ATi/AMD CrossFire - info, zkušenosti atd.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mozem teda pouzivat vetu "INTEL je tržní a koncepční propadák, AMD je špičková koncepce a trh to chápe. Jen radekhulan pořád řve jako malej puberťák..."?
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ve svém minulém postu jsem načal myšlenku, kterou teď dokončím... SLI je jednak známé z dob 3dfx, jednak je na trhu déle než CrossFire, a protože většinu zákazníků (včetně zákazníků high-endu) tvoří lamy, které o CrossFire neslyšely, berou SLI. Tohle se časem srovná. To že má SLI větší podíl rozhodně neznamená že je to špičková koncepce, a no-X to tu dokázal už hodněkrát. Kdo tady řve jako malý dítě jsi jedině ty, Radku. A je to poznat z tónu, jakým píšeš (to je ale hovadina, co )radekhulan píše:Srovnávat dle Steamu používanost high-end multiGPU řešení v high-endových sestavách gamerů je prostě možné. To, že ty osobně jsi neuvěřitelně jednostranně zaměřený (ATi fanATik), to neznamená, že bys neměl být schopen tuto pravdu chápat a uznat.
MultiGPU je nový směr high-endu, ATi v něm má pouhých 1.80%, NVIDIA 98.20%.
ATi Crossfire je tržní a koncepční propadák, NVIDIA SLI je špičková koncepce a trh to chápe. Jen no-X pořád řve jako malej puberťák...
//edit: A když už jsme u toho, která technologie je lepší, zajímavé je, že vždy když dojde na nějaké konkrétní srovnání, tobě dojdou argumenty ještě dřív než nějaký předložíš a zatímco ty jen dokola vykřikuješ že SLI je lepší a oháníš se statistikami ze STEAMu, no-X předloží hromadu podložených argumentů. Na které ty nikdy nereaguješ a místo toho dál vykřikuješ kdo je tu teenager a kdo je tu bohatý a krásný...
Naposledy upravil(a) Lukfi dne pon 21. srp 2006, 22:45, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
AMD/Intel mají dle té statistiky podíl 50%:50%. To je reálné. AMD bylo poslední 2 roky pro hráče mírně lepší než Intel (na cokoliv jiného ne), a ona statistika odráží právě HRÁČE. Podle mě je reálná. Proto mám doma AMD a v práci (jedině) Intel...t0m4s3 píše:mozem teda pouzivat vetu "INTEL je tržní a koncepční propadák, AMD je špičková koncepce a trh to chápe. Jen radekhulan pořád řve jako malej puberťák..."?
Celkově má Intel 80%, nicméně u hráčů to je oněch 50%.
S Core 2 Duo samozřejmě bude Intel růst i u hráčů... Také se na něj chystám
no-X je už velice směšný s tím, jak je schopen neuznávat i oficiální statistiku Steamu. Prostě to, že ATi Crossfire je tržní propadák a NVIDIA SLI má v multiGPU 98.20% je fakt. A řvaní no-X s tím nic neudělá...
ATi Crossfire je špatná koncepce, a ví to i ATi. Nakonec proto upravuje jeho koncepci tak, aby v budoucnu zkopírovalo systém NVIDIA SLI, tedy vnitřní propojka, profily aplikací, atd. ATi Crossfire je už na trhu dost dlouho, a přitom si nenašlo klienty. Tito lidé totiž chápu jeho špatnou koncepci, a nekupují si jej...
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 21. srp 2006, 22:45, celkem upraveno 1 x.
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
a to je prave problem. Ta ista statistika sa vztahuje aj na graficke karty, cize nemozes hovorit obecne o NVIDIA/ATI na zaklade STEAMu. Ale tebe to clovek asi nevysvetliradekhulan píše:....a ona statistika odráží právě HRÁČE. Podle mě je reálná...
edit: nemas na mysli skor koncept 3dfx co sa vnutorneho prepojenia tyka?
