulaci těch otáček. Poraďte prosím.
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

a ma to normalni konektor jako fany ? jesli jo tak se to ma asi strcit do desky a regulovat tim ten fan...
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

není to regulace, ale pouze monitoring otáček - měl by tam být černej a žlutej drát. Fan si reguluje zdroj sám.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

honny píše:není to regulace, ale pouze monitoring otáček - měl by tam být černej a žlutej drát. Fan si reguluje zdroj sám.
Jo má to černej a žlutej drát, když to připojím k základní desce tak mi bios ukáže kolik točí otáček. Ale podle mě si ten zdroj fan reguluje asi blbě, protože asi po 5min běhu počítače se ten fan roztočí na nějakých cca 2850ot ( ukáže bios ) a to je jak vysavač. Hlavně, že všude na internetu píšou tichý 120mm fan 27dB.
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

jakou sestavu tahne ten zdroj? jakou mas skrin? jestli ten 12cm ventilator toci opravdu tech 2800ot, tak to musi byt fakt docela hukot. Jinak co jsem cetl recenzi 500W Chieftecu, tak tam slo jednoduse vymenit ventilator, byl zapojen na klasicky 3pin.
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Pearce píše:jakou sestavu tahne ten zdroj? jakou mas skrin? jestli ten 12cm ventilator toci opravdu tech 2800ot, tak to musi byt fakt docela hukot. Jinak co jsem cetl recenzi 500W Chieftecu, tak tam slo jednoduse vymenit ventilator, byl zapojen na klasicky 3pin.

Moje sestava: Intel Pentium 4 3.0GHz Prescot, MSi NX7900GT-VT2D256E, 256M DDR3, Dual DVI-I, Deska Asus P5GDC PRO, Paměti Samsung DDR2 1Gb dual, systémový disk WESTERN DIGITAL Raptor 36.7GB, SATA, 8MB cache, 10.000ot, 5.2ms,druhý disk Maxtor 250GB 7200ot,
skrin viz odkaz- http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... r-bk-black
Mužeš mi prosím poslat odkaz na tu recenzi?
Jinak máš pravdu 2800ot je docela hukot.
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

Odkaz na test Chieftec CFT-500 je tady: http://www.cooling-station.net/index.ph ... sts&id=112.

Jinak co jsem se dival na tu Tvoji case, tak doufam, ze mas vzadu umisteny 12cm ventilator, aby nesel vsechen teply vzduch pres zdroj. Zkus se mrknout na zahranicni fora, zda tam nekdo nema stejny zdroj, jestli si tez nestezuje na hlucnost.
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Pearce píše:Odkaz na test Chieftec CFT-500 je tady: http://www.cooling-station.net/index.ph ... sts&id=112.

Jinak co jsem se dival na tu Tvoji case, tak doufam, ze mas vzadu umisteny 12cm ventilator, aby nesel vsechen teply vzduch pres zdroj. Zkus se mrknout na zahranicni fora, zda tam nekdo nema stejny zdroj, jestli si tez nestezuje na hlucnost.

Díky za odkaz. Jo v zadu mám 12cm ventilator. Na ty fora se určitě kouknu.
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

Ja jsem koupil case Chieftec se 400W zdrojem a ten ma udavanou hlucnost tez 27dB. Zatim cekam na vnitrnosti, pak dam vedet, jak je na tom s hlucnosti.
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Roman dj píše:
Pearce píše:Odkaz na test Chieftec CFT-500 je tady: http://www.cooling-station.net/index.ph ... sts&id=112.

Díky za odkaz. Jo v zadu mám 12cm ventilator. Na ty fora se určitě kouknu.
Jěště se zeptám, myslíš že kdybych vyměnil ten větrák v tom zdroji za jiný ( třeba od jiný firmy ), že by se ta hlučnost mohla zmenšit?
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

Ja myslim ze jo. Radsi at ti na to odpovi nekdo jiny, kdo dane problematice vice rozumi nez ja. Nebo mrkni tady na foru do sekce Modifikace hardware, tam by se neco takoveho mohlo resit.
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Pearce píše:Ja myslim ze jo. Radsi at ti na to odpovi nekdo jiny, kdo dane problematice vice rozumi nez ja. Nebo mrkni tady na foru do sekce Modifikace hardware, tam by se neco takoveho mohlo resit.
O.K. Zkusím se podivat. Zatím dík
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

Kdyz tak zkus ten zdroj reklamovat. Jinak 620W zdroj na Tvou sestavu se mi zda byt zbytecne moc, IMHO by stacil 400W Enermax Liberty, pokud by jsi chtel neco silnejsiho, tak 500W Enermax Liberty.
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Pearce píše:Kdyz tak zkus ten zdroj reklamovat. Jinak 620W zdroj na Tvou sestavu se mi zda byt zbytecne moc, IMHO by stacil 400W Enermax Liberty, pokud by jsi chtel neco silnejsiho, tak 500W Enermax Liberty.
Já vím, že na tuhle sestavu je to zbytečně moc. Ale já během září uvažuji o upgrade. Procesor asi INTEL Pentium D 950 - 3,40GHz, 800MHz FSB, 4MB cache ( plus ho trochu přetaktovat ), deska bude asi tato ASUS P5LD2 DELUXE - i945P/ICH7R, 2xPCIe x16, DualCh DDR2 667, RAID, ATA133, SATA II, USB2.0, FireWire, 2×GLAN, VGA ASUS EN7900GTX/2DHT 512MB DDR3 ( taky by šla asi přetaktovat ), Disk WESTERN DIGITAL Caviar RE 250GB, SATA II, 16MB cache, 7200ot, 8.9ms, paměti DDR2 2GB 533MHz, plus nějaký ten větrák a mechanika. Podlě mě je na to ten 620W zdroj ideální, nebo myslíš, že by to ten 500W Enermax Liberty utáhnul taky?
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Roman dj píše:Podlě mě je na to ten 620W zdroj ideální, nebo myslíš, že by to ten 500W Enermax Liberty utáhnul taky?
bez problemu...
Roman dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman dj »

Bubikk píše:
Roman dj píše:Podlě mě je na to ten 620W zdroj ideální, nebo myslíš, že by to ten 500W Enermax Liberty utáhnul taky?
bez problemu...
Víš já mám jenom strach aby to třeba na ten zdroj ( 500W ) nebylo tak akorát, že to dokáže utáhnout. Aby se pak třeba zbytečně nehřál a větrák nezečal být dost hlučný.
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

no imho by to utahnul i Liberty 400W.. ale na 100% to nereknu.. ale ta sestava co jsi napsal by snad 500W nevytizila na maximum..
PaJja
Nováček
Nováček

hlucnost

Příspěvek od PaJja »

si myslim ze ikdyz tam das nejkvalitnejsi vetrak tak pri 2800ot bude mit dost velkej akustickej hluk....zda se me to nejaky divny ptz u te 500w v te recenzy vetrak docela chlalili alespon co jsem byl shopnej pochopit. zitra me prijde ten samej ve verzy 550w tak napisu jestli bude taky tak hlucnej doufam ze NE
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“