Speed fan a hibernace
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Speed fan a hibernace
Mám problém s prográmkem speed fan: když dám PC do stavu hybernace a pak jej znova spustím,speed fan mi začne v pravidelných intervalech strašně zasekávat comp,dokud ho nerestartuju. Dá se s tím něco dělat ?
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Speed fan a hibernace
Skúšal si viac verzií speedfanu ?Behemot píše:Mám problém s prográmkem speed fan: když dám PC do stavu hybernace a pak jej znova spustím,speed fan mi začne v pravidelných intervalech strašně zasekávat comp,dokud ho nerestartuju. Dá se s tím něco dělat ?

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Teď mám tu nejnovější,4.29. Krom toho když jsem zkoušel i vypnout speed fan,tak otáčky větráku kolísaly samy stejně jako když byl zapnutej,což by ukazovalo jedině na jedoucí cool&quiet,ale to by mělo zároveň i snižovat frekvenci nebo násobič CPU,což nedělá (na to používám RMclock).Josko píše: Skúšal si viac verzií speedfanu ?
- Firefly
- Začátečník

Ty používáš CnQ a k tomu ještě RM Clock ??Behemot píše:Teď mám tu nejnovější,4.29. Krom toho když jsem zkoušel i vypnout speed fan,tak otáčky větráku kolísaly samy stejně jako když byl zapnutej,což by ukazovalo jedině na jedoucí cool&quiet,ale to by mělo zároveň i snižovat frekvenci nebo násobič CPU,což nedělá (na to používám RMclock).Josko píše: Skúšal si viac verzií speedfanu ?
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Dyť řikám, CnQ asi nejede protože by to mělo pokud vím měnit frekvenci nebo násobič CPU (což nedělá) tak místo toho mám RMclock. Ale možná na CnQ funguje aspoň zpomalování otáček větráků,protože to zase nedělá Speed fan.Firefly píše: Ty používáš CnQ a k tomu ještě RM Clock ??
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Máš nainštalované ovládače AMD a aktivovaný profil max battery v nastaveniach napájania ?Behemot píše:
Dyť řikám, CnQ asi nejede protože by to mělo pokud vím měnit frekvenci nebo násobič CPU (což nedělá) tak místo toho mám RMclock. Ale možná na CnQ funguje aspoň zpomalování otáček větráků,protože to zase nedělá Speed fan.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Firefly
- Začátečník

To bys ale měl vědět, jestli máš v BIOSU CnQ enable, nainstalovanej AMD Driver pro 64ky a v Možnostech napájení :minimální spotřeba, pak ti CnQ pojede. Používat souběžně CnQ a k tomu spouštět RM Clock je trochu mimo, nehledě na to, že od verze 2 výše je i u RM Clocku pro korektní chod potřeba nastavit v možnostech napájení režim:RM Clock Power Management. Takže se musíš rozhodnout buď používat CnQ nebo RM Clock.Behemot píše:Dyť řikám, CnQ asi nejede protože by to mělo pokud vím měnit frekvenci nebo násobič CPU (což nedělá) tak místo toho mám RMclock. Ale možná na CnQ funguje aspoň zpomalování otáček větráků,protože to zase nedělá Speed fan.Firefly píše: Ty používáš CnQ a k tomu ještě RM Clock ??
--------------------------
2 Josko Možnosti napájení: pro CnQ je režim minimální spotřeba žádné max battery ani maximálně nabitá baterie
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jenže ovladač nainstalovat nemůžu (x64 based system) ale i tak to skusím aspoň pro 32-bit systém (mám obaFirefly píše: To bys ale měl vědět, jestli máš v BIOSU CnQ enable, nainstalovanej AMD Driver pro 64ky a v Možnostech napájení :minimální spotřeba, pak ti CnQ pojede. Používat souběžně CnQ a k tomu spouštět RM Clock je trochu mimo, nehledě na to, že od verze 2 výše je i u RM Clocku pro korektní chod potřeba nastavit v možnostech napájení režim:RM Clock Power Management. Takže se musíš rozhodnout buď používat CnQ nebo RM Clock.
2 Josko Možnosti napájení: pro CnQ je režim minimální spotřeba žádné max battery ani maximálně nabitá baterie
- Firefly
- Začátečník

