jinak ja mel v zivote spoustu Inno a na zadnou si nemuzu stezovat. Vzdycky sli dobre o/c, vybava normalni, a obraz perfektni
Vyber 7300GT/7600GS/7600GS TOP Asus
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- rodier
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- g-m.name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to neviem ci k vam do cr vozia nejake ine kusy, ale ja som mal od inno3d 6600gt, chladic uplne rovnaky ako kedysi na 4200Ti s tym, ze pamate isli taktovat max o 20mhz a po zmene frekvencie jadra akejkolvek to vzdy padlo (skusane na viacerych kompoch). potom 6800LE, to som nestihol ani nainstalovat rivatuner a zhasla aj s celym kompom a uz to nerozdychala a tretia bola myslim zapozicana nudzovka vo forme 5200, ale na to sa pozerat teda nedalo...rodier píše:jinak ja mel v zivote spoustu Inno a na zadnou si nemuzu stezovat. Vzdycky sli dobre o/c, vybava normalni, a obraz perfektni
- luzrman
- Nováček

-
7300GT?
Přemýšlím o téhle GK (7300GT) - nejsem žádnej "pařan" - jen občas si něco zahraju (převážně sportovní manažery, fotbal, apod.) a tak myslím, že by mi měla stačit. Kupuju nový počítač a přemýšlím na jednotlivými komponenty.. Rád si nechám poradit případně i od jakého výrobce ji pořídit. Díky moc za každou připomínku!
- BubakB
- Mírně pokročilý

