zobrazování na třech monitorech - problémy s PCI grafárnou

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zobrazování na třech monitorech - problémy s PCI grafárnou

Příspěvek od X-COM »

Čau, moje sestava, tedy to, co je asi důležité je
grafárna AGP nVidia MX440 (DVI a D-SUB)
grafárna PCI S3 Virge (D-SUB)
deska:A7V880

Normálně pracuji s dvěma monitory (20" DVI LCD a 17" D-SUB CRT).
Doma mi leží stará grafárna S3 Virge z bývalého počítače, tak jsem si řekl, že si seženu další monitor a budu fungovat se třemi. Zatím to dopadlo na 17"CRT.

Potřeboval bych ale poradit s nastavením. Windowsy sice poznaly Virge, ale nemají na ni pořádný ovladač (S3 je pro ni přestala vyrábět v roce 1999, tak na ně XPčka můžou zapomenout).
Když bylo zapojeno normálně AGP s dvěma monitory, PCI grafárna (monitor na ní) o sobě nedával vůbec vědět (ani se nezapnul). V BIOSu jsem tedy dal jako primární grafárnu PCI. To vedlo k tomu, že nejdřív nabíhaly Windowsy na PCI monitoru, ale při zobrazení plochy se pak PCI monitor vypnul a zapnuly se monitory na AGP. Pokrok byl, že windowsy viděly v nastavení plochy další monitor, dal jsem ho používat, ale počítač zatuhnul a PCI monitor se zapnul s hláškou, že nepodporuje frekvenci 34Hz. Změna frekvence a ni rozlišení nepomohla. Usuzuji tedy, že Virge má maximální hodnotu obnovovací frekvence 34Hz...? (Nedokážu si představit, že jsem u toho počítače ještě asi před 3 lety sedával dlouho a dlouho...).

Nevíte náhodou někdo nějaký postup nebo fígl, jak to rozchodit?

Dík
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“