ZDROJ - Fortron nebo Asus

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ZDROJ - Fortron nebo Asus

Příspěvek od lukee »

Rozhoduju se se zdrojem do low-end sestavy

Vsichni pisi ze eurocase ne, tak tu mam tyhle tri:
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=22923
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=20184
http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=23962

opravdu se EC neda verit??? je to 1000kc(i se skrini) rozdil v sestave kde jde o kazdou korunu :-(((
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Pokud máš PC na nějakou kancl. práci, kde se stěží vytěžuje dlouhodobě , tak by měl stačit i EC, ale chtělo by to rozepsat třeba trochu specifikace tý sestavy a jak jsem říkal na co přesně bude - možná by ti potom stačil i 350W Fortron nebo i 300W. Já osobně mám doma toho druhýho fortrona 400W za 1400,- a jsem and míru spokojenej.
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:Pokud máš PC na nějakou kancl. práci, kde se stěží vytěžuje dlouhodobě , tak by měl stačit i EC, ale chtělo by to rozepsat třeba trochu specifikace tý sestavy a jak jsem říkal na co přesně bude - možná by ti potom stačil i 350W Fortron nebo i 300W. Já osobně mám doma toho druhýho fortrona 400W za 1400,- a jsem and míru spokojenej.
AMD Athlon 64 3000+ BOX (1.8 GHz, socket AM2, 1 GHz FSB, HT, 512kB cache) Orleans
MSI K9N Neo-F (sktAM2, nF550, 4xDDRII, SATA/II, audio 8k, GLAN, PCI-e, ATX)
DIMM 512MB DDR2 PC4300 (533 MHz) CL4 KINGSTON
MSI NX7300GS-TD256E GeForce 7300GS 256MB DDR2 DVI TV-out PCI-ex16
Seagate 250GB ST3250620AS (7200rpm, SATAII/300, 16MB cache)
DVD±RW/RAM LG GSA-H10N RETAIL (16xDVD±R, 10x/6xDVD+DL/-DL)

bude to hlavne na net, nejaky ten film, taky hry(ale ne zas moc)...proste od vseho trochu...

ale chci se vlezt do 12k za celou krabici
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

No tak na tudle sestavu ti bude bohatě stačit Fortron 350W - konkrétně tenhle model: Fortron FSP350-60THN-P 350W za cca 900,- s DPH
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:No tak na tudle sestavu ti bude bohatě stačit Fortron 350W - konkrétně tenhle model: Fortron FSP350-60THN-P 350W za cca 900,- s DPH
prvni konkretni odpoved co tu vidim:-)
diky
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Pokud ho budeš v dohledné době vylepšovat tak si připlať za Fortrona Blue Storma 400W: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33852
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

lukee píše:AMD Athlon 64 3000+ BOX (1.8 GHz, socket AM2, 1 GHz FSB, HT, 512kB cache) Orleans...
Co tam dát Sempron 3000+ ? jistě udělá také svoji službu a o moc pomalejší jak A64 není, v podstatě mu chybí akorát 200MHz který dotaktuješ a polovina L2 cache, která nehraje u AMD nijak extrémní roli

Tím ušetříš pár set, které můžeš dát do lepšího zdroje (Fortron 350W specifikace ATX2,0 stačí bohatě), nebo do lepší desky, např. DFI s NF4 chipsetem, protože má skvělý bios a není to prašivá zlobící MSI

Co se týče grafiky, tak bych kouknul po X1300Pro od ATi, je jen o pár set dražší a hlavně výkonnější. I když pokud se na tom absolutně nebudou hrát hry, tak 7300GS s 64-bit pam. sběrnicí stačí...
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Mr. Dirk píše:Pokud ho budeš v dohledné době vylepšovat tak si připlať za Fortrona Blue Storma 400W: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33852
nevidim duvod vsude cpat blue storma... ma jen vetsi pocet kabelu takze pro nekoho to muze byt dost na obtiz
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Don píše: nevidim duvod vsude cpat blue storma... ma jen vetsi pocet kabelu takze pro nekoho to muze byt dost na obtiz
Ale má IN modrou barvu :roll:

Ne, doopravdy, Fortron Blue Storm má jedinou výhodu oproti Fortronu FSP400-60THN S 400W v modrý barvě a je o kilo dražší - a o další téměř kilo je tam "obyč." Fortron FSP400-60THN P 400W, kterej má jenom normální délku kabelů a o ten jeden sata míň.