Nakoniec som si vybral ties 7300GT
Na inaksiu neboli peniaze.
Skusenosti ale mam s dvomi tymito grafikami,s Asusom 7300GT,a Leadtekom s pasivom.
Na Asusovi sa mi pacilo to ze ma SLI mostik,ale aj na Leadteku sa to da pripojit ale len Softwarovo,takze ked mas nejaku tu SLI dosku tam by to tam malo ist.
Pasiv na Asusovi je cely hlinikovy,celkom mal som obavy ze ako bude chladit
a celkom sa to od odjavilo,pri velkych teplach(cca. vonku bolo 30-34stupnov) a nechladenej skrini daval aj 90 stupnov,ale vyriesilo sa to tak,ze sa dala na odfuk jedna 80mm a na bok pri grafiku 120mm ventilator a teploty potom nepresiahli cca. 65.
Uchytenie toho pasivu nie je celkom az take dobre,drzia ho take dve kolicky z umelej hmoty,takze sa tam ten pasiv celkom dost kolise,ked to porovnam s Leadtekom,tak toto nebolo vobec dobre urobene.
Overclocing som neskusal na tom Asuse,ale ma take iste pamate ako jeho surodenec 7600GS takze asi na taku istu hodnotu pojde,cip neviem,8 pipelines mozno dovoli dat takt cipu aj na 560
Po tychto skusenostiach,staval som kamaratovi pc a tam som daval toho Asusa,som sa rozhodol pre Leadtek,v testoch v Computery ho celkom chvalili v oblasti OC,mal som nieco zarucene,tak som sa rozhodol pre neho,aj ten pasiv sa mi viac pacil,je to zmes Hlinika(este nieco tam je
v nom)plus medeneho zakladu v takom tvare U,taky isty pasiv ma aj MSI a Leadtek na svojich kartach 7600GS.
Pasiv sa mi pacil,bol robustnejsi od toho u Asusa a lepsie tam drzal,nie na dvoch kolickoch ale na styroch takych zasrobovanych skrutkach,tak sa asi nepochol z miesta.Co sa mi velmi pacilo,narozdiel od tej spomynaneho Asusa.
Teploty boli celkom v pohode aj s pasivom,ale neprudil tam dostatok vzduchu a po dlhsom case hrania a samozrejme taky pasiv rozzeravy co som nechcel.Najprv som tam pripevnil Ventilator zo Socketu 370,taky bozsky vrcak
,uchladil to v 2D rezime vo Wine XP na 50 stupnov a potom do 60 Stupnov vo hrach a 3DMarkoch,len to vdracanie som nemohol vydrzat tak som si zaopatril nejaky ten 92mm ventilator a pricapil som ho tam.Teraz chladi uz pretaktovanu grafiku(budem spomynat dolu ze na kolko) na 45 v 2D a do priblizne 57 v 3D.
Overclocking sa na tejto grafike rozhodne podaril.V computery ju dali zo 400/700 na 560/800,mne sa podarilo trosku menej na cipe,540Mhz,ale na pamatiach ale dost velky narast,850Mhz,co jej urcite viac pridalo na zasobovani grafickej pamate datami,lebo to slabe hrdlo priepustnosti dat na DDR2 pamatiach
,narozdiel od DDR3,nie je nic moc.3Dmarky prebehli v pohode,len niekedy sa mi zda ze obraz spravi nejaku tu trhlinku tam postupom casu asi uz nepojde na taketo vysoke takty,budem to skusal stale ze kolko da.
Na pamate a jej nizky takt sa nemusis bat,700Mhz su aj zato,ze su 2,2ns a nie 2,5ns ako u Asusu,toto som nasiel na nete,pretoze rozoberat pasivy som nerozoberal,dajako mi to pripadalo ze s tym bude dost prace
Z tohto ti mozem urcite poradit jedine len Leadteka,je dve verzie,tato s pasivom,alebo s ventilatorom,takze je uz na tebe ktoru si vyberies.
Alebo ked chces kupovat v Czechcomputery,maju tam grafiky Galaxy,ktore maju DDR3 pamate taktovane na 1400Mhz,cim sa as vyriesil problem s priepustnostou dat,tak si vyber tie,ale problemom je ze 128MB verzia sice stoji jak tieto grafiky s DDR2 pamatami,ale moderne hry jej daju najavo ze ma len 128MB pamate a 256MB verzia stoji uz ako 7600GS takze ten pomer cena/vykon neviem aky bude.
ps.:Taky isty s DDR3 128Mb pamatami prisiel aj Leadtek,ale ked uz,aj to chadenie je lepsie u Galaxy,Zalman sa tam pocita.
Este ti sem dam linky na tie grafiky.
Leadteky s DDR2 pamatemi:
Aktiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38476
Pasiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38886
Leadtek s DDR3 pamatami:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39663
Galaxy+Zalman chladic:
128MB:
256MB:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39176
Pasiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39177
ps.2:Na grafike Leadtek s DDR3 pamatami je zly obrazok,vyrobca dava urcite ten spravny
http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphi ... nameid=286
Skusenosti ale mam s dvomi tymito grafikami,s Asusom 7300GT,a Leadtekom s pasivom.
Na Asusovi sa mi pacilo to ze ma SLI mostik,ale aj na Leadteku sa to da pripojit ale len Softwarovo,takze ked mas nejaku tu SLI dosku tam by to tam malo ist.
Pasiv na Asusovi je cely hlinikovy,celkom mal som obavy ze ako bude chladit
a celkom sa to od odjavilo,pri velkych teplach(cca. vonku bolo 30-34stupnov) a nechladenej skrini daval aj 90 stupnov,ale vyriesilo sa to tak,ze sa dala na odfuk jedna 80mm a na bok pri grafiku 120mm ventilator a teploty potom nepresiahli cca. 65.
Uchytenie toho pasivu nie je celkom az take dobre,drzia ho take dve kolicky z umelej hmoty,takze sa tam ten pasiv celkom dost kolise,ked to porovnam s Leadtekom,tak toto nebolo vobec dobre urobene.
Overclocing som neskusal na tom Asuse,ale ma take iste pamate ako jeho surodenec 7600GS takze asi na taku istu hodnotu pojde,cip neviem,8 pipelines mozno dovoli dat takt cipu aj na 560
Po tychto skusenostiach,staval som kamaratovi pc a tam som daval toho Asusa,som sa rozhodol pre Leadtek,v testoch v Computery ho celkom chvalili v oblasti OC,mal som nieco zarucene,tak som sa rozhodol pre neho,aj ten pasiv sa mi viac pacil,je to zmes Hlinika(este nieco tam je
Pasiv sa mi pacil,bol robustnejsi od toho u Asusa a lepsie tam drzal,nie na dvoch kolickoch ale na styroch takych zasrobovanych skrutkach,tak sa asi nepochol z miesta.Co sa mi velmi pacilo,narozdiel od tej spomynaneho Asusa.
Teploty boli celkom v pohode aj s pasivom,ale neprudil tam dostatok vzduchu a po dlhsom case hrania a samozrejme taky pasiv rozzeravy co som nechcel.Najprv som tam pripevnil Ventilator zo Socketu 370,taky bozsky vrcak
Overclocking sa na tejto grafike rozhodne podaril.V computery ju dali zo 400/700 na 560/800,mne sa podarilo trosku menej na cipe,540Mhz,ale na pamatiach ale dost velky narast,850Mhz,co jej urcite viac pridalo na zasobovani grafickej pamate datami,lebo to slabe hrdlo priepustnosti dat na DDR2 pamatiach
Na pamate a jej nizky takt sa nemusis bat,700Mhz su aj zato,ze su 2,2ns a nie 2,5ns ako u Asusu,toto som nasiel na nete,pretoze rozoberat pasivy som nerozoberal,dajako mi to pripadalo ze s tym bude dost prace
Z tohto ti mozem urcite poradit jedine len Leadteka,je dve verzie,tato s pasivom,alebo s ventilatorom,takze je uz na tebe ktoru si vyberies.
Alebo ked chces kupovat v Czechcomputery,maju tam grafiky Galaxy,ktore maju DDR3 pamate taktovane na 1400Mhz,cim sa as vyriesil problem s priepustnostou dat,tak si vyber tie,ale problemom je ze 128MB verzia sice stoji jak tieto grafiky s DDR2 pamatami,ale moderne hry jej daju najavo ze ma len 128MB pamate a 256MB verzia stoji uz ako 7600GS takze ten pomer cena/vykon neviem aky bude.
ps.:Taky isty s DDR3 128Mb pamatami prisiel aj Leadtek,ale ked uz,aj to chadenie je lepsie u Galaxy,Zalman sa tam pocita.
Este ti sem dam linky na tie grafiky.
Leadteky s DDR2 pamatemi:
Aktiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38476
Pasiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38886
Leadtek s DDR3 pamatami:
Galaxy+Zalman chladic:
128MB:
256MB:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39176
Pasiv:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39177
ps.2:Na grafike Leadtek s DDR3 pamatami je zly obrazok,vyrobca dava urcite ten spravny
http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphi ... nameid=286
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- luzrman
- Nováček