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo. Na co jiného než na HRANÍ si člověk kupuje multiGPU? Na co, teenagere? Na práci ve Photoshopu? Ne! Na HRANÍ!!!! Proto statistika hardware u HERNÍHO engine Steam s desítkami velice populárních her odráží dobře poměr a strukturu hardware HRÁČŮ. A v této struktuře má v multiGPU ATi jen 1.80% a NVIDIA SLI 98.20%.t0m4s3 píše:a to je prave problem. Ta ista statistika sa vztahuje aj na graficke karty, cize nemozes hovorit obecne o NVIDIA/ATI na zaklade STEAMu. Ale tebe to clovek asi nevysvetliradekhulan píše:....a ona statistika odráží právě HRÁČE. Podle mě je reálná...
Mám pocit, že se zde bavím s lidmi s nízkým IQ, kdybych nevěděl, že to jsou jen fanATici..
- no-X
- Středně pokročilý
RH:
1. "This survey began on March 3rd, 2006. This page last updated: 7:37pm PST (03:37 GMT), April 04 2006"
Čtvrt roku strá "statistika" vycházející z údajů posbíraných za jeden měsíc... To se pak nedivím, že ti ty tvé prognózy nevycházejí, když stavíš na tak slabých základech
2. Jak můžeš na základě statisktiky určovat, kdo má technologicky lepší řešení? Odkdy technologie a kvalita odpovídají prodejům?
3. Proč nemá souvislost srovnání FX5200 a GF7800? Vždyť jsou to údaje z téhož grafu, na kterém stavíš ty Pokud vyšší pozice v grafu jednou znamená lepší technologie, tak proč to podruhé neplatí?
4. SLI je podle tohohle grafu rozšířenější, ano... jenže- podívej se o graf vedle, jaká je nejrozšířenější SLI kompatibilní grafika - je to GeForce 6600. To je ale high-end, co? Pokud je většina SLI systémů postavená na týhle grafice, tak by skutečně bylo záhodno pochybovat o vypovídající hodnotě těchto grafů, protože naprosté většině alespoň trochu znalých uživatelů je jasné, že pro lepší poměr cena/výkon je vždy vhodnější řešení jednočipové a už GF6800GT měla lepší poměr cena/výkon než 6600GT SLI. Takže na základě nákupů lidí, kteří ani nevědí, co si koupili, budeš stavět důkazy, že je SLI technologicky pokročilejší řešení?
5. Neřeš mojí osobu, řeš CrossFire
1. "This survey began on March 3rd, 2006. This page last updated: 7:37pm PST (03:37 GMT), April 04 2006"
Čtvrt roku strá "statistika" vycházející z údajů posbíraných za jeden měsíc... To se pak nedivím, že ti ty tvé prognózy nevycházejí, když stavíš na tak slabých základech
2. Jak můžeš na základě statisktiky určovat, kdo má technologicky lepší řešení? Odkdy technologie a kvalita odpovídají prodejům?
3. Proč nemá souvislost srovnání FX5200 a GF7800? Vždyť jsou to údaje z téhož grafu, na kterém stavíš ty Pokud vyšší pozice v grafu jednou znamená lepší technologie, tak proč to podruhé neplatí?
4. SLI je podle tohohle grafu rozšířenější, ano... jenže- podívej se o graf vedle, jaká je nejrozšířenější SLI kompatibilní grafika - je to GeForce 6600. To je ale high-end, co? Pokud je většina SLI systémů postavená na týhle grafice, tak by skutečně bylo záhodno pochybovat o vypovídající hodnotě těchto grafů, protože naprosté většině alespoň trochu znalých uživatelů je jasné, že pro lepší poměr cena/výkon je vždy vhodnější řešení jednočipové a už GF6800GT měla lepší poměr cena/výkon než 6600GT SLI. Takže na základě nákupů lidí, kteří ani nevědí, co si koupili, budeš stavět důkazy, že je SLI technologicky pokročilejší řešení?
5. Neřeš mojí osobu, řeš CrossFire
František Koukolík, Jana Drtilová: Život s deprivanty II: základy stupidologie, Praha, 2002 píše:Logický klam: Útok na člověka (argumentum ad hominem)
Místo argumentace hodnotí jejího předkladatele.
