Stabilita a výkon?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Honza.V
Nováček
Nováček

Stabilita a výkon?

Příspěvek od Honza.V »

Ahojky, mám dotaz budu si kupovat nové komponenty do pc a otázka je jestli jsem vybral dobře.
Tak základní desku jsem vybral ASUS P5WD2 PREMIUM, procesor Intel Pentium D 950 / 3.46GHz / 800MHz / 2x2MB / 775, grafickou kartu VGA MSI X7900GTX-T2D512E/512MB DDR3/PCI-E/7900 GTX, a paměti 2*512MB DDR II 800, A-DATA, co na to říkáte? mám jít do toho? K tomu ještě MS Windows XP Professional Czech CD OEM / SP2, celkově to vychází na cca.30 000kč.
A zdroj mám 550W.
A můj momentální problém je že mám Saphire Radeon 9600xt a nějak se my přehřívá během dne třikrát mě upozorňuje pípáním case že má 63 stupňů, nikdy takovou teplotu neměla většinou tak 43, a nikdy jsem jí nepřetaktoval, díky za Vaše názory. :)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Stabilita a výkon?

Příspěvek od Teuzz »

[quote="Honza.V"][/quote]

Core2Duo E6400 stojí stejně a podle testů by mělo být rychlejší, minimálně míň žere.
V tom případě by byla třeba základovka Asus P5B Deluxe.
Stejně jako kolegu vedle tě upozorním na to, že Radeon X1900GT podává stejný výkon jako 7900GT a seženeš ho za 6200.

Na pamětích bych přitlačil na 2GB (klidně DDR2 667), ale nepíšeš, kolik ty ADATA stojí.

Značka zdroje?
Burn in hell.
Honeybadger1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honeybadger1 »

Jo s tou x1900gt bych souhlasil a jestli seš trpělivej tak tady je na ni link za 5500kč, ale 2 týdny jsou 2 týdny. :-D

http://www.fajnceny.cz/zbozi/ati-sapphi ... ?p=z:75918
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ta deska zatim neni v revizi pro C2D takze ne... podivej se tu okolo je toho tu mraky... rozhodne E6300

nevim ale 667mhz pameti bych tam asi nedaval... oni sice tech 800mhz vzladnou ale ten procesor je predurcen k taktovani a tam si nemuzes dovolit dat pomale pameti (ty 800-ky jdou nekam az k 1ghz) vzal bych 2GB kit od geilu... je to vic penez ale kdyz uz tak uz

pokud tam das zminovanou x1900gt tak presne ty usetrene penize bych vrazil do pameti
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Don píše:Nevim ale 667mhz pameti bych tam asi nedaval... oni sice tech 800mhz vzladnou ale ten procesor je predurcen k taktovani a tam si nemuzes dovolit dat pomale pameti (ty 800-ky jdou nekam az k 1ghz) vzal bych 2GB kit od geilu...
Osobně mám také paměti 667Mhz a D930 a nezdá se mi, že by moc vadili při taktování. Pokud taktuji můžu si s klidem vybrat frekvenci jaká je nejblíže mím pamětem. Nevím teď jestli je to dělička, ale opravdu pokud nechce extrémní výkon, tak by mu mohli 667Mhz, záleží na ceně....

Ale se 2Gb souhlasím...
?
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

[quote="Gorr GrimWolf"][/quote]
jenže je rozdíl v taktování P930, a C2D. Doporučuji toto.

//ten link neni videt, zvyraznuji

//edit: joro tam nekde vysvetluje, proc je vyhodnejsi pouzit DDR2 800 a ne DDR2 667... bez taktovani jsou to mizerna 3 procenta vykonu, ale pri taktovani se da nastavit delicka na nejakou vyhodnou hodnotu
Naposledy upravil(a) Teuzz dne pát 25. srp 2006, 11:21, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Teuzz píše:jenže je rozdíl v taktování P930, a C2D. Doporučuji toto.
Nečetl jsem. Nechám si to napotom, nemám náladu po ránu číst. Pokud je to skutečně pravda omlouvám se a doporučuji 800Mhz.

Desku GigaByte GA-965P-DS4, nebo GA-965P-DQ6.
?
Honza.V
Nováček
Nováček

Re: Stabilita a výkon?

Příspěvek od Honza.V »

Teuzz píše:
Honza.V píše:
Core2Duo E6400 stojí stejně a podle testů by mělo být rychlejší, minimálně míň žere.
V tom případě by byla třeba základovka Asus P5B Deluxe.
Stejně jako kolegu vedle tě upozorním na to, že Radeon X1900GT podává stejný výkon jako 7900GT a seženeš ho za 6200.

Na pamětích bych přitlačil na 2GB (klidně DDR2 667), ale nepíšeš, kolik ty ADATA stojí.

Značka zdroje?
Díky za radu, teď mám brouka v hlavě, ten zdroj je na této adrese:http://eurocase.mironet.cz/zdroj-450w-p ... t+dp65602/
A paměť jedna 1389kč.
Momentálně mám desku AopenAx4spe Max, paměť 512mb 400Mhz, procesor Intel P4 2800HT,má jen půl mega paměť, grafiku tu mám tu Ati 9600xt. Chci si postavit pořádné dělo mám na to 35000kč, a nové pc nechci rád si skládám sám.Díky předem za nápady.
A ještě se omlouvám, psal jsem že mám 500watt zdroj, a mám přitom 450.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“