256 MB karty nejsou problem, ale z 512MB:
HIS X1900 XT 512MB - shanel jsem asi 14 dni, obchody casto uvadeji, neznamou dodaci lhutu, nebo dokonce 48 hodin dle dodavatele...pravda je vsak takova ze dodavatel nikde ji nema, Takze pokud nesezenete skladem. Neni.
ASUS X1900 XT 512 - vyprodej jiz neni, a po tydnu cekani mi rekli, ze dodavatel mel spatny opopisek a za tu cenu 8k je verze s 256MB (sedi to, mozna prechod z toho vyprodeje plynule na 256MB pri stejne cene jak se vyprodala. Je to mozne, takcitak se mi zda, ze vsechny obchody maji stejneho dodavatele, takze cekejte neco stejneho. Neni.
Sapphire x1900xt 512, JE, nebo aspon donedavna byla (
http://xcomputer.cz/ naposled urcite), a nejspis jeste nejake budou. Ale 512 se stahuje, jedine sapphire povytahl XTX verzi na toxic s lepsim chladicem misto aby hned XT 512 verzi odstranil. TAKZE asi jedina dostupna sance je tato karta.
Chlazeni..zadne rozumne nahradni nejsou moc dostupne (co vyhaneji horky vzduch z case, a nerozptyluji vnitr). Pokud nemate vodnika a chcete vrazit, tak uz se pomalu vyplati X1950 XTX, kde jiz chlazeni i nejaky ten vykon mate.
No, ma osobni zkusenost ted se sapphire je, ze jede vetsinou "nehlucne" na malo %, jen semtam napriklad pri oblivionu se ozve kratce, ale to porad jede pod 50% vykonu (myslim vetracek). Neni to zadna katastrofa...
Ale to beru obdobi kdy neni parno, karta neni pretaktovana,... az prijde leto, tak verim, ze si pomalu o 100% vykonu rekne, a to je skutecne vrtulnik. Takze doufam, ze do te doby se nejaka rozumna nahrada chladice najde.
Intel Core 2 Duo E6400 2,13GHz 2MB @ 3.2Ghz, ASUS P5W DH Dlx, Corsair 2x 1024MB DDR II 800MHz, Enermax Liberty 500W, Seagate 320GB,16MB,7200rpm,SATA ll; ATI Radeon Sapphire X1900 XT 512MB