to jako proč nemůžeš nainstalovat tento ovladač:Behemot píše:Jenže ovladač nainstalovat nemůžu (x64 based system) ale i tak to skusím aspoň pro 32-bit systém (mám obaFirefly píše: To bys ale měl vědět, jestli máš v BIOSU CnQ enable, nainstalovanej AMD Driver pro 64ky a v Možnostech napájení :minimální spotřeba, pak ti CnQ pojede. Používat souběžně CnQ a k tomu spouštět RM Clock je trochu mimo, nehledě na to, že od verze 2 výše je i u RM Clocku pro korektní chod potřeba nastavit v možnostech napájení režim:RM Clock Power Management. Takže se musíš rozhodnout buď používat CnQ nebo RM Clock.
2 Josko Možnosti napájení: pro CnQ je režim minimální spotřeba žádné max battery ani maximálně nabitá baterie) ale to jsme se dostali mimo hlavní problém-Speed fan a zasekávání po hibernaci a to proč není schopen hejbat s větrákem na CPU.
AMD Athlon™ 64/FX Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 ? z těchto stránek?:
http://www.amd.com/us-en/Processors/Tec ... 06,00.html
Ten ovladač je jak pro 32 bit tak pro 64 bit verzi, což je tam ostatně napsáno.
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Nezkoušel sem stahovat další,jen mi nešel z CD s ovladači tak sem se na to vybodFirefly píše:to jako proč nemůžeš nainstalovat tento ovladač:
AMD Athlon™ 64/FX Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 ? z těchto stránek?:
- Firefly
- Začátečník

Řekl jsem ti, co dělat, pokud chceš zprovoznit Cool and Quiet. Dál je to na Tobě. Link, který tu máš , je oficiální stránka AMD. Víc už pro Tebe udělat nemůžu.Behemot píše:Nezkoušel sem stahovat další,jen mi nešel z CD s ovladači tak sem se na to vybodFirefly píše:to jako proč nemůžeš nainstalovat tento ovladač:
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, díky, ale podstatou problému je proč mi Speed fan seká comp po hibernaci a proč není schopen hejbat s větrákem (jestli za to může CnQ tak ho s chutí vypnu,bo nejlepší je stejně když to kontroluju ručně).Firefly píše:Řekl jsem ti, co dělat, pokud chceš zprovoznit Cool and Quiet. Dál je to na Tobě. Link, který tu máš , je oficiální stránka AMD. Víc už pro Tebe udělat nemůžu.
- Firefly
- Začátečník

Proč si to nevyzkoušíš ? Ad1) Máš zaktivovaný CnQ ? Jestli ano, tak ho deaktivuj, postačí, když v možnostech napájení přejdeš z minimální spotřeby k volbě doma nebo kancelář. A možná, že by nebylo od věci stáhnout následující opravu Windows http://www.cdr.cz/a/18308Behemot píše:Dobře, díky, ale podstatou problému je proč mi Speed fan seká comp po hibernaci a proč není schopen hejbat s větrákem (jestli za to může CnQ tak ho s chutí vypnu,bo nejlepší je stejně když to kontroluju ručně).Firefly píše:Řekl jsem ti, co dělat, pokud chceš zprovoznit Cool and Quiet. Dál je to na Tobě. Link, který tu máš , je oficiální stránka AMD. Víc už pro Tebe udělat nemůžu.
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám všechny aktualizace na systém a krom toho mi do i zpět z hibernace naběhne OK ale asi za minutu začne Speed fan v pravidelných intervalech zasekávat comp. O tom to je.Firefly píše: Proč si to nevyzkoušíš ? Ad1) Máš zaktivovaný CnQ ? Jestli ano, tak ho deaktivuj, postačí, když v možnostech napájení přejdeš z minimální spotřeby k volbě doma nebo kancelář. A možná, že by nebylo od věci stáhnout následující opravu Windows http://www.cdr.cz/a/18308
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Navíc,když jsem vypnul CnQ i Speed fan tak rychlost stejně kolísala o min. 200 otáček,vůbec nevím,čím je to řízeno.
- Behemot
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele: