tohle je čistá demagogie......radekhulan píše:no-X je fanatik, co sedí u monitoru a čte a čte.. Já má osobní zkušenosti. A zde jsou argumenty proč je NVIDIA SLI lepší:Lukfi píše://edit: A když už jsme u toho, která technologie je lepší, zajímavé je, že vždy když dojde na nějaké konkrétní srovnání, tobě dojdou argumenty ještě dřív než nějaký předložíš a zatímco ty jen dokola vykřikuješ že SLI je lepší a oháníš se statistikami ze STEAMu, no-X předloží hromadu podložených argumentů. Na které ty nikdy nereaguješ a místo toho dál vykřikuješ kdo je tu teenager a kdo je tu bohatý a krásný...
http://radekhulan.cz/item/ati-crossfire ... nvidia-sli
A to, že mám pravdu, dokazuje i trh, 98.20% lidí to vidí stejně jako já, a jen 1.80% lidí je zmateno a fanATIckých jako no-X a Fiala s levnou R9800 v obstarožním počítači
ATi/AMD CrossFire - info, zkušenosti atd.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Oblak
- Začátečník
Jaký je tu bez papamobila klídek....
- Emulgathor
- Mírně pokročilý
Tjn, je to asi jako kdybych tvrdil, že kvůli tomu, že má na světě 95% lidí obyčejnou televizi a jenom 5% lidí má plazmu nebo LCD, je LCD a plazma naprostej propadák a trh moje slova jenom potvrzuje. Je to trochu přehnaný a nechci tim hrát do karet fanAtikům - jenom potvrzuju slova Oblaka.Oblak píše: tohle je čistá demagogie......
- no-X
- Středně pokročilý
Nene, udělal bych to znova. Přeci nebudeme držet ústa a nechávat si reálné informace pro sebe jen kvůli tomu, abychom předešli vztekání jednoho uživatele, kterému se tyto informace nelíbíwector píše:teď si no-x asi klepe na čelo, že radši nebyl zticha
Ještě bych se vajádřil k tématu - netvrdil jsem, že koupění druhé X850 nebo 6800U je nejlepší možný kauf z pohledu cena/výkon, tvrdil jsem jen, že X850 je dostupnější a stojí polovinu. Ať je to způsobené čímkoli, skutečnost je prostě taková a ti, kteří předpovídali, že X850CF bude dražší a hůře dostupná, neměli pravdu. Pokud si třeba Radek byl jistý tím,ž e se CF master bude špatně prodávat, tak proč spal, že bude drahá a neodstupná, když najednou tvrdí, že kvůli tomu, že se neprodává, je levná a dostupná? Neodporuje si to trošku? Mě to připadá, jakoby si vždycky vybral a upravil ke svému obrazu to, co se mu hodí do krámu a když mu prognóza nevyjde, tak nepřizná, že se mýlil, ale opět za to může ATi, AMD a místní teenageři
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No jasně, ale k čemu je to dnes, když je doba X850 za náma, máme tu další generaci a půl a brzo přijde nová ( DX10 )? Chápeš, dneska neni rozhodující, že se ta karta dá v pohodě koupit a za malý prachy ( realtivně, za to co nabízí je předražená ), protože si to nikdo nekoupí. Jsou to nějaký zbytky na skladech, neni to zboží, který si lidi normálně kupujou jako X1800/1900, takže řešit dostupnost a cenu není relevantní. To co píšeš je sice pěkný, ale mělo by to smysl někdy před příchodem řady X1000.no-X píše:Ještě bych se vajádřil k tématu - netvrdil jsem, že koupění druhé X850 nebo 6800U je nejlepší možný kauf z pohledu cena/výkon, tvrdil jsem jen, že X850 je dostupnější a stojí polovinu. Ať je to způsobené čímkoli, skutečnost je prostě taková a ti, kteří předpovídali, že X850CF bude dražší a hůře dostupná, neměli pravdu.
