ATITool 0.25 Beta 15 EDITED! B16pre3

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ATITool 0.25 Beta 15 EDITED! B16pre3

Příspěvek od godlike »

Naposledy upravil(a) godlike dne úte 10. říj 2006, 12:42, celkem upraveno 3 x.
Mac...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Changelog
* Add support for X1900 GT, X1800 GTO, X1950 XTX and others
* Fixed wrong memory clock on NVIDIA G7x
* On ATI cards with 2D/3D modes ATITool will automatically switch to 3D Mode until a dystem restart
* Changed ATI clock setting method
* BIOS dump will work on all X1000 cards now
0118 999 881 999 119 7253
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Může mi nějaká dobrá duše poradit, jak s tímhle prográmkem přetaktuju Sapphire X1800GTO? Když chci zvednout frekvence, tak to nic neudělá a hodí se to hned zpět na 500/500.

Myslel sem, že konečně nebudu muset pro přetaktování používat složitě Riva Tuner a Ati Overclocker, ale jaksi to nefunguje :(

Ovladače mam Omegy 6.7...

EDIT: No tak nic, po přečtení fóra na Techpowerupu zjišťuju, že s tim problémem nejsem zdaleka sám, takže asi nemá cenu se dál touhle verzí zabejvat...Škoda.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Delarge píše:Může mi nějaká dobrá duše poradit, jak s tímhle prográmkem přetaktuju Sapphire X1800GTO? Když chci zvednout frekvence, tak to nic neudělá a hodí se to hned zpět na 500/500.
Na x1600 muzu potvrdit to same...
0118 999 881 999 119 7253
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

návrat k betě 14 nebo složitá úprava driverů...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Na nVidi funguje v pohode.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

presscott píše:Na nVidi funguje v pohode.
no on funguje i na ati, jen netaktuje tak lehce jako beta14 =)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

fanik píše:no on funguje i na ati, jen netaktuje tak lehce jako beta14 =)
No mně není k ničemu ani ta beta14, protože ta ještě X1800GTO nepodporuje :) Tak proto sem teď myslel, že konečně budu mít progámek, kterej zvládne najednou zvednout napětí, přetaktovat, nastavit otáčky chladiče a uložit profily...no zatim nic.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

da se to napeti nak zvysit jinak nez pres ati tool??
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

bobbysd píše:da se to napeti nak zvysit jinak nez pres ati tool??
dá... jestli ti jde o to co máš v popise, tak NvidiaBiosModifier nebo Nibitor
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

nee uz mam atinu :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

bobbysd píše:nee uz mam atinu :)
tak zkus tohle:
http://www.techpowerup.com/downloads/339
ale zvedej tam jen napětí a taktuj třeba v atitool nebo to zkus nataktovat i tam
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja sem ted taktoval tu HIS X1800GTO ICQ3 pres verzi 0.24beta a v poho napeti sem zvedal pres overclocker sice je to krkolomne ale aspon neco ze :) jinak sla pri napeti jadra 1.3 na 650 vic sem neskousel a pameti na 1300 pri default nechtel sem to hrotit vysledek 9000b v 2005 coz je krasa
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

fanik píše:
bobbysd píše:nee uz mam atinu :)
tak zkus tohle:
http://www.techpowerup.com/downloads/339
ale zvedej tam jen napětí a taktuj třeba v atitool nebo to zkus nataktovat i tam
No to vypadá jako trošku upravenej ATI Overclocker, až na to, že ten na rozdíl od tohohle funguje :) Zkoušel sem to a vůbec to nezobrazí voltáž pamětí (tudíž nejde měnit) a regulace fanu taky nefachá. Takže podle mě je pořád jediná volba Overclocker + Riva Tuner (přijde mi lepší než ATI Tool)...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Delarge píše:Zkoušel sem to a vůbec to nezobrazí voltáž pamětí (tudíž nejde měnit) a regulace fanu taky nefachá.
to je možný, ale jiným to zase jde... a je to v podstatě vylepšený overclocker. Prostě jde o to zkusit, funguje - fajn, nefunguje - tak něco jiného.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Stratos píše:ja sem ted taktoval tu HIS X1800GTO ICQ3 pres verzi 0.24beta a v poho napeti sem zvedal pres overclocker sice je to krkolomne ale aspon neco ze :) jinak sla pri napeti jadra 1.3 na 650 vic sem neskousel a pameti na 1300 pri default nechtel sem to hrotit vysledek 9000b v 2005 coz je krasa
Mám taky tuhle kartu, otevřenou na 16 pipek, napětí jsem zvedal pomocí ATI overclockeru a taktoval v AtiTool 0.25 beta 10 a všechno v poho, dostal jsem se na 685/762 při 1.3V na GPU a 2.2V na pamětech.
ALE po opětovným spuštění PC byla karta taky na defaultních hodnotách i voltáže byly na default. S AtiTool 0.25 beta 15 jsem nemohl taktovat vůbec...po změně taktu se karta resetovala do původního nastavení.
Částečně jsem to vyřešil úpravou BIOSu, kde jde ale upravit jen voltáž GPU a ne pamětí.
Nevíte někdo, jak nebo pomocí čeho nastavit v BIOSu voltáž na pamětech? Díky
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mac...
risar
Nováček
Nováček

Příspěvek od risar »

no mě běží bez problému až verze 0.25 beta 16,včetně nastavování profilu,voltáže,fun atd.Kartu mám HIS ICEQ3 X1900GT a dostal jsem se na 600/1720,asi mám blbý jádro protože mě nepustí výš ani při změně napětí.Paměti jsou OK a chladič je skvělý.U nižších verzí ATI TOOL se mi taky nezobrazovala možnost změny napětí ani fun control.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Hmm, tak sem zkoušel tu novou betu16 a pořád to není ono...Funguje mi už skoro všechno, bohužel až na voltáž pamětí, což je chybka dost podstatná. Ať s ní hejbu, jak chci, tak vždycky, když to zkontroluju v ATI Overclockeru, tak tam mam hodnotu 1,80V, což je ještě míň než default voltáž (1,90V), pokud změnim hodnotu v ATI Overclockeru, tak se to v ATI Toolu zobrazí správně, ale opačně ne. Voltáž jádra se změní normálně, tak sem z toho docela blázen...
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Tak jsem to vyřešil trochu jinak...stáhnul jsem nový ATi Tray Tools 1.2.6.930 a ejhle, nová verze už má záložku na nastavení voltáže pro GPU i GDDR :-D Takže to teď řeším přes nastavený profil, který se načítá automaticky při startu woken
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“