Prostě na tu sestavu bohatě stačí ta 350dina co jsem postoval a zvládne i nějakej ten upgrade, pokud nepude do SLI nebo něčeho podobně monstrózního.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

na tohle by stacila i 300W fortron...

taky bych se priklonil k sempronu 3000+ zbyle penize muzes vlozit jinam... napr. chladice (pokud potrebujes ticho)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Don píše:na tohle by stacila i 300W fortron...
To je pravda, ale ze zmíněných důvodů upgradu bych se přiklonil k tý 350W - rozdíl cen stejnejch modelů s nižší wattáží je asi 200,- a platit 700,- nebo 900,- je relativně detailní rozdíl.
Don píše: taky bych se priklonil k sempronu 3000+ zbyle penize muzes vlozit jinam... napr. chladice (pokud potrebujes ticho)
JJ zapomněl jsem se přiklonit k tomudle názoru o Sempronovi - rozdíl výkonu je opravdu minimální, ale připlatil bych spíše za desku od jiného výrobce, třeba zmiňované DFI nebo i Asus.
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:
Don píše:na tohle by stacila i 300W fortron...
To je pravda, ale ze zmíněných důvodů upgradu bych se přiklonil k tý 350W - rozdíl cen stejnejch modelů s nižší wattáží je asi 200,- a platit 700,- nebo 900,- je relativně detailní rozdíl.
Don píše: taky bych se priklonil k sempronu 3000+ zbyle penize muzes vlozit jinam... napr. chladice (pokud potrebujes ticho)
JJ zapomněl jsem se přiklonit k tomudle názoru o Sempronovi - rozdíl výkonu je opravdu minimální, ale připlatil bych spíše za desku od jiného výrobce, třeba zmiňované DFI nebo i Asus.
OK: takze rikate Sempron 3000+ a Asus M2N-E + zdroj fortron 350W + Ati X1300Pro

a co zdroje asus??? myslim treba tohle http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=25540

skrin se zdrojem. Jak jsou na tom? ma nekdo zkusenosti? abych nemusel hledat nejakou skrin k fortronu(kdyz budu mit jen zdroj)
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lukee píše: a co zdroje asus??? myslim treba tohle http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=25540
Hele obecně Asus u výroby zdrojů patří asi tak do průměru, je prostě lepší než EC, ale zas nemá na Fortrony, Enermaxe atd. - navíc pokud k tomu fortronu vemeš skříň od Thermaltaku Mambo VC2000 asi za 1100,- tak utratíš cca o 500,- víc a rozdíl bude víc než úměrnej. Tu asus skříň doma nemám, tu Mambo jo a jsem s ní spokojenej, je to fakt good case za tu cenu.
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:
lukee píše: a co zdroje asus??? myslim treba tohle http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=25540
Hele obecně Asus u výroby zdrojů patří asi tak do průměru, je prostě lepší než EC, ale zas nemá na Fortrony, Enermaxe atd. - navíc pokud k tomu fortronu vemeš skříň od Thermaltaku Mambo VC2000 asi za 1100,- tak utratíš cca o 500,- víc a rozdíl bude víc než úměrnej. Tu asus skříň doma nemám, tu Mambo jo a jsem s ní spokojenej, je to fakt good case za tu cenu.
1260,- v TS Bohemia. Prumer my staci(kdyz se to nebude srat - coz by teda nemelo) ten Thermaltake se mi moc nelibi :-(((

dobrych 600Kc kdyz se resi co nejlevnejsi sestava:-)
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lukee píše: 1260,- v TS Bohemia. Prumer my staci(kdyz se to nebude srat - coz by teda nemelo) ten Thermaltake se mi moc nelibi :-(((