* To se dalo od recidivisty čekat.
* Té práci se nedá věřit, napsal ji jen proto, aby ho nevyhodili ze školy.
* Copak může být kouření nezdravé, když tolik doktorů kouří?
Logický klam je tvrzení, porušující zásady logického důkazu. Protože u málokterého je to na první pohled zřetelné, bývají logické klamy oblíbenou součástí argumentace propagandy a manipulátorů.
Naposledy upravil(a) no-X dne pon 21. srp 2006, 22:51, celkem upraveno 1 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
no-X je fanatik, co sedí u monitoru a čte a čte.. Já má osobní zkušenosti. A zde jsou argumenty proč je NVIDIA SLI lepší:Lukfi píše://edit: A když už jsme u toho, která technologie je lepší, zajímavé je, že vždy když dojde na nějaké konkrétní srovnání, tobě dojdou argumenty ještě dřív než nějaký předložíš a zatímco ty jen dokola vykřikuješ že SLI je lepší a oháníš se statistikami ze STEAMu, no-X předloží hromadu podložených argumentů. Na které ty nikdy nereaguješ a místo toho dál vykřikuješ kdo je tu teenager a kdo je tu bohatý a krásný...
http://radekhulan.cz/item/ati-crossfire ... nvidia-sli
A to, že mám pravdu, dokazuje i trh, 98.20% lidí to vidí stejně jako já, a jen 1.80% lidí je zmateno a fanATIckých jako no-X a Fiala s levnou R9800 v obstarožním počítači
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ta statistika *je* reálná, ale je třeba si ujasnit co odráží. Zamysli se nad tím, proč má GF-FX5200 větší podíl než řada novějších, lepších a dražších karet. Top-end = multi-GPU, ale s high-endovými kartami. nVidia už od začátku propagovala SLI i do mainstreamu (GF6600GT) a později i do low-endu, což je ve většině případů naprostá kravina. Ale lama si kupuje shit grafiky do SLI pro dobrej pocit. Musíš taky brát v úvahu, že CrossFire v použitelný podobě je na trhu cca tři čtvrtě roku a že narozdíl od SLI bylo CrossFire od začátku míněno jako high-endové řešení (až postupem času se objevily levné desky s výběhovým čipsetem RD480). Tím se myslím dostatečně vysvětluje, proč má SLI větší podíl...t0m4s3 píše:a to je prave problem. Ta ista statistika sa vztahuje aj na graficke karty, cize nemozes hovorit obecne o NVIDIA/ATI na zaklade STEAMu. Ale tebe to clovek asi nevysvetliradekhulan píše:....a ona statistika odráží právě HRÁČE. Podle mě je reálná...
//edit:
1) Ty tvoje argumenty jsou naprosto demagogické, například "karty komunikují přes PCIe sběrnici, a neúměrně ji tak zatěžují, není tedy místo třeba pro komunikaci SATA-II disků v RAID-0" je totální kravina a "ATI Crossfire má nižší výkon, v řadě her dokonce 5x nižší než NVIDIA SLI", no ukaž mi tu řadu herradekhulan píše:A zde jsou argumenty proč je NVIDIA SLI lepší:
A to, že mám pravdu, dokazuje i trh, 98.20% lidí to vidí stejně jako já, a jen 1.80% lidí je zmateno a fanATIckých jako no-X a Fiala s levnou R9800 v obstarožním počítači
2) Že má něco vyšší podíl na trhu neznamená že je to lepší a důvody proč má SLI navrch jsem tu psal...
3) Argument "já si můžu koupit všecko, tudíž všemu rozumím" je taky docela ubohý. Budeš se divit, ale za ten rok co dělám pro PCT jsem si nashromáždil docela dost penízků a na high-end sestavu by to myslím stačilo Ale netrávím tolik času hraním aby to pro mě mělo smysl a vytahovat se benchmarky nemusím...
Naposledy upravil(a) Lukfi dne pon 21. srp 2006, 23:00, celkem upraveno 1 x.
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Opět se pleteš.Lukfi píše:..
Neznám člověka, co by měl 2x6600GT, ale znám jich dost, co mají 2x7800GT, 2x7900GT či 2x7900GTX, tedy high-end. Neznám nikoho kdo by šel (a neprodal) do třeba 2xX1900XT.. Prostě SLI/Crossfire je věc pro high-end, lidé nejsou idioti na to. aby kupovali 2X1600 či 2X7600GS.. (i když to technicky funguje).
NVIDIA SLI je jediné solidní řešení pro high-end, a trh to jasně dokazuje. Ony moje dříve uvedené technické argumenty lidé dobře chápou (kromě pár no-X fanATiků) a proto má NVIDIA SLI drtivou majoritu.
Fakta - technické argumenty:
Tržní nadvláda NVIDIA SLI:
http://www.steampowered.com/status/survey.html
Více se o této věci nehodlám bavit, ale přepodkládám, že fanATici budou ještě pořvávat..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 21. srp 2006, 23:03, celkem upraveno 1 x.
- no-X
- Středně pokročilý
RH: Nevím, z jakého důvodu mě nazýváš teenagerem, nevím na základě čeho usuzuješ, že máš s grafickými kartami větší osobní zkušenost než já, ale obávám se, že se v obou případech ošklivě pleteš
V souvislosti s tím, tě poprvé a naposledy pozorňuju, že porušuješ pravidla. Zde se řeší CrossFire, může se srovnávat s SLI, ale rozhodně se tu nebude řešit, kdo má jakou kartu v PC, kdo má na jakou kartu a jaké procesory jsou lepší nebo horší. To může být hodnoceno jako OT a napadání diskutujících. Chceš-li argumentovat, předkládej věcné argumenty a chovej se tak, jak to odpovídá tvému věku. Neurážej ostatní a odpusť si off topic.
V souvislosti s tím, tě poprvé a naposledy pozorňuju, že porušuješ pravidla. Zde se řeší CrossFire, může se srovnávat s SLI, ale rozhodně se tu nebude řešit, kdo má jakou kartu v PC, kdo má na jakou kartu a jaké procesory jsou lepší nebo horší. To může být hodnoceno jako OT a napadání diskutujících. Chceš-li argumentovat, předkládej věcné argumenty a chovej se tak, jak to odpovídá tvému věku. Neurážej ostatní a odpusť si off topic.
- Pavlis
- Začátečník
-
neznas cloveka ktery ma ci mel 2x6600GT ale operujes statistikou kde prave valna vetsina je zastoupena touhle kombinaci? nepripada ti to smesne??radekhulan píše: Neznám člověka, co by měl 2x6600GT, ale znám jich dost, co mají 2x7800GT, 2x7900GT či 2x7900GTX, tedy high-end. Neznám nikoho kdo by šel (a neprodal) do třeba 2xX1900XT.. Prostě SLI/Crossfire je věc pro high-end, lidé nejsou idioti na to. aby kupovali 2X1600 či 2X7600GS.. (i když to technicky funguje).
P.S. jinak opet reakce na noxa se opet nedockame, nejsou hold argumenty, ale ani se nedivim
- radekhulan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus se podívat, kdo tuto diskusi dnes začal. Nebyl to nějaký no-X, který ve threadu o Crossfire začal psát o 6800ULTRA? Byl? Aha.. A pak ještě vyhrožuje, když je argumentačně totálně poražen? Hm...no-X píše:RH: Nevím, z jakého důvodu mě nazýváš teenagerem, nevím na základě čeho usuzuješ, že máš s grafickými kartami větší osobní zkušenost než já, ale obávám se, že se v obou případech ošklivě pleteš
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
3 chyby v tvojom prispevku:radekhulan píše:Ach jo. Na co jiného než na HRANÍ si člověk kupuje multiGPU? Na co, teenagere? Na práci ve Photoshopu? Ne! Na HRANÍ!!!! Proto statistika hardware u HERNÍHO engine Steam s desítkami velice populárních her odráží dobře poměr a strukturu hardware HRÁČŮ. A v této struktuře má v multiGPU ATi jen 1.80% a NVIDIA SLI 98.20%.t0m4s3 píše:a to je prave problem. Ta ista statistika sa vztahuje aj na graficke karty, cize nemozes hovorit obecne o NVIDIA/ATI na zaklade STEAMu. Ale tebe to clovek asi nevysvetli
Mám pocit, že se zde bavím s lidmi s nízkým IQ, kdybych nevěděl, že to jsou jen fanATici..
