grafika : aktivní nebo pasivní chlazení ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

ol
Nováček
Nováček

grafika : aktivní nebo pasivní chlazení ?

Příspěvek od ol »

chci vylepšovat pc, budu kupovat novou ZD,CPU a GK, ale nevím jestli si mám koupit GK aktivní nebo pasivní. Problém je v tom , že chci výkon GK, ale zároveň chci tichý počítač. Může mi tedy někdo poradit ?
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

no můžeš si koupit i pasivně chlazenou, výkonnou grafiku, např 7600GT od gigabytu za dobry prachy
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Prečítaj si túto recenziu MSI GeForce 7900GT - pasívne chladená, dobrý výkon:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Pearce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pearce »

Jakou GK chces kupovat? I aktivni chlazeni muze byt tiche, napr. Zalman VF700 nebo VF900, nebo rada karet IceQ od firmy HIS.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Pearce píše:Jakou GK chces kupovat? I aktivni chlazeni muze byt tiche, napr. Zalman VF700 nebo VF900, nebo rada karet IceQ od firmy HIS.
Pasivne nove VGA nejspise neuchladis, poohledni s epo VGA u vyrobce, ktery na ne "nasazuje" osvedcene a tiche chladice, jako napriklad vyse uvedeny vyrobce HIS (IceQ 3..), nebo sahni po chladici Zalman VF900CU ktery je az do polovicnich otacek ventilatoru velmi tichy, sam ho mam na VGA.. Moznosti je spousta, ale chladit pasivne a navic taktovat.. :lol:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

Přesně tak, jestli chceš taktovat potřebuješ aktivní chlazení. Ideální je IceQ od HIS :-D
ol
Nováček
Nováček

Příspěvek od ol »

přemýšlel jsem nad koupí této grafiky nVIDIA GF 7600GT silent2 GB 256MB DDR3,2xDVI,TV,PCIex a k tomu asi procesor AMD Athlon 64 3700+ BOX socket 939 San Diego nebo 3800+ Venice
ol
Nováček
Nováček

Příspěvek od ol »

a taktovat asi moc nechci, myslím, že tato grafika je dost výkonná , no určitě výkonější než ta co mám teď /gigabite 6600GT 128 MB/
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

MSI 7600GT silent pipe neber !!!
ja ju mam a som nespokojny...
teploty az 74/88
tak som na nu musel polozit 80x80 vetrak -teploty spadli o 20*

treba zistit ako je to u inych vyrobcov
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

ol píše:přemýšlel jsem nad koupí této grafiky nVIDIA GF 7600GT silent2 GB 256MB DDR3,2xDVI,TV,PCIex a k tomu asi procesor AMD Athlon 64 3700+ BOX socket 939 San Diego nebo 3800+ Venice
1. Choď do socketu AM2, s 939 sa ti už neoplatí.
2. Porozmýšľaj o dvojjadrovom procáku X2 3800+
3. Keď chceš tiché PC tak asi by som kúpil iný chladič na procák, nie BOX.
4. Ak budeš mať vpredu v skrinke 12cm vetrák, uchladíš aj pasívnu grafiku+bude to tiché.
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
ol
Nováček
Nováček

Příspěvek od ol »

pro dan : proč nejsi spokojený ? pokud jsi přidal větrák a jede v pohodě ??

pro D.O.D.O. : socket AM2 a X2 3800+ je zatím finančně někde jinde , to by byla investice nad rámec mojí peněženky. A samozdřejmě chci i jiný case, tzn. aby měl přidaný větrák. Snad by to potom mělo jet i s tou pasivní grafikou.
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

ol píše:pro dan : proč nejsi spokojený ? pokud jsi přidal větrák a jede v pohodě ??
ano s vetrakom je v pohode. ale pasivne 7600gt od inych vyrobcov chladia lepsie... co viem tak asus7600gt s pasivnym chladenim je na tom lepsie.... ale si to este prever.
inak dnes by som kupil x1800gto
http://www.ddworld.cz/content/view/35/33/
hlavne si pozri oblivion :D

cela sedmickova rada gf ma problem s HDR.
ol
Nováček
Nováček

Příspěvek od ol »

"inak dnes by som kupil x1800gto "

já se snažím preferovat pasiv, kvůli hlučnosti , doufám, že se mi to nevymstí
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

ol píše:"inak dnes by som kupil x1800gto "

já se snažím preferovat pasiv, kvůli hlučnosti , doufám, že se mi to nevymstí
..Tak vykonna karta a nechces moc taktovat? To je hrich, ja bych ji pridal krasne voltaz a stavu (MHz)!!..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

RX1800GTO se nevyplatí, to už spíš RX1900GT. Jestli má bejt pasivně chlazená tak GF7600GT by byla asi optimální. Ale taky bych spíš vzal nějaký tichý aktivní chlazení...

Btw tohle patří spíš do sekce rady a doporučení s výběrem...

//edit: Silencer pro GF7600 není, v říjnu bude "Accelero S", takže v úvahu připadá spíš buď Zalman nebo Zalman-like Primecooler
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Já preferuju taky pasiv,když máš zepředu 120 fan,kterej ti vhání vzduch na grafiku tak je to v poho.
Měl jsem taky vyhlídlou 7600GT pasiv od gigabytu,ale gainward 7600GS DDR3 ji svou cenou umlátil.
Ta má sice větrák příšernej,ale to nějak vyřeším.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Demon píše:když máš zepředu 120 fan,kterej ti vhání vzduch na grafiku tak je to v poho
Tichej 120mm fan vepředu nebo tichej aktivní chladič na grafice, to už vyjde nastejno.
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Ale 120 fan vpredu chladí aj HDD (ak je dobre riešená skrinka) a čiastočne aj CPU+zabezpečuje airflow.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

D.O.D.O píše:Ale 120 fan vpredu chladí aj HDD (ak je dobre riešená skrinka) a čiastočne aj CPU+zabezpečuje airflow.
Ale pro grafickou kartu je rozhodně efektivnější když má vlastní větrák než když má pasiv a spoléhá se na airflow ve skříni. Pokud se grafárna nebude taktovat, tak je to asi jedno...
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

Přesně tak větrák je docela důležitej. A navíc dneska už taktuje celkem dost lidí :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“