Doporučte distribuci

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Taky docela zacinam z linuxem. A prozkousel sem jiz par verzi ve VMware(vrele doporucuju genialni vec jak zacit z linuxem bez nustnosti odstraneni woknovz) A zustal jsem zatim u Ubuntu :) hrzone se mi libi a vychazi z debiana :)
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Rozhodne UBUNTU, fedora me ten hrozne nas*ala, ze nepochopila, ze mam nove ovladace, i kdyz jsem jel podle navodu a vsem ostatnim to fungovalo.
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

bubanek píše:Rozhodne UBUNTU, fedora me ten hrozne nas*ala, ze nepochopila, ze mam nove ovladace, i kdyz jsem jel podle navodu a vsem ostatnim to fungovalo.
Nebyl to spis problem mezi zidli a klavesnici? :)

Fedora je celkem v pohode, ale rpm distro uz bych si na desktop nedal :).
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Drom píše:
bubanek píše:Rozhodne UBUNTU, fedora me ten hrozne nas*ala, ze nepochopila, ze mam nove ovladace, i kdyz jsem jel podle navodu a vsem ostatnim to fungovalo.
Nebyl to spis problem mezi zidli a klavesnici? :)

Fedora je celkem v pohode, ale rpm distro uz bych si na desktop nedal :).
U me problem nebyl, sem na Fedore (a Red Hat linuxu) odkojenej.
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

Nejsem žádnej Linux - profík. Zatim jsem testoval pouze SuSe 10 a 10.1 a taky Ubuntu a Kubuntu. Osobně jsem se přiklonil ke Ubuntu/Kubuntu pro jejich výbornou podporu, bohaté repozitáře atd. SuSe není špatný distro, v 10.1 mi běhal napoprvé téměř všechen HW, ale stabilita, podpora a celková přeplácanost kdejakým SW hned po instalaci mě odradily. Dávám hlas K/Ubuntu.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Coby výuka se mi nejvíc osvědčila kombinace VMWare a Gentoo, člověk si může dovolit s tim dělat libovolný prasárny zcela bez rizika, určitě užiješ i možnost tzv. snapshotů (uložení stavu celé mašiny ke kterému je možno se kdykoli vrátit), výhodou je i to že vedle okna s VMWare můžeš mít rovnou v prohlížeči třeba návod, dokumentaci, aj.

Takže celá sestava je pak VMWare na woknech, Gentoo a Google :)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Mne sa najlepšie pozdáva Ubuntu alebo Debian vďaka obrovským softwarovým respozitárom a stabilite a že nie sú úplne blbuvzdorné. Gentoo je dobré na učenie ale nie moc na používanie, mne sa na Gentoo nepáči práve to že sa všetko kompiluje takže inštalácia programov a samotného systému trvá strašne dlho, ikeď sa dá aj z bináriek inštaľovať, ale potom stráca výhodu oproti Ubuntu/Debianu.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“