No v tom případě si ale poříď ten asus ale 400W.
Edit: na zdroji bych fakt nešetřil!
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:
lukee píše: 1260,- v TS Bohemia. Prumer my staci(kdyz se to nebude srat - coz by teda nemelo) ten Thermaltake se mi moc nelibi :-(((

No v tom případě si ale poříď ten asus ale 400W.
z toho aby se jeden posral:-) to je hrozny tyhle vypocty!!! Nemuzou to delat vsechno stejny!!!! at kdyz ma na sobe napsane 350W, by bylo jedno co je to za firmu!!!???!!! :-))))))))))))))))
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lukee píše: z toho aby se jeden posral:-) to je hrozny tyhle vypocty!!! Nemuzou to delat vsechno stejny!!!! at kdyz ma na sobe napsane 350W, by bylo jedno co je to za firmu!!!???!!! :-))))))))))))))))
Ono je to těžký, Fortron je prostě jistota, Asus je skok do neznáma, proto radši tu 400W, protože za tu cenu ani nemůže dosahovat kvalit Fortrona. Já osobně bych šel do Fortrona a vybral si nějakou jinou case, když se ti ta moje nelíbí, třeba narazíš na nějakou slušnou a levnější - zkusim se ti podivat, kdyžtak ji sem hodim.

\\ Midi LC-POWER 8003B, počítačová skříň ATX, bez zdroje, stříbrná, průhledná bočnice 985,- s DPH
ModeCom FEEL 307 BLACK, počítačová skříň midi ATX bez zdroje, černá, 4x 5.25, 1x 3.5", FAN 80x80, 2x USB, 1x audio,1x mic., DOPRODEJ 683,- s DPH

Obě ty skříně jsou otřesný - tu první mám ten pocit vlastní jeden kamarád, nestěžuje si na ní, ale ten větrák v bočnici je naprosto nahovno, a snad tam ani není místo na 120mm fan vzádu ani ve předu - u tý druhý case to bude podobný

Ale jsou to jediný, co jsem na alfacompu a czc našel levnější než to Mambo, ale ani zdaleka nedosahujou jeho kvalit. Možná kdyby sis pak udělal malej Mod tý druhý bedny, mohla by se trochu zachránit.

Nevim je to na tobě - určitě bych bral Fortron + něco jako Mambo (takže asi dražší) nebo nějaký to řešení od Asusu ale aspoň s 400W zdrojem.
Naposledy upravil(a) Emulgathor dne stř 23. srp 2006, 14:17, celkem upraveno 1 x.
lukee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukee »

Emulgathor píše:
lukee píše: z toho aby se jeden posral:-) to je hrozny tyhle vypocty!!! Nemuzou to delat vsechno stejny!!!! at kdyz ma na sobe napsane 350W, by bylo jedno co je to za firmu!!!???!!! :-))))))))))))))))
Ono je to těžký, Fortron je prostě jistota, Asus je skok do neznáma, proto radši tu 400W, protože za tu cenu ani nemůže dosahovat kvalit Fortrona. Já osobně bych šel do Fortrona a vybral si nějakou jinou case, když se ti ta moje nelíbí, třeba narazíš na nějakou slušnou a levnější - zkusim se ti podivat, kdyžtak ji sem hodim.
Ale uz tu nebude NIKDO prosazovat, ze skrin musi byt min. Thermaltake a podobne, ze ne? :-) za 600 sem ted videl Foxconn - proste at ma tu desku jen kam schovat:-)))
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

lukee píše: Ale uz tu nebude NIKDO prosazovat, ze skrin musi byt min. Thermaltake a podobne, ze ne? :-) za 600 sem ted videl Foxconn - proste at ma tu desku jen kam schovat:-)))
Problém levnejch řešení je jednak špatně vyřešený systém chlazení, jednak nekvalita provedení (z toho plynoucí vizuální vady) a taky nekvalitní použitý materiál, který se buď lehce ohne nebo podléhá vibracím a tím zbytečně vydává hluk.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ono co si budeme povidat kvalitni zdroj a slusna bedna je zaklad... to je totiz vec na ktere lidi nejradsi setri a pak se to nevyplaci
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“