AC VGA Silencer rev.3 mi nechce schladit 9700PRO :(

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
luboxxx
Nováček
Nováček

AC VGA Silencer rev.3 mi nechce schladit 9700PRO :(

Příspěvek od luboxxx »

Mam Gygabyte Radeon 9700PRO. Z nejakeho divneho dovodu sa mi asi po dvoch rokoch zacalo prehrievat jadro. Jednoducho sa mi na celu obrazovku urobila taka ruzova sachovnica. Tak som kartu vybral povysaval a vycistil chladic a zas bolo vsetko v poho.
Ale bohuzia sa to po nejakom case opakovalo znova a znova, a tak aby mi karta neodisla som kupil ten Silencer. Vsade na nete ho chvalili tak som si myslel ze nebude ziadny problem.Mylil som sa.
Ked som demontoval stary chladic mal som trochu problem dat dolu zaschnutu pastu. Nakoniec som ju zoskrabal umelohmotnou lyzickou ale asi na 2mm stvorcovych mi zostala malinka tenucka vrzstivicka ktora nie anie dolu. Tak som sa na to vykaslal.Dal som novu pastu tak aby prekryvala cele jadro, nasadil chladic a zapol komp.Po dvoch minutach pobytu vo windowse mi zacali naskakovat artefakty. Tak som rychlo vypol odmotoval a zacal znova cistit jadro a uz fakt je skoro ciste nakydal som tam brutalne vela tej pasty a znova zapol.Uz som myslel ze je v poho, dal som jeden zapas FIFY a nic, o chvilu ze idem dat druhy a hned mi nabehli riadne artefakty...myslel som ze sa mi naopak toci chladic ale tu som sa docital ze tie lopatky su otocene tak aby bolo menej hluku, vzduch mi odfukuje smerom od karty nahor ale z bedne necitim ziadne prudenie.Co mam robit?
Ved maly referencny hlinkovy chladic nemoze chladit lepsie ako to velke hovado..
Acer 3025WLMi AMD Sempron 3300+, 2x256 MB DDRAM, ATI Mobiltity Radeon X700, 80 BG HDD
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

1. Teplovodivej pasty sa nemá dávať veľa, má tam byť iba taká tenká vrstva. To že si tam dal veľa tej pasty to ti nepomôže.
2. Máš to pretaktované? Aké máš teploty karty?
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
luboxxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od luboxxx »

nie je pretaktovana, a teplotu neviem zistit...som zufaly, ved to nedava logiku...
Acer 3025WLMi AMD Sempron 3300+, 2x256 MB DDRAM, ATI Mobiltity Radeon X700, 80 BG HDD
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“