Propojeni PC, VoIP, net ...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Propojeni PC, VoIP, net ...

Příspěvek od Error »

Potreboval bych propojit pocitace a mam toto:
2x PC
1x VoIP
1x SWITCH
2x sitova karta v jednom pc

internet bych potrebovla mit v jednom PC (kvuli verejne IP) a z nej vest do switche z nej do VoIP a dalsiho pc. Jenze sem si rikal ze kdyz odnestu ten pc ve kterejm je zapojenej internet tak bych kabel od pripojky na net musel dat do switche ale uz si nejsem jistej jesti pude na tom druhym pc internet bez jineho nastaveni IP. Snad sem se vyjadril pochopitelne :D nebo pokud by to slo nejak jinak poradite? thx
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

záleží jaký typ připojení to je, jak máš ten internet přiveden? jít to může a nemusí
co si takhle koupit HW router? měl bys po starostech
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

no ja zapomnel sem uvest jakej mam net
mno je to mikrovlna cili pres LAN
a s tim routerem nemam zadny zkusenosti, cili nevim kerej koupit jak zapojit atd tak snad poradis
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

a rikam si kdyz si poridim ten router, opravdu budu mit verejnou IP na svem PC? o to mi de hlavne nechci zadny pridelenou DHCP serverem
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

co ja vim tak za verejnou ip si musis vetsinou u poskytovatele doplatit
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

Don píše:co ja vim tak za verejnou ip si musis vetsinou u poskytovatele doplatit
jeee ale ja uz ji mam ale potrebuju abch ji mel na svym pc napriklad kvuli DC++ bo FTP serveru
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

neboj routery jsou nastavit tak aby verejna IP byla promapovana dovnitr site na PC. S klidnym svedomim si ho muzes poridit
Toshiba Tecra A6
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

Bajgy píše:neboj routery jsou nastavit tak aby verejna IP byla promapovana dovnitr site na PC. S klidnym svedomim si ho muzes poridit
no jo dyz ja nevim estli bych to zvladl vsechno nastavit :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

jezis na to nemusis mit vyssi divci abys to zvladl, a pokud nebudes OPRAVDU vedet, tak ti na foru urcite nekdo poradi..
kdyz si koupis nejaky router co s nim tady mame zkusenosti tak to bude OK.
doporucuju SMC Barricade SMC7004VBR
Toshiba Tecra A6
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

nerozciluj se hned :D ja jen ze neznam nikoho kdo ma zkusenosti s routerem :D ja to urcite zvladnu, staci si hrat a na ten jak si psal sem koukal nez si to napsal

btw
Překlad síťových adres provádí NAT (Network Address Translation), který překládá veřejnou IP adresu na privátní LAN IP adresy vnitřní sítě. Tím zajišťuje vnitřní síť skrytou pro zbytek Internetu.

potreboval bych aby to vypadalo asi takhle nejak
Obrázek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no takhle to jaksi nepude, nemuzes mit za routerem verejnou adresu (aspon tedy za routerem o jakem se zde bavime), vsechny PC za routerem budou mit neverejnou adresu a potrebne porty si namapujes nebo das PC do demilitarizovane zony
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Error
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Error »

pavel.minarik píše:no takhle to jaksi nepude, nemuzes mit za routerem verejnou adresu (aspon tedy za routerem o jakem se zde bavime), vsechny PC za routerem budou mit neverejnou adresu a potrebne porty si namapujes nebo das PC do demilitarizovane zony
ja proste potrebuju aby na tom jednom byla verejna IP je mi jedno jak to udelat a aby i na tom druhym pc sel net
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

za routerem nemuzes mit verejnou adresu na PC (teda pokud pouzivas levne domaci routery tak ne)

Ale to vubec nevadi. Vsechny sluzby, ktere budes provozovat si muzes promapovat na ten konkretni PC. Takze ti uplne staci abys mel verejnou adresu na routeru.
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“