P.S. Spíš než "koupění" piš "koupě"
On fakt spal, taky si občas schrupnu? Ne vážně, sice si vybírá a upravuje, ale to je jedno v tomhle případě. Tohle si de-facto neodporuje, resp. si vem, kdy to psal - v době, kdy nám v mainstreamu soutěžili 6600GT vs. X800(GTO) nebo v high-endu 6800 vs. X850... Jak sem psal, ta karta je totálně out v dnešní době, takže se nemá cenu rozplývat nad její cenou a cenou 6800 - nebo když si půjdeš pro nový auto, tak tě bude zajímat, kolik stojí nějakej 10 let ( auta stárnou trochu jinou řadou než VGA ) starej model, kterej jim zůstal na skladě a nikdo ho nechce?no-X píše:Pokud si třeba Radek byl jistý tím,ž e se CF master bude špatně prodávat, tak proč spal, že bude drahá a neodstupná, když najednou tvrdí, že kvůli tomu, že se neprodává, je levná a dostupná? Neodporuje si to trošku? Mě to připadá, jakoby si vždycky vybral a upravil ke svému obrazu to, co se mu hodí do krámu a když mu prognóza nevyjde, tak nepřizná, že se mýlil, ale opět za to může ATi, AMD a místní teenageři
- no-X
- Středně pokročilý
Nemusíš zdůrazňovat, že to není z hlediska cena/výkon ideální volba. To jsem věděli vždycky a můžeš si klidně najít, že jsem na tomto fóru před časem dokazoval, že koupě CF/SLI nemá cenu, pokud si jednu kartu koupím hned a druhou budu dokupovat dodatečně, protože se mezitím změní ceny a bude výhodnější koupit jednu lepší novou. Radek tvrdil opak, konkrétně že SLI nabízí možnost výhodného upgradu a že dokoupení druhé karty dodatečně po poklesu cen bude výhodné. Krom toho, že to výhodné není, protože cena 6800U neklesla, se zároveň ukázalo, že ani prognóza o levném SLI upgrade a drahém a nedostupném CF-master nepotvrdila.
Už chápeš, co se tím snažím říct? Teď nezáleží na tom, co způsobuje dostupnost X850 a nedostupnost 6800U, nebo jestli je to výhodné nebo není. Jen řeším, zda se zmíněná prognóza ohledně dostupnosti a ceny vyplnila. A jsou jen dvě možnosti - buďto ANO nebo NE. A další informace (které můžou být sebezajímavější a sebepraktičtější), ale které se toho přímo netýkají, tohle nijak neovlivní. Pokud řešíme pouze tuhle věc, tak je sice moc pěkný, že tu máme nový mainstream se skvělým poměrem cena/výkon, ale nemění to nic na tom, že X850 nebyla a ani teď není dražší (natož hůře dostupná) než 6800U.
Takže pokud někdo dal na Radkovu radu, koupil si 6800U a SLI desku a čekal, až klesne cena Ultry, aby mohl provést Upgrade, tak se prostě nedočkal a jenom vydal zbytečný peníze navíc za podporu SLI, kterou nevyužil, a která tehdy vyšla o 1000-1500Kč dráž (deska)
Už chápeš, co se tím snažím říct? Teď nezáleží na tom, co způsobuje dostupnost X850 a nedostupnost 6800U, nebo jestli je to výhodné nebo není. Jen řeším, zda se zmíněná prognóza ohledně dostupnosti a ceny vyplnila. A jsou jen dvě možnosti - buďto ANO nebo NE. A další informace (které můžou být sebezajímavější a sebepraktičtější), ale které se toho přímo netýkají, tohle nijak neovlivní. Pokud řešíme pouze tuhle věc, tak je sice moc pěkný, že tu máme nový mainstream se skvělým poměrem cena/výkon, ale nemění to nic na tom, že X850 nebyla a ani teď není dražší (natož hůře dostupná) než 6800U.
Takže pokud někdo dal na Radkovu radu, koupil si 6800U a SLI desku a čekal, až klesne cena Ultry, aby mohl provést Upgrade, tak se prostě nedočkal a jenom vydal zbytečný peníze navíc za podporu SLI, kterou nevyužil, a která tehdy vyšla o 1000-1500Kč dráž (deska)
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli schválně, ale já tu mluvim o jablkách, ty o hruškách
Abych to řekl ještě jinak: to okolo koupě SLI desky a jedný 6800Ultra + následně druhý je hloupost, co se s VGA stane každej půl rok víme oba moc dobře. Prostě buď máš prachy a chceš maximum, co je, tak si rovnou koupíš multi GPU, nějaký doplňování po půl roce a víc je při vývoji v oblasti GPU nesmysl.
Ale narážim spíš na to, že dneska je zbytečné řešit dostupnost a cenu X850XT CF a 6800Ultra, protože to bereš z moc širokého časového období. Tohle by mělo smysl řešit, když byly výše zmíněné karty v kurzu. Takhle po roce a půl, dvou letech může bejt situace kolem (ne)dostupnosti jakákoli, ty karty si totiž lidi nekoupí.
Jak to napsal RH, tedy tu cenu a nedostupnost, mělo smysl mu vyvracet právě v době, kdy CF přicházelo na trch společně s X850. Dneska mi to přijde jako hádka o to, že tejden starý rohlíky stále nenesou známky plísně, i když to Mařka říkala, stejně je jíst nebudeš
Abych to řekl ještě jinak: to okolo koupě SLI desky a jedný 6800Ultra + následně druhý je hloupost, co se s VGA stane každej půl rok víme oba moc dobře. Prostě buď máš prachy a chceš maximum, co je, tak si rovnou koupíš multi GPU, nějaký doplňování po půl roce a víc je při vývoji v oblasti GPU nesmysl.
Ale narážim spíš na to, že dneska je zbytečné řešit dostupnost a cenu X850XT CF a 6800Ultra, protože to bereš z moc širokého časového období. Tohle by mělo smysl řešit, když byly výše zmíněné karty v kurzu. Takhle po roce a půl, dvou letech může bejt situace kolem (ne)dostupnosti jakákoli, ty karty si totiž lidi nekoupí.
Jak to napsal RH, tedy tu cenu a nedostupnost, mělo smysl mu vyvracet právě v době, kdy CF přicházelo na trch společně s X850. Dneska mi to přijde jako hádka o to, že tejden starý rohlíky stále nenesou známky plísně, i když to Mařka říkala, stejně je jíst nebudeš
- no-X
- Středně pokročilý
My dva ano. Ale o nás dva přeci nejdewector píše:Abych to řekl ještě jinak: to okolo koupě SLI desky a jedný 6800Ultra + následně druhý je hloupost, co se s VGA stane každej půl rok víme oba moc dobře.
Vždyť tehdy jsme to taky řešili Teď jsem se k tomu pouze vrátil - není přece špatné zpětně hodnotit situaci. Na základě toho se pak dá lépe odhadnout, jak se bude situace vyvíjet dál. Je to stejné, jako třeba zpětné zhodnocení GeForce FX. V době, kdy byla nová, nikdo ani nenaznačil, že by mohla být technologickým propadákem*. Tohle se veřejně uznalo taky až asi rok a půl nebo dva po vydání, tedy v době, kdy už její éra byla u konce. Tenhle způsob honocení hardwaru je docela důležitý, zvlášť pro lidi, kteří si grafiku pořizují na delší dobu.wector píše:Ale narážim spíš na to, že dneska je zbytečné řešit dostupnost a cenu X850XT CF a 6800Ultra, protože to bereš z moc širokého časového období. Tohle by mělo smysl řešit, když byly výše zmíněné karty v kurzu.
(*abych předešel zbytečným diskusím - s mnoha názory ohledeně FXky nesouhlasím - jediný důvod jejího neúspěchu bylo, že vyšla s velkým zpožděním. Kdyby vyšla dva měsíce před R300 kdy nebyly žádné SM2.0 hry, byla by dnes považována za vítěze a nikoho by nezajímalo, že rok po vydání na ní hry běhaly hůř než na Radeonu, stejně jako nikoho nezajímalo, že když se objevily SM1.x hry, tak na R200 běhaly lépe než na NV20.)
wector píše:Takhle po roce a půl, dvou letech může bejt situace kolem (ne)dostupnosti jakákoli, ty karty si totiž lidi nekoupí.
Určitě?
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no-X píše:...
Jo tak, jestli tam padlo od RH něco o tom, že za rok a půl stačí dokoupit druhou 6800Ultra a bude zase vystaráno, tak to pak jo. Ono to chvílema vypadalo na to, že tu prezentuješ, jak se najednou z CF "ošklivého káčátka" stala pěkná "labuť"...
Ale notak, přece se tu nenížíš k těm praktikám alá statistiky Steamu, jeden člověk prodeje neděláno-X píše:Určitě?
- no-X
- Středně pokročilý
Napsal jsem jediný slovo o výkonnostním či kvalitativním srovnání?wector píše:Jo tak, jestli tam padlo od RH něco o tom, že za rok a půl stačí dokoupit druhou 6800Ultra a bude zase vystaráno, tak to pak jo. Ono to chvílema vypadalo na to, že tu prezentuješ, jak se najednou z CF "ošklivého káčátka" stala pěkná "labuť"...
Mmnt, já neřeším, jestli se CF prodává víc nebo míň, nebo kolik lidí co používá. Jde tady o případ jednoho zákazníka, který si chce CF koupit a... může. Prostě pokud někdo chce, tak u možnost má. To je podstatný. Cena 4900 sice zázračná není, ale pořád je poloviční oproti konkurenčnímu řešení a úplně mimo mísu taky není - o pár procent rychlejší X1800GTO stojí přes pět tisíc, takže poměr cena/výkon není vůbec špatný, jediný nedostatek může být absence podpory SM3.0 nebo spíš FP16 HDR.wector píše:Ale notak, přece se tu nenížíš k těm praktikám alá statistiky Steamu, jeden člověk prodeje neděláno-X píše:Určitě?
- Vivec
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
A já?no-X píše: Napsal jsem jediný slovo o výkonnostním či kvalitativním srovnání?
Hm, tak to podle mě nemá smysl. Pokud něco nemá smysl, tzn. že jsou rentabilnější volby, tak mě vůbec nezajímá jestli můžu. Ale když to bereš takhle, tedy odůvodňuješ spíš teorií a možností, nežli rozumností, tak je to tvoje věc... Já radši než filosofování jdu shánět X1900GT ( potřebuju jich 6 ), to je HW, o kterym má smysl se bavit, proč není na krámech...no-X píše: Mmnt, já neřeším, jestli se CF prodává víc nebo míň, nebo kolik lidí co používá. Jde tady o případ jednoho zákazníka, který si chce CF koupit a... může. Prostě pokud někdo chce, tak u možnost má. To je podstatný. Cena 4900 sice zázračná není, ale pořád je poloviční oproti konkurenčnímu řešení a úplně mimo mísu taky není - o pár procent rychlejší X1800GTO stojí přes pět tisíc, takže poměr cena/výkon není vůbec špatný, jediný nedostatek může být absence podpory SM3.0 nebo spíš FP16 HDR.
Imho to nemá cenu, každej tu na to koukáme z jinýho úhlu, teď se do toho plete ještě historie a citáty RH, takže tu ve výsledku zbytečně plýtváme časem. Sice máš pravdu, v podstatě s tebou vždycky souhlasím ( i když nemám potřebu to psát, když se tu hádáš s RH... ), ale každej to bereme trochu jinak.
- no-X
- Středně pokročilý
X850XT je srovnatelná s X1800GTO. Ne s 2x X850 (CrossFire).Gr8 Vivec píše:je někde porovnání X850CF vs. X1800GTO?
to by mě zajímalo
Lukfi: http://arstechnica.com/articles/culture/lostcoast.ars/3
- Vivec
- Středně pokročilý
takže pro někoho kdo teoreticky jede na i975X a má X850 by se víc vyplatilo přikoupit master než novou X1800GTO?no-X píše:X850XT je srovnatelná s X1800GTO. Ne s 2x X850 (CrossFire).Gr8 Vivec píše:je někde porovnání X850CF vs. X1800GTO?
to by mě zajímalo
pár takovejch lidí znám, nehrajou nijak často ale nový hry na tom už tak dobře nejedou
i když v tomhle případě by se asi víc vyplatila X1900GT...
- vykupitel
- Začátečník
Tipnul bych,ze to bude Bloom http://en.wikipedia.org/wiki/Bloom_%28shader_effect%29Lukfi píše:OT: A co je to za fičuru čemu se v HL2:E1 řiká HDR a funguje to i na R300?
Tady nastaveni cipu:
ATI R8500/R9200/X300/X1300 - Low Settings/Medium, 800x600
ATI R9500/9700 - Medium/High, 1024x768, 2xAA, 4xAF, Bloom
ATI R9600/9800/X600/X1600 - Medium/High, 1024x768/1280x1024 2xAA, 4xAF. Bloom/Full HDR
ATI RX800/X850/X1800/X1900 - High, 1280x1024/1600x1200 4xAA, 8xAF Full HDR
---------------------------------------------------------------------------------------
Nvidia G5200/5500/5600/6200 - Low Setting, 800x600/1024x768
Nvidia G5800/5900/6600 - High Setting, 1024x768/1280x768 Maybe 2xAA on the G6 series Bloom
Nvidia G6800/7600 - High Setting, 1280x1024, 2xAA 4xAF Full HDR
Nvidia G7800/7900 - High Setting. 1280x1024/1600x1200 4xAA 8xAF Full HDR
Prevzato z: http://www.gamespot.com/pc/action/halfl ... 14&page=14
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec
Jindra Semenec
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- vykupitel
- Začátečník
RE
No tak zrovna "... If available" nevylucuje pouziti predchozi funkce. Jedine srovnat dva screeny s ruznym nastavenim. Ale nemyslim si, ze R300 zvladne HDR v unosne rychlosti.
redukce AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101),Voodoo5 PCI,Voodoo3 2000
Jindra Semenec
Jindra Semenec
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- vykupitel
- Začátečník
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE
Aha, já jsem myslel že celá řada R3xx umí to samý. Já mám R360.vykupitel píše:No podle tohoto si myslim, ze R300 to nezvlada. R350 uz ano. No posud sam.
Sorry za ten OT
A s OT si nelam hlavu, stejně se asi dvě poslední stránky celý smažou...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.