Seagate 320 GB ATA - MSI K7N2G-L

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pioneer
Nováček
Nováček

Seagate 320 GB ATA - MSI K7N2G-L

Příspěvek od Pioneer »

Ahoj lidi, pls mohli byste mi poradit jestli mi tento disk http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... =SG-610918
pojede na desce MSI K7N2G-L. Ptám se ohledně té velikosti jestli mi to povolí disk větší jak 137 GB. díky moc za odpověď
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Pojede ale mozna budes muset rozdelit diska na dve casti, parametry ma celkem slusne, ja uz bych sel do nove platformy a koupil bych radeji S-ATA II HDD, IDE uz kuli rychlosti/cene nemaji moc smysl...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
manager
Nováček
Nováček

Partition Magic 8.0 mi nenaformatuje tento disk??

Příspěvek od manager »

Mam stejny disk a Partition Magic 8.0 nabootovany z diskety mi ho nechce naformatovat ani zadna rozdelovaci volba nefunguje. Velikost je OK, v popisu je napsane "Dynamicky disk" a obdelnik pameti je vybarveny cely na zluto!! Disk je jako Pri_Master. Potrebuji novou verzi PM?
Pubman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pubman »

Musis v spravcovi diskov previest disk na bezny zväzok, a potom v pm ho naformatovat.
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Kde je ten spravce disku? Pod Windows nebo v PM nebo je to Seagate utilita??
Pubman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pubman »

Spravce diskov je v ovladacich paneloch->nastroje pro spravu->sprava pocitace.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mám podobnou desku (MSI K7N2-D - to je asi starší verze než ta tvoje) a jede mi disk Maxtor 250GB 8MB cahce bez problemů a bez rozdělování
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

To Pioneer: Souhlasim s Kotasem kup si S-ATA II, je lepší :-D
Pioneer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pioneer »

Já bych do toho S-ATA šel ale má deska nepodporuje SATA, myslíte kdybych koupil nějakej řadič tak by to fachalo?
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Pubman píše:Spravce diskov je v ovladacich paneloch->nastroje pro spravu->sprava pocitace.
To me moc nepomuze, kdyz mam pouze PC s novym diskem, a disketu PM_8. Takovou zakladni vec PM_8 musi prece umet.
Teda asi se nevyhnu bootovacimu CD se zabudovanym SP2 nebo diskete s Seagate utilitou... :evil:
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

ot: partition magic nedoporucuju, je to (udajne) shit, znam nekolik lidi, kterym to jeblo disk... ja sem to (radsi) nezkousel :)

osobne pouzivam "acronis disk director suite" a stezovat si nemuzu ;)
manager
Nováček
Nováček

Příspěvek od manager »

Pubman píše:Spravce diskov je v ovladacich paneloch->nastroje pro spravu->sprava pocitace.
Skouseli jsme ten "Dynamicky disk" odblokovat v XP a neprisli jsme na to jak se to dela? Muzes napsat postup??
Co je to za blby zvyk od vyrobce takhle to komplikovat. Ani Seagate DiskWizard Starter Edition utilita si s tim neporadila!! Dik
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“