Project: Mini Container
Moderátor: L4mka
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Project: Mini Container
Tak se nám tu zase vyrojilo několik nových projektů, a hlavní v jejich diskusi se týká neoriginálního pojetí. Takže přidávám svůj další projekt, který snad originální bude. Je to můj druhý projekt v oblasti casemoddingu.
Po dokončení prvního projektu Blue Wind, kde se jednalo o úpravy skříně EuroCase ML5410 jsem se u dalšího projektu rozhodl pro tvorbu celé nové skříně. Ne však ledajaké klasické case, ale zmenšeniny kontejneru, které všichni dobře známe.
Rozměry kontejneru byly zvoleny co možná nejmenší. Protože se do kontejneru měl vlézt pouze hardware obyčejného PC, nebylo třeba dělat
ho nijak veliký, ale právě naopak, co možná nejmenší. Bylo tedy zvoleno měřítko čtyřnásobného zmenšení skutečného kontejneru, podle kterého se začalo navrhovat. Sehnal jsem si tedy plány a nákresy kontejneru, a překótoval veškeré rozměry ve čtyřikrát menším měřítku. Když jsem měl jasné rozměry kontejneru, zadal jsem veškeré nutné části
pro výrobu do nástřihového plánu, abych zjistil,
jaké množství materiálu budu potřebovat.
Jako materiál jsem zvolil plech válcovaný
za studena, o tloušťce 1,3mm, který nejlépe vyhovoval mým požadavkům. A tak jsem zajel pro tabuli plechu, s kterou se hned začalo pracovat. Pro ulehčení výroby byly nastřihány
z tabule plechu pásy, jejichž rozměry byly nejbližší tvaru vyráběných částí kontejneru. Potom jsem se tedy dostal k výrobě polotovarů.
Když jsem měl jasné rozměry kontejneru a nachystaný materiál, mohla začít výroba polotovarů, tedy jednotlivých částí kontejneru. Podle šablon požadované velikosti dílů jsem obkreslil jejich tvary na dané plechy, a začal stříhat a vyřezávat. Potom bylo třeba některé z částí ohnout. To bylo provedeno pomocí balící fólie, jelikož její rozměr seděl s požadovaným rádiusem ohybu, a nesehnal jsem zrovna nikde poblíž tak velkou trubku. Takže jsem upnul plech, balící fólii a upevňovací kus plechu do svěráku a začal ohýbat. Výsledek se povedl, a ohyby mi pěkně seděly k vystřiženým částem. Potom přišla na řadu výroba držáků pro pojezdová kolečka, které byly vystřiženy, poohýbány, a odvrtány. Potom byly vystříhány plechy, které budou imitovat prolisy na originálním kontejneru. Protože nemám možnost vytvořit takové prolisy tažením plechu na lisu jako při výrobě kontejnerů, budou tyto části přivařeny na základní plechy kontejneru, a vytvoří tak výstupek, který bude imitovat prolis. Když jsem měl potom všechny části nachystány, mohlo přijít na řadu svaření konstrukce.
Potom tedy ke slovu přišlo COčko, a začalo se vařit. Nejdřív se přivařila jedna prohnutá strana k čelu, a potom druhá prohnutá strana. Poté se přivařilo druhé čelo. Pak přišly na řadu držáky koleček, které byly zaměřeny aby přesně pasovaly, nabodovány, opět přeměřeny, a finálně přivařeny. Nyní jsem před sebou měl stát celý základ spodní části kontejneru.
A tímhle jsem prozatím skončil. Zítra snad bude čas abych svařil horní víko a zbytek věcí, abych už mohl začít dodělávat detaily, vyřezat potřebné díry a začít tmelit.
Naposledy upravil(a) ZdenekSveda dne pon 21. srp 2006, 18:43, celkem upraveno 1 x.
- myom
- Středně pokročilý
tak tohle se mi hhhooodddnnněěě líbíííííííí. máš mé sympatie, už ted se těším na finish
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- maart
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak tomuhle rikam konecne originalni projekt napad je dobry a spracovani snad bude take podle toho cos udelal a jak dopadl blue wind
Naposledy upravil(a) maart dne pon 27. lis 2006, 11:16, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- azgard
- Začátečník
-
- maart
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
vzdyt uchytky na koecka ma poreseny jen nejake vhodne nasroubovat
a otevirani bude resene stejne jako na klasickem kontejneru?
btw: budes k tomu delat i model popelarskeho auta? taky 4× mensi
a otevirani bude resene stejne jako na klasickem kontejneru?
btw: budes k tomu delat i model popelarskeho auta? taky 4× mensi
Naposledy upravil(a) maart dne pon 21. srp 2006, 19:15, celkem upraveno 1 x.
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý
Tak takhle praktická case tu dlouho nebyla... Tím se zabijou 2 mouchy jednou ranou - case+stylový odpadkový koš Zatím to vypadá velmi slibně, takže držim palce
Herní PC: i7 9700k + Lian-li Galahad 360; MSI Meg Z390 Ace; Corsair Vengeance RGB Pro SL White 4x8GB 3200 MHz; MSI GeForce RTX 3080 Gaming Z Trio; SSD: Crucial MX500 - 250GB + Kingston A1000 240GB NVMe; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
- azgard
- Začátečník
-
- honny
- Středně pokročilý
ale né že do toho narveš novej hw, tam musí patřit nějakej šrot, stylověZdenekSveda píše:...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
- m.Pták
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mohl bys dat dovnitr nad desku nejakou desku a na tu hazet ty odpadky za chvilu by ani neslo poznat ze je to case,jenom bych si dal bacha na mati....
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- filletzz
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Bubaaak
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak hardware do toho přijde PC2 z podpisu, takže právě onen starý šrot. Nový jsem do toho ani nechtěl dávat. A k těm odpadkům co by do toho šly házet: ještě přesně nevím jak přesně tam rozmístím hw, ale je plánovaný, že by tvar hw kopírovalo zvrchu čiré plexi, a tím by tam vznikl prostor pro odpadky (asi jen nějaký napodobeniny, třeba nějakej gumovej bordel), a vypadalo by to jako by to leželo přímo na hw. Uvidím to ale přesně až podle toho kolik místa tam vlastně zůstane po osazení hw.
- KapaCZ
- Začátečník
-
- kukinko
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- SNowie
- Začátečník
- Xan
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
povrchová úprava bude normálně barva, a to buď stříbrná jako imitace pozinku, nebo měnivá modrá, která by to oživila. To se ještě uvidí podle toho až to uvidím na závěr před sebou. Tu měnivou barvu myslím tuhle:Xan píše:no zpracovani je hodne dobry...
jaka bude povrchova uprava?
jo moh by si pls hodit fotku s nejakym meritkem?
A k měřítku: na jedné z fotek kde jsou polotovary nastříhaného plechu je vedle svařeného casu vidět flaška matonky, takže to jde celkem porovnat, ale určitě to ještě vyfotím s něčím normálním k porovnání.
- Woyta
- Středně pokročilý
Pekny. Moc pekny. Uz se tesim na ten zastup ceskych modu v polsku. Uz aby bylo neco i u nas.
Prolisy bych spise resil jako diry v plechu a zespoda bych nalepil dlsi vrstvu. Cili invertovanej tvar prolisu.
Prolisy bych spise resil jako diry v plechu a zespoda bych nalepil dlsi vrstvu. Cili invertovanej tvar prolisu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)