1) nie som teenager
2) nemam nizke IQ
3) momentalne vlastnim GPU od firmy nVidia, takze sa nepovazujem za fanATIka
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já taky nikoho takového neznám, ale podle mě dost lidí těm marketingovejm blábolům naletí.radekhulan píše:Neznám člověka, co by měl 2x6600GT...
OMG? To nejsou technické argumenty, to jsou naprosto směšné marketingové polopravdy... za technický argument považuji diagram AA gridu a ne argument že čipset nVidia má více linek než čipset ATi, když výkon na nF4 SLI X16 byl úplně stejnej jako na klasický nF4 SLI (navíc v době kdy jsi to psal nebyla slavná nF4 SLI x16 dostupná, takže to bylo jedno)radekhulan píše:Ony moje dříve uvedené technické argumenty lidé dobře chápou
//edit:
Radku, byls to ty kdo tu začal mávat "argumenty", které všichni už známe nazpaměť. A opravdu jsem si nevšiml že by byl no-X "totálně poražen", jestli si myslíš že nadáváním do teenagerů někoho krutě drtíš tak se mýlíš, všem jsi tu pro smích...radekhulan píše:Zkus se podívat, kdo tuto diskusi dnes začal. Nebyl to nějaký no-X, který ve threadu o Crossfire začal psát o 6800ULTRA? Byl? Aha.. A pak ještě vyhrožuje, když je argumentačně totálně poražen? Hm...
-> no-X: pak to smaž, bylo vidět že se tomu nevyhneš od tý doby co nás navštívil velký vizionář...
- no-X
- Středně pokročilý
Zakazoval jsem snad srovnání CF s SLI? Opět mi vkládáš do úst něco, co jsem neřekl a okamžitě toto neexistující tvrzení vyvracíš, abys měl v diskusi navrch? Dej už s tím pokoj.radekhulan píše:Zkus se podívat, kdo tuto diskusi dnes začal. Nebyl to nějaký no-X, který ve threadu o Crossfire začal psát o 6800ULTRA? Byl? Aha.. A pak ještě vyhrožuje, když je argumentačně totálně poražen? Hm...
Tohle je diskuse o grafických kartách a ne o sexuální orientaci. Tady nikomu tu nebude vadit, když se veřejně přiznáš k tomu, že máš prostě radši nVidii. Na tom není nic, za co by ses musel stydět a co bys musel omlouvat pomocí argumentů. Ale pokud se budeš stále a dokola snažit dokazovat nadřazenost nVidie třemi podivnými argumenty, kterým se polovina fóra směje, tak se reakcím ostatních nemůžeš divit.
A co se porušování pravidel týká, tak nemám na nikoho tolik stížností, jako na tebe. A vyhrožování sem netahej. Kdybych pouštěl uzdu nějakým osobním antipatiím, tak ti nebudu připomínat pravidla, ale rovnou bych tvoje posty mazal.
--------------------------
TO ALL: ještě to nechám, pokud se chce někdo vyjádřit, ale zítra promažu všechny posty, které se netýkají technologické diskuze, ale obsahují off-topic, urážky a prostě vše, co sem nepatří...
