Radeon X1900GT / X1900XL (R580)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Search.mod »

godlike píše:
Muul Falam píše:Přetaktovat?Asi by to neutáhlo chalzení no možná jo a co koupit X2 Intela nebo radši Athlon? :)
Esli nevis co z prachama kup Conroe...popr mensi update na X2
S conroe a X1900GT oblivion valí fakt dobře mě aspon 1280/1024 HDR full details náročná scéna kolem 30FPS jinak pohoda 40-70FPS a vubec jsem netaktoval
Intel Core 2 Duo E6300 ASUS P5W DH Sapphire Atlantis X1900GT KiNgston 2x1GB 667MHz CL5 WD CaviarXL WD2500KS Winfast TV 2000XP Expert LG 4163B Enermax Liberty 500W
Muul Falam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Muul Falam »

Já teda koupim x1900GT a k tomu AMD Athlon X2 3800+ ten je teď hodně nízno ... a paměť můžu nechat na 1GB ne?

Já se v OC moc nevyznam ,ale když koupim chaldič za 500 ... tak já nevim :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Muul Falam píše:...
S tim si podle mě moc nepolepšíš, těch her co využijou dvoujádro zase tolik neni. To už bych spíš radši koupil A64 3700+ San Diego nebo 3800+ Venice (ale overclocking toho tvýho samozřejmě vyjde levnějc...)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Muul Falam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Muul Falam »

Crysis ,no počkej za rok ... tak ať už je to do budoucna ne? :?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Muul Falam píše:Crysis ,no počkej za rok ... tak ať už je to do budoucna ne? :?
Já bych si ještě nechal toho Athlona, počkal s upgradem třeba půl roku a pak koupil Core 2 Duo. Z Venice 1,8GHz na dvoujádro, ale 2GHz to neni moc velkej upgrade. Ale jestli máš peníze, hraješ hry co to využijou a víš že se to vyplatí, pak tě nebudu do ničeho nutit nebo z ničeho odrazovat...
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Radim Štěpanec píše:
Search.mod píše:A při taktování taky ztracím záruku?
Samotným taktováním se o záruku nepřichází, jen je potřeba chipu pomoct. Takže vyměnit za lepší pastu ( doporučuji MX-1 od AC ), lepší cooler kvůli tichu, v pohodě stačí VF900-CU v solidně chlazené skříni
Takže taktovat mlžu ale nemůžu zvýšit napětí?Atd
Intel Core 2 Duo E6300 ASUS P5W DH Sapphire Atlantis X1900GT KiNgston 2x1GB 667MHz CL5 WD CaviarXL WD2500KS Winfast TV 2000XP Expert LG 4163B Enermax Liberty 500W
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Search.mod píše:
Radim Štěpanec píše: Samotným taktováním se o záruku nepřichází, jen je potřeba chipu pomoct. Takže vyměnit za lepší pastu ( doporučuji MX-1 od AC ), lepší cooler kvůli tichu, v pohodě stačí VF900-CU v solidně chlazené skříni
Takže taktovat mlžu ale nemůžu zvýšit napětí?Atd
Pokud na kartě nebudou vidět fyzické změny nebo poškození, v podstatě je to nezjistitelné ( samozřejmě, pokud karta půjde na reklamaci s modifikovaným biosem a servis to zjistí, záruka je automaticky neuznána )
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

mam takovy dotaz ohledne napajeni teto karty.na default mi atitool beta 15 ukazuje pri zatezi spotrebu 24,5A coz je teda dost :D mno nekdy se mi stava ze kdyz taktim kartu tak nataktim jadro na max a pak pameti mi treba pri 750mhz spadne obraz. resetuju..taktim prvne pameti a dostanu se na 800 stable bez artefaktu..a spadne mi obraz kdyz taktim jadro dejme tomu u 650mhz. jedine logicke vysvetleni mi prijde ze ma malo energie a nedostava dostatecne mnozstvi energie pri OC. mam zdroj sweex gold 650W takova otazal: na gf7800GT bylo pridavne napajeni na 2 molexy. s jednim to jejelo. tady na tom sou taky v podstate vystupy na 2 molexy ale svedeny do jednoho. kdybych to nak upravil a zapich do toho 2 molexy stalo by se tomu neco? popr nemate naky napady v cem jinem by mohl byt problem? myslim ze ten zdroj je dost silny ale na jednu vetev je tusim 28A a po OC to s tou kartou de asi pres.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>bobbysd: Jak to myslíš "svedený do jednoho"? Standardní kablík (dongle) přídavného napájení pro PCI Express karty má 3 konce, jedním se zapojuje do karty a dvěma do 4pin molexů. Z tvého příspěvku jsem pochopil že tvůj dongle má jen dva konce, 4pin molex a 6pin PCIe Graphics. V tom případě to nemůžeš zapojit na obě větve zdroje a jedna kartě nestačí. Řešením je koupit si za pár korun nový dongle do kterého zapojíš dva molexy...
//edit: kdybys to "nějak upravil a zapích do toho dva molexy" tak by se taky mohlo stát že bys zkratoval zdroj...
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

pochopil si to spravne lukfi. muj dongle ma pouze 2 konce ale je to origo z krabice tak by to melo byt ok no ale prislo mi to divny. z toho 6pin pcie tak ze spodni rady do horni je asi 1cm propojka a pak uz je to svedeny do jednoho cernyho molexu na druhej konec.

jeste se pls zeptam jaky mate vy ostatni majitele x1900GT dongle? se svema nebo tremi konci? diky
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

His dodava iba 3pin pridavne napajanie :down: tznmn ze zo 6 pinov su pouzite iba 3 piny :sad: Ale mam kupenu origos 6 -pinredukciu a no problem :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

bobbysd píše:...mam zdroj sweex gold 650W...myslim ze ten zdroj je dost silny...
No to myslíš špatně ;)

Kód: Vybrat vše

Celkový maximální: 650 W
+ 3.3 V & + 5 V: 275 W
+ 3.3 V: 28 A
+ 5 V: 45 A
+ 12 V: 25 A
- 5 V: 0.5 A
- 12 V: 0.8 A
- 12 Vsb: 2 A PEAK 2.5
To je zdroj na dvě věci, ani oddělený 12V větve nemá, zase Watty, na který se chytila lamka :roll: Já měl dvě X1900GT od Saphiru, ten kabel sem nezkoumal, prostě zapojil a pohoda ( ono asi proč by to tam výrobce dával, kdyby to nefungovalo, že? ). Zdroj byl jednou 500W Chieftec a podruhý nějakej Enermax, už nevim.
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobbysd »

wector píše:
bobbysd píše:...mam zdroj sweex gold 650W...myslim ze ten zdroj je dost silny...
No to myslíš špatně ;)

Kód: Vybrat vše

Celkový maximální: 650 W
+ 3.3 V & + 5 V: 275 W
+ 3.3 V: 28 A
+ 5 V: 45 A
+ 12 V: 25 A
- 5 V: 0.5 A
- 12 V: 0.8 A
- 12 Vsb: 2 A PEAK 2.5
To je zdroj na dvě věci, ani oddělený 12V větve nemá, zase Watty, na který se chytila lamka :roll: Já měl dvě X1900GT od Saphiru, ten kabel sem nezkoumal, prostě zapojil a pohoda ( ono asi proč by to tam výrobce dával, kdyby to nefungovalo, že? ). Zdroj byl jednou 500W Chieftec a podruhý nějakej Enermax, už nevim.
nech si kecy s lamkou za 300 od znamyho bys ten zdroj vzal taky ;)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Když má ale jen jednu +12V větev tak by mělo bejt jedno že ten napájecí dongle je jen do jednoho molexu. Divný.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

bobbysd píše: nech si kecy s lamkou za 300 od znamyho bys ten zdroj vzal taky ;)
Tvůj problém, já ti chtěl jenom poradit. Dělej co uznáš za vhodné, klidně žij v představě, že je ten zdroj dobrej...

P.S. Ne, nekoupil, tohle bych do compu nedal.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

bobbysd píše:mam takovy dotaz ohledne napajeni teto karty.na default mi atitool beta 15 ukazuje pri zatezi spotrebu 24,5A coz je teda dost :D mno nekdy se mi stava ze kdyz taktim kartu tak nataktim jadro na max a pak pameti mi treba pri 750mhz spadne obraz. resetuju..taktim prvne pameti a dostanu se na 800 stable bez artefaktu..a spadne mi obraz kdyz taktim jadro dejme tomu u 650mhz. jedine logicke vysvetleni mi prijde ze ma malo energie a nedostava dostatecne mnozstvi energie pri OC. mam zdroj sweex gold 650W takova otazal: na gf7800GT bylo pridavne napajeni na 2 molexy. s jednim to jejelo. tady na tom sou taky v podstate vystupy na 2 molexy ale svedeny do jednoho. kdybych to nak upravil a zapich do toho 2 molexy stalo by se tomu neco? popr nemate naky napady v cem jinem by mohl byt problem? myslim ze ten zdroj je dost silny ale na jednu vetev je tusim 28A a po OC to s tou kartou de asi pres.
Ten zdroj je šunt, bez debat, dá max. 400W ( a to ještě ne dlouhodobě, ověřeno ). Jinak ta Sapphire to má zdvojeno, nemá 2 konektory, ale jen jeden a konektor k VGA je rozdělený, resp zdvojený
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

mam mozna podobny problem jako bobbysd.

napred jsem temer nicim krome CCC nemohl taktovat, ati x1800 overcloker mi psal ze to neni jeho jadro, beta 14 mi neukazovala teploty a napeti a system padal jako svestka. s atitool beta 15 to jde.

pameti mi beta 15 nataktuje na 720 bez zvedani napeti a u gpu se nad 600 zacne cukat. obcas vypadne obraz, obcas hlaska vpu recover. protoze vsechny zkousky delam se spustenym speedfanem 4.29, tak vim ze v zatezi mi 12V vetev klesne na 11,84 voltu. tam problem nehledam. zjistil jsem jinou vec, co mne zaujala. i na urovnich OC, kde spadne obraz do tmy ci do recoveru, mohu fungovat nejakou dobu po zapnuti pc [projdu napr. cely 3dmark], kdy je comp jeste studeny. teploty mi zatim u default chladice uvadi 89 pro jadro a tu samou uroven - 91 stupnu pro voltage regulator v zatezi. osobne mam podezreni na nestihajici voltage regulator. jadro mi bude chladit vodnik. nevite jaka teplota pro voltage regulator je OK???

to bobysd - pust si speedfana, pak pust hru, vypni hru a koukni se kam ti klesla 12V vetev. tim muzes vyloucit problem se zdrojem. ta diskuse co se tveho zdroje tady tykala, byla akademicka. to, co zmