Radeon X1950XT/XTX (R580+)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Lukfi: podle ComputerBase je v průměru v hi-res o 14% rychlejší, než X1900XTX. Podle Behardware je v hi-res v průměru o 2% pomalejší než quad-SLI. To ti nestačí? Zvlášť když jádro neběží ani o MHz rychleji a GDDR4 mají vyšší latence? Mě ty výsledky připadají uspokojivé. X1950XTX CrossFire pak vychází jako nejrychlejší řešení (rychlejší než quad-SLI a GTX-SLI). Cena se zdá být slušná, chlazení tiché - takže co bys chtěl ještě víc? :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no-X píše:Lukfi: podle ComputerBase je v průměru v hi-res o 14% rychlejší, než X1900XTX. Podle Behardware je v hi-res v průměru o 2% pomalejší než quad-SLI. To ti nestačí? Zvlášť když jádro neběží ani o MHz rychleji a GDDR4 mají vyšší latence? Mě ty výsledky připadají uspokojivé. X1950XTX CrossFire pak vychází jako nejrychlejší řešení (rychlejší než quad-SLI a GTX-SLI). Cena se zdá být slušná, chlazení tiché - takže co bys chtěl ještě víc? :)
No, s Quad SLI bych to zrovna nesrovnával, je evidentní že Quad SLI je nepoužitelné (jestli je to kvůli ovladačům nebo z principu, nevím). Je rychlejší než RX1900XTX a i GF7900GTX, má dobré chlazení, ale prostě mi nepřijde tak úžasné že za půl roku po X1900 vyjde o pár procent rychlejší verze a je to "da bomb". To už je spíš to upoutání pozornosti, kterým vysvětluješ existenci Radeonu X850. V souvislosti s Catalysty 6.8 by to docela dávalo smysl... holt marketing.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Prostě to není revoluce (on jí někdo v téhle GK čekal ?) ale jenom taková malá evoluce ...
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Přesně tak. ATi prostě odstranila nedostatky, které byly vytýkány X1900XTX (pomalejší paměti, hlučnější chlazení, opengl ovladače) a výsledkem toho je X1950XTX + Catlayst 6.8. Jak říkám, výsledek je vcelku pozitivní, je z toho nejrychlejší jednočipová grafika a v CF je to nejrychlejší multi-GPU řešení pro hráče. Větších změn se dočkáš až s příchodem R600 :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

Přidám jedno review: http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/X1950XTX/

Zaujalo mně, že X1950XTX jede v CF s X1900CF, tak mě napadá - nebrzdí X1900CF tu X1950XTX když má slabší paměti?
Obrázek
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Smeli píše:Přidám jedno review: http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/X1950XTX/

Zaujalo mně, že X1950XTX jede v CF s X1900CF, tak mě napadá - nebrzdí X1900CF tu X1950XTX když má slabší paměti?
Brzdí, ale o to přece nejde, jde o tu svobodu že to tak můžeš zapojit, i když to nikdo s IQ nad 70 dělat nebude :wink: :roll:
Dano007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dano007 »

hmm...... http://www.computerbase.de/artikel/hard ... _crossfire :?
..zaujimave je to ze pri tomb raider v CF zapojeni si 1950XTX pohorsila o 7 snimkov
CPU:Opteron170(sundany IHS) +Noctua NH-U12F 2000Mhz@3120Mhz-1,44V(Toledo,939), MB: Asus A8R32-MVP DELUXE (ATI Xpress3200 & Uli M1575), VGA: ATI Radeon Sapphire HD3870 Vmod + AC Accelero S1(2x AC 9FAN) (775/2250mhz@1024/2520mhz), HDD: Maxtor 160GB, Hitachi 320GB RAM:2x1GB 400mhz CL2 Kingston HypeX, PSU:Fortron Blue storm2 500W, MONITOR:LG L226WTQ-PF, MOUSE: Razer Copperhead, MOBIL:Nokia N82
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja vydim velky pozitivum v tom krasnym chlazeni :))
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Search.mod »

Tohle je zajímavý článek:
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-AB0 ... E554A.html
už se těším na souboj týhle karty s 7950GX2 a 1900XTX :twisted:
Intel Core 2 Duo E6300 ASUS P5W DH Sapphire Atlantis X1900GT KiNgston 2x1GB 667MHz CL5 WD CaviarXL WD2500KS Winfast TV 2000XP Expert LG 4163B Enermax Liberty 500W
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Search.mod píše:Tohle je zajímavý článek:
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-AB0 ... E554A.html
už se těším na souboj týhle karty s 7950GX2 a 1900XTX :twisted:
No to je fakt moc zajímavý, hlavně ty "jediné informace, o kterých se nedá diskutovat" - to jsou specifikace starýho Radeonu X1900XTX a X1900XT CF a ne X1950XTX.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Vypadá to už docela dobře, X1950XT. Mírně zlepšený výkon, méně uřvaný chladič. Po 3 letech kralování NVIDIE bude mít snad ATi konečně slušnou kartu. Teď ještě okopírovat od NVIDIE její SLI, změnit zaostalé Crossfire na bez-master-karty, doplnit interní "jako-NVIDIA-SLI" propojku, a zlepšit ovladače (například zavést uživatelské profily aplikací), což ATi slibuje, a příští karta X2000XT bude už snad použitelná karta i pro high-end..
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

radekhulan píše:změnit zaostalé Crossfire na bez-master-karty
Proč? X1950XTX Master Card má být stejně drahá jako X1950XTX...
?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:méně uřvaný chladič
"Méně uřvaný"? Je daleko lepší než ten na GF7900GTX protože vyfukuje vzduch ven a krom toho je tišší.
radekhulan píše:Po 3 letech kralování NVIDIE bude mít snad ATi konečně slušnou kartu. Teď ještě okopírovat od NVIDIE její SLI, změnit zaostalé Crossfire na bez-master-karty, doplnit interní "jako-NVIDIA-SLI" propojku, a zlepšit ovladače (například zavést uživatelské profily aplikací), což ATi slibuje, a příští karta X2000XT bude už snad použitelná karta i pro high-end..
Nepokoušej se zase rozpoutat flame. Všichni kromě tebe dobře víme, jak se věci mají, a nemáme potřebu se o tom zase hádat.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

=> Lukfi
Tys ten chladič na X1950XTX už testoval, že tvrdíš, že je lepší než
na kartách 7900GTX? Já bych to netvrdil ... :roll:
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gorr GrimWolf píše:
radekhulan píše:změnit zaostalé Crossfire na bez-master-karty
Proč? X1950XTX Master Card má být stejně drahá jako X1950XTX...
Protože na Crossfire kartu zapojíš jen jeden monitor (pokud tam tedy nedáš ten obrovský propojovací kabel) a nemá výstup na TV, takže si ani nepřehraješ DVD.. Externí propojka je prostě jednoznačně špatná věc, ATi avízovala, že to změní, de-faco okopíruje NVIDIA SLI, ale v tomto update to rozhodně nestihla.. Snad R600..
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2821
Naposledy upravil(a) radekhulan dne stř 23. srp 2006, 22:31, celkem upraveno 2 x.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jrk píše:Já bych to netvrdil ... :roll:
Chladič na 7900GTX - 44dBa
Chladič x1950XTX - 45dBa

Navíc fouká teplý vzduch ven.

Teplota GeForce - 72°C
Teplota ATi - 69°C

Já mám jasno...
?
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:
radekhulan píše:méně uřvaný chladič
"Méně uřvaný"? Je daleko lepší než ten na GF7900GTX protože vyfukuje vzduch ven a krom toho je tišší.
Lžeš:

While the X1950 XTX is not as quiet as NVIDIA's 7900 GTX solution, it is absolutely a step in the right direction. That's not to say their aren't some caveats to this high end launch.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2821&p=5
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

jrk píše:=> Lukfi
Tys ten chladič na X1950XTX už testoval, že tvrdíš, že je lepší než
na kartách 7900GTX? Já bych to netvrdil ... :roll:
Netestoval, ale viděl recenze. Lepší je v tom že vyfukuje vzduch ven, i když, teploty jsou o dost vyšší než u GTX (podle testu ComputerBase.de). Radek ale píše, že je "méně uřvaný", což vyvolává dojem že to pořád není nic extra. Přitom je v zátěži stejně hlučný a v idle o decibel tišší než chladič GTX.

//edit:
Vycházel jsem z těchto grafů:
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... autstaerke
Nemáš k dispozici o nic víc než já (jen recenze na zahr. webech) tak neříkej že lžu.

//edit2: -> Gorr GrimWolf: Ty teploty jsou zajímavé, na ComputerBase naměřili v zátěži na Radeonu 83°C a na GTX 65°C. To jen potvrzuje že osočovat někoho ze lhaní je hloupost...
Naposledy upravil(a) Lukfi dne stř 23. srp 2006, 22:36, celkem upraveno 3 x.
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Gorr GrimWolf píše:
jrk píše:Já bych to netvrdil ... :roll:
Chladič na 7900GTX - 44dBa
Chladič x1950XTX - 45dBa

Navíc fouká teplý vzduch ven.

Teplota GeForce - 72°C
Teplota ATi - 69°C

Já mám jasno...
No uvidíme... chladic na 7900GTX je super tichý a učinný. :roll:
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:Gorr GrimWolf: Ty teploty jsou zajímavé, na ComputerBase naměřili v zátěži na Radeonu 83°C a na GTX 65°C. To jen potvrzuje že osočovat někoho ze lhaní je hloupost...
Bral jsem z 3DGuru. Pokud jsem si tedy nepřečtl něco špatně ;)

Jinak tímto chladičem udělala ATi velký skok dopředu..
?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“