-
Díky moc za vyčerpávající (co se týká 7300GT:-) ) radu! Určitě mi to pomohlo v orientaci. Moc se nevyznám a proto se v tom všem teď snažim druhej týden nějak zorientovat, než něco koupím..
Vypadá to, že se budu při koupi GK rozhodovat mezi Leadtek 128MB DDR3, Leadtek 256MB DDR2 a Galaxy+Zalman 128MB DDR3...Cena je u všech tří v podstatě stejná... Začínám se tak trochu přiklánět k tomu poslednímu. Co myslíš/te?? Jinak - pro vás - možná hloupý otázky(ale já se moc nevyznám), ale je o moc lepší vzít u těchhlě karet DDR3? a má význam 256MB?.. Ještě jednou díky moc!
Vypadá to, že se budu při koupi GK rozhodovat mezi Leadtek 128MB DDR3, Leadtek 256MB DDR2 a Galaxy+Zalman 128MB DDR3...Cena je u všech tří v podstatě stejná... Začínám se tak trochu přiklánět k tomu poslednímu. Co myslíš/te?? Jinak - pro vás - možná hloupý otázky(ale já se moc nevyznám), ale je o moc lepší vzít u těchhlě karet DDR3? a má význam 256MB?.. Ještě jednou díky moc!
- spirit64
- Mírně pokročilý