- Emulgathor
- Mírně pokročilý
Já jenom nechápu, jak můžě člověk "tvých kvalit" a "vyského intelektu" takhle TRAPNĚ argumentovat a ještě si za tím stát jako by byla tvá zdělení nedotknutelná - myslím, že už jsem jednou na tvůj post reagoval a pozastavoval jsem se nad tvou arogancí, ale doopravdy to nechápu - v mnoha myšlenkách bych s tebou i dokázel souhlasit (co jsem četl nějaký rozhovor s tebou), ale toto je prostě jedním slovem ubohý. Pokud někdo neví, co to znamená "vařit z vody" tak ať si přečte tvé příspěvky a pochopí.RadekHulan píše:...
abych upřesnil svoji osobnost:
1) teenager budu ještě 11 měsíců
2) IQ mám 159 dle mensa testu
3) Mám GPU jak od Nvidie tak od ATi
- swarm
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Emulgathor: "vařit z vody"? Mně to spíš evokuje "z hovna bič neupleteš" .
Jinak má Radek moji plnou podporu. Myslim, že snad v jedné větě měl i pravdu, ale nechce se mi ji v té diskuzi už teďka hledat. Každopádně na jeho příspěvcích se mi něco líbí, i když jsou totálně OT .
Jinak má Radek moji plnou podporu. Myslim, že snad v jedné větě měl i pravdu, ale nechce se mi ji v té diskuzi už teďka hledat. Každopádně na jeho příspěvcích se mi něco líbí, i když jsou totálně OT .
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jenom aby se to vrátilo jakž-takž k tématu ( teď si no-x asi klepe na čelo, že radši nebyl zticha ) - brát údaje ze Steamu je irelevantní, je tam moc úzká skupina lidí. Vůbec jakékoli ankety nemá cenu brát jako stěžejní důkaz, kdo zaručí, že tam lidé psali pravdu? A Steam je něco, co by měl každý? Asi dost těžko, Quake má i po zmrvený čtyřce stále jméno a na Steamu není, UT tušim taky ne a to platí pro x dalších her...
Co se multi GPU týče, tak tam statistika neexistuje - tu lze udělat u single karet, kde se výrobce koukne, kolik toho prodal a je to, u multiGPU ne, nelze prostě předchozí statistiku vydělit dvěma... Takže dohady o počtu SLI a CF budou stále jen nepodloženými dohady, de-facto nelze získat směrodatný vzorek userů.
Co se multi GPU týče, tak tam statistika neexistuje - tu lze udělat u single karet, kde se výrobce koukne, kolik toho prodal a je to, u multiGPU ne, nelze prostě předchozí statistiku vydělit dvěma... Takže dohady o počtu SLI a CF budou stále jen nepodloženými dohady, de-facto nelze získat směrodatný vzorek userů.
- vykupitel
- Začátečník
Kupuje si to treba na praci v 3DS MAX,jako ja Takze prosim prehodnot sve IQ, kdyz uz se tady s nim tak chvastasradekhulan píše:Ach jo. Na co jiného než na HRANÍ si člověk kupuje multiGPU? Na co, teenagere? Na práci ve Photoshopu? Ne! Na HRANÍ!!!! Proto statistika hardware u HERNÍHO engine Steam s desítkami velice populárních her odráží dobře poměr a strukturu hardware HRÁČŮ. A v této struktuře má v multiGPU ATi jen 1.80% a NVIDIA SLI 98.20%.
http://www.nvidia.com/object/quadro_fx_4500_x2.html
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec
Jindra Semenec
- Oblak
- Začátečník
RH nechápe sarkasmus...radekhulan píše:6800U funguje v SLI s 6800GT.. Přitom 6800GT lze na 6800U taktovat. Jak psal Lukáš Fiala přede mnou, trh jasně dokázal, že ATi Crossfire je nahovno, má podíl v multi GPU jen 1.80%, zatímco NVIDIA SLI má 98.20%. Staré X850 Master Card jsou skladem, protože je nikdo nechce, podporují jen SM2.0, a jsou pomalé..no-X píše:Nadčasová Ultra byly vždycky předražená a těžko nedostupná; prodávala se na kusy. Těžko mluvit o okamžitém vyprodání něčeho, co ani nebylo dostupné v nějakých větších kvantitách. Ovšem pokud to bereš tak, že když konečně do skladu karta dorazila, tak byla okamžitě (vy)prodaná, tak to musím souhlasit, s pár prodejci jsem byl v kontaktu a zhruba takhle situaci popisovali
Jaký je tu bez papamobila klídek....