Rád bych vás upozornil ...
koupil jsem aktivní 7600GS od leadteku. Zaprvé už leadtek dodává nejspíš jen classic edition (jiné chladiče, viz www.leadtek.com ) a takty 490/400 aktiv a 490/350 pasiv. To mě naštvalo jako první, ale aby to nebylo vše - u aktivní syčela cívka. Reklamace, že chci pasivní. Taky syčí cívka .. reklamace, volal jsem jim "zkoušeli jste ji, nesyší ? " on : "NE ! nesyčí, zkoušeli !" ... kde je pravda ? syčí
tzn příště si jdu pro peníze a nejspíš investuju do galaxy nebo tak. Má velký vliv 256 MB ? jedná se o 128bit sběrnici takže imho ne, kde je pravda 
koupil jsem aktivní 7600GS od leadteku. Zaprvé už leadtek dodává nejspíš jen classic edition (jiné chladiče, viz www.leadtek.com ) a takty 490/400 aktiv a 490/350 pasiv. To mě naštvalo jako první, ale aby to nebylo vše - u aktivní syčela cívka. Reklamace, že chci pasivní. Taky syčí cívka .. reklamace, volal jsem jim "zkoušeli jste ji, nesyší ? " on : "NE ! nesyčí, zkoušeli !" ... kde je pravda ? syčí
- BubakB
- Mírně pokročilý

Pytal som sa nato,su hry to vyuziju,hlavne moderne,takze napr. ma COD2 to bude vidiet,a vsetko moderne vzdy cuca viac pamate,takze by som skorej isiel do 256MB,ale to je otazka,to by sa najlepsie nejaky test chcel urobit.A bolo by to uz rovno jasne na 100%.
Ale skorej by som zobral DDR3 pamate a s tymto faktom sa podla mna da lepsie vyrovnat ako s DDR2 pamatami a slabou prepustnostou,pretoze ked napr. myslite na Vmode,tak cip moze dat aj 700Mhz,tak tam ta medzera s pamatami bude poznat urcite viac ako ta velkost pamati.
Ja som nemal moznost kupit grafiku s DDR3 pamatami tak som si vybral toto,a zatial som spokojny
- Treglis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to si me moc nepotesil, 7600GS jsem nakonec z nekolika mnoha duvodu vybral misto 1900GT (vim je to skok dolu ale to nereste) s tim, ze od Leadteku je to nejlepsi 7600GS na trhu. Takze jsem fakt zvedav co mi prijde (vzal jsem si variantu Extreme).spirit64 píše:Rád bych vás upozornil ...
koupil jsem aktivní 7600GS od leadteku. Zaprvé už leadtek dodává nejspíš jen classic edition (jiné chladiče, viz www.leadtek.com ) a takty 490/400 aktiv a 490/350 pasiv. To mě naštvalo jako první, ale aby to nebylo vše - u aktivní syčela cívka. Reklamace, že chci pasivní. Taky syčí cívka .. reklamace, volal jsem jim "zkoušeli jste ji, nesyší ? " on : "NE ! nesyčí, zkoušeli !" ... kde je pravda ? syčítzn příště si jdu pro peníze a nejspíš investuju do galaxy nebo tak. Má velký vliv 256 MB ? jedná se o 128bit sběrnici takže imho ne, kde je pravda
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
- spirit64
- Mírně pokročilý

Tak to ti přeju hodně úspěchůTreglis píše:Tak to si me moc nepotesil, 7600GS jsem nakonec z nekolika mnoha duvodu vybral misto 1900GT (vim je to skok dolu ale to nereste) s tim, ze od Leadteku je to nejlepsi 7600GS na trhu. Takze jsem fakt zvedav co mi prijde (vzal jsem si variantu Extreme).spirit64 píše:Rád bych vás upozornil ...
koupil jsem aktivní 7600GS od leadteku. Zaprvé už leadtek dodává nejspíš jen classic edition (jiné chladiče, viz www.leadtek.com ) a takty 490/400 aktiv a 490/350 pasiv. To mě naštvalo jako první, ale aby to nebylo vše - u aktivní syčela cívka. Reklamace, že chci pasivní. Taky syčí cívka .. reklamace, volal jsem jim "zkoušeli jste ji, nesyší ? " on : "NE ! nesyčí, zkoušeli !" ... kde je pravda ? syčítzn příště si jdu pro peníze a nejspíš investuju do galaxy nebo tak. Má velký vliv 256 MB ? jedná se o 128bit sběrnici takže imho ne, kde je pravda
kupuju aktivní 7600GS
-dali mi jinou verzi s jiným chladičem, a syčí, vracím.
beru si místo ní tu 7600GS s pasivem ..
- syčí ...
reklamuju ji a daávají mi po týdnu novou co testovali a nesyčí.
- zapínám oblivion ... syčí snad ještě víc než ta předtím ...
tzn teď si jdu pro peníze
- luzrman
- Nováček

-
Nějak si teď říkám, jestli by nebylo lepší přidat tři, čtyři stovky a vzít Gainward 8019-Bliss 7600GS 256MB, PCI-E --- viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39702 ...Co myslíte? Ve srovnání s tou Galaxy (Galaxy GF7300GT Zalman 128MB, PCI-E), která u mě zatím vedla, určitě vyhrává, co?
No, v následujících několika dnech chci objednávat PC včetně GK, tak budu rád za další připomínky. Díky moc!
No, v následujících několika dnech chci objednávat PC včetně GK, tak budu rád za další připomínky. Díky moc!
- Leco666
- Nováček

-
- BubakB
- Mírně pokročilý

7600GS tych 12pipelines dost pomoze.luzrman píše: No, v následujících několika dnech chci objednávat PC včetně GK, tak budu rád za další připomínky. Díky moc!
Ale zasa taktoval som tu svoj Leadtek a na 540/850 ma cca. tak isto v 3Dmarkoch ako 7600GS,takze este tej Galaxy pomoze to ze ma pamate DDR3,potom na standarte 500Mhz pre cip tak ja by som uz isiel do tej Galaxy.
Jadra 7600GS sa dost taktovat nedaju,cca. 520,takze z nej sa 7600GT tak lahko nespravi(aspon u cipu)
Skusim sa este po niecom pozriet,ci nejaka ta 7600GS s DDR3 pamatami nie je v dobrej cene ale o tom pochybujem.
/Edit.: Nic take nie je
- luzrman
- Nováček

-
- godlike
- Středně pokročilý

-
Sparkle 7300GT s DDR3 je ale za dost hnusnou cenu..
http://eshop.compuco.cz/default.aspx?UR ... 0123520060
http://eshop.compuco.cz/default.aspx?UR ... 0123520060
Mac...
- george5545
- Začátečník

-
spirit64 píše:Tak to ti přeju hodně úspěchů :) moje zkušenosti s 7600GS od leadteku :Treglis píše: Tak to si me moc nepotesil, 7600GS jsem nakonec z nekolika mnoha duvodu vybral misto 1900GT (vim je to skok dolu ale to nereste) s tim, ze od Leadteku je to nejlepsi 7600GS na trhu. Takze jsem fakt zvedav co mi prijde (vzal jsem si variantu Extreme).
kupuju aktivní 7600GS
-dali mi jinou verzi s jiným chladičem, a syčí, vracím.
beru si místo ní tu 7600GS s pasivem ..
- syčí ...
reklamuju ji a daávají mi po týdnu novou co testovali a nesyčí.
- zapínám oblivion ... syčí snad ještě víc než ta předtím ...
tzn teď si jdu pro peníze :(
No a nemáš nějakou desku od Gigabytu, né že by tinemohla syčet ta grafika ale mám celkem časté zkušenosti že právě tyto desky mají problém se syčením cívek při grafickém zatížení nemusí být vždy třeba ve hře COD2 když ses podíval před sebe nic, otočil ses proti zdi co byla po pravici a už to bylo. Naposled to bylo na desce pro 478 a stačilo že se zapl 3dmark a v testu už jela. Bylo to vždy spojené s grafickým zatížením ale dle mě spíše spojeno s napájením MB pro VGA ( jinak podotýkám vždy problém AGP ), spousta uživatelů toto má ale nevím jestli to neslyší, dělají že o tom neví nebo si myslí že je to normální.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
- BubakB
- Mírně pokročilý

Na 3Dguru taktovali verziu s DDR3 256Pamtami,a tam mala 500/1400,najdem ti linkluzrman píše:Nikde neni uveden takt té Galaxy - opravdu má na default nějakejch 500/1400??,jak jsem tuším někde četl a nezdálo se mi to? Potom bych jí dal asi přednost před tou 7600GS... Otázkou pro mě tedy je, co upřednostnit, jestli pipelines, nebo DDR a takty... Jsem ale nerozhodnej, co?:-)
/Edit.:Ani nie minuta a mam ten link
Tu je este jedna 7300GT.: http://www.elitebastards.com/cms/index. ... &Itemid=27
- luzrman
- Nováček

-
Díky. Prosím tě, BubakB, už nechci dál otravovat:-)..Rozhodl jsem se pro 7300GT s Zalmanem...Jen ještě snad poslední věc, co by mě mohla zviklat je tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39833 - čili Inno3D GeForce 7600GST 128MB, PCI-E...Jenže je mi jasný, že to je Inno3D, kterou si tu lidi zrovna dvakrát nechválej..a je asi o 6 stovek dražší, než ta 7300GT..To jsou tedy zápory, ale kladem je, že má dobrý pipelines a jinak takty a DDR3 stejně jako 7300GT s Zalmanem...Ale - to aktivní chlazení vypadá o dost hůř, než u Galaxy...Otázka je - stojej ty minusy za vyšší pipelines?:-)...asi ne, co?
Jinak - můžu tě ještě při jednom poprosit o posouzení zbytku mnou vybraný sestavy za 14 tisíc?:::
PROCESOR: AMD Athlon 64 3000+ (socket AM2) BOX
ZÁKL.DESKA: Gigabyte M55S-S3 - nForce 550 (asi je lepší, než: MicroStar K9N NEO-F - nVidia nForce 550)
nějaký chladič?? Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC?
PAMĚŤ: Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Value Kit (GX21GB5300LDC)
GRAF. KARTA: Galaxy GF7300GT Zalman 128MB, PCI-E
DISK: Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB 16MB
MECHANIKA: LG SuperMulti GSA-H10N černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer
CASE+ZDROJ: Asus TA581 - Middletower 350W (případně v rámci ušetření pár stovek některá EuroCase, ale nevím, jestli to mám riskovat)
Díky moc za ochotu!
Edit./ Tak teď jsem koukal na CzComp www a koukám, že najednou zdražili paměti (v mym případě tuhle Geil cca o 5OOkč
). A Case nemaj na skladě...hm, takže hledání pokračuje...a teď jsem koukal, že ani Galaxy a disk Seagate nejsou...achjo...
Jinak - můžu tě ještě při jednom poprosit o posouzení zbytku mnou vybraný sestavy za 14 tisíc?:::
PROCESOR: AMD Athlon 64 3000+ (socket AM2) BOX
ZÁKL.DESKA: Gigabyte M55S-S3 - nForce 550 (asi je lepší, než: MicroStar K9N NEO-F - nVidia nForce 550)
nějaký chladič?? Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC?
PAMĚŤ: Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Value Kit (GX21GB5300LDC)
GRAF. KARTA: Galaxy GF7300GT Zalman 128MB, PCI-E
DISK: Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS - 250GB 16MB
MECHANIKA: LG SuperMulti GSA-H10N černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer
CASE+ZDROJ: Asus TA581 - Middletower 350W (případně v rámci ušetření pár stovek některá EuroCase, ale nevím, jestli to mám riskovat)
Díky moc za ochotu!
Edit./ Tak teď jsem koukal na CzComp www a koukám, že najednou zdražili paměti (v mym případě tuhle Geil cca o 5OOkč
- BubakB
- Mírně pokročilý

Nie,vobec neotravujes,aspon konecne toho dost napisem.
12Pipelines tam spravi dost
ono ked si to tak prepocitam tak 540-550Mhz cipu G73 8 Pipelines je to iste ako 400Mhz G73 12 Pipelines,ale ta cena,este stale 128MB pamate,ktory sa naviazanim na cenu nepolepsil,a zasa kupa tak isteho dobreho chladica(tak priblizne 500Kč,takze vlastne ta karta bude stat nie 3100 ale 3600Kč!) do toho by som neisiel,radsej uz tu 7300GT Galaxy a za tych 600Kč si kupit dajaky chladic na cpu
Odpoved na otazku,podla mna nie.
Ono dohodim ti sem testy mojho cipu v max. fillrate (3Dmark mi to vypocita
)a na nete najdem testy 7600GS.
Procesor je celkom good,casom si tam daj dajaku X2 potom.
Gigabyte je dobry
,ale ten cipset,skorej uz nForce 570 Ultra a
Asusa M2N-E aspon podla toho co som cital su na nu velmi dobre ohlasy,a rozdiel medzi tou Gigabyte NF550 a Asusom NF570U je iba cca. 200Kč,tak ja by som bral Asusa,dosku mat treba kvalitnu.
Chladic na cpu? Do AM2 pasuje aj Freezer 64 PRO,pozri si to bud tu v chladicoch nieco precesaj,ale redukcia sa mi zda ze nebude potreba.
Pamate su dobre vybrate
Este som si ich pozrel,maju casovanie CL5(ako som dobre precital modelove cislo) takze mozno CL4 by boli lepsie 
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36880
Ale nehovorim ze tie CL5 a na 4 nebudu moct dat
Disk,ja mam Hitachi 160GB a som spokojny,sice je ho pocut,ale co uz
,ale aj Seagate je dobry,mozno vyskusaj Western Digital,alebo aj Samsung,kamaratka s nim ma dobre skusenosti,dost nepecie.
Mechaniku,taku istu mam doma,a je spokojnost,precitami mi vsetko,iba nemoze mat to DVD-cko chybny zapis,pretoze to ti neprecita,vsak to je samozrejmost.
Ten zdroj to isty,do Eurocase by som neisiel,sice kamarat ho ma mesiac,a zatial ziadne problemy
ale ked je mozne Asusa alebo nieco ine(Fortron,Chieftec)tak ber to 
Grafika,tam asi bude dlha dodacia lehoda,ale pockaj si,vyplati sa,aj na Pamate
/Edit1.:Nasiel som si par info o kompatibilite AM2 socketu a Freezera 64 Pro
http://www.madshrimps.be/?action=getart ... rticID=451
/Edit2.:Ako som slubil,tu su vysledky Max. Fillrate(multi-texturing)
Z casopisu Computer.:
Leadtek 7300GT(aktiv verzia,400/700).: 3200 Mtx/s
Asus 7600GS.(400/800): 4800 Mtx/s
Leadtek 7600GT(560/1400): 6720 Mtx/s
Teraz moje vysledky s Leadtekom 7300GT.:
3Dmark 2001.:
400/700.: 3030,0 Mtx/s
540/850.: 4222,8 Mtx/s
3Dmark2003.:
540/850 4026,5 Mtx/s
Takze mozno mensi obraz o tom ako to bude s Pipelines si mozes urobit
12Pipelines tam spravi dost
Odpoved na otazku,podla mna nie.
Ono dohodim ti sem testy mojho cipu v max. fillrate (3Dmark mi to vypocita
Procesor je celkom good,casom si tam daj dajaku X2 potom.
Gigabyte je dobry
Asusa M2N-E aspon podla toho co som cital su na nu velmi dobre ohlasy,a rozdiel medzi tou Gigabyte NF550 a Asusom NF570U je iba cca. 200Kč,tak ja by som bral Asusa,dosku mat treba kvalitnu.
Chladic na cpu? Do AM2 pasuje aj Freezer 64 PRO,pozri si to bud tu v chladicoch nieco precesaj,ale redukcia sa mi zda ze nebude potreba.
Pamate su dobre vybrate
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36880
Ale nehovorim ze tie CL5 a na 4 nebudu moct dat
Disk,ja mam Hitachi 160GB a som spokojny,sice je ho pocut,ale co uz
Mechaniku,taku istu mam doma,a je spokojnost,precitami mi vsetko,iba nemoze mat to DVD-cko chybny zapis,pretoze to ti neprecita,vsak to je samozrejmost.
Ten zdroj to isty,do Eurocase by som neisiel,sice kamarat ho ma mesiac,a zatial ziadne problemy
Grafika,tam asi bude dlha dodacia lehoda,ale pockaj si,vyplati sa,aj na Pamate
/Edit1.:Nasiel som si par info o kompatibilite AM2 socketu a Freezera 64 Pro
http://www.madshrimps.be/?action=getart ... rticID=451
/Edit2.:Ako som slubil,tu su vysledky Max. Fillrate(multi-texturing)
Z casopisu Computer.:
Leadtek 7300GT(aktiv verzia,400/700).: 3200 Mtx/s
Asus 7600GS.(400/800): 4800 Mtx/s
Leadtek 7600GT(560/1400): 6720 Mtx/s
Teraz moje vysledky s Leadtekom 7300GT.:
3Dmark 2001.:
400/700.: 3030,0 Mtx/s
540/850.: 4222,8 Mtx/s
3Dmark2003.:
540/850 4026,5 Mtx/s
Takze mozno mensi obraz o tom ako to bude s Pipelines si mozes urobit
- luzrman
- Nováček

-
Díky BubakB! Tak jsem nakonec sestavu trochu pozměnil - zákl. desku beru ASUS, operační paměť OCZ DIMM 1024MB DDR2 667MHz 26671024ELGEGXT-K Gold GX XTC Du, protože Geil zdražili a tahle je v současnosti levnější a přitom má CL4..a case se zdrojem zřejmě EuroCase Mli1331, protože obsahuje Fortrona 350W. Jen mě štve ta grafika, protože v CzC říkali, že mi nedoporučují na ní čekat..tak nevim..Asi tedy vyberu jinou.. Třeba Leadtek Winfast PX7300GT 128MB, PCI-E (DDR3)-jenže ta teď taky koukám neni skladem..Riskoval bys´ Inno3D GeForce 7600GST 128MB, PCI-E? 7600GS, DDR3, 500/1400...Jen prý ta značka není zrovna the best...a ten aktiv taky nevypadá tak dobře jako Zalman..Jenže - obě tyhle alternativy taky nejsou na skladě, takže si stejně budu muset počkat ať už vyberou jakoukoli z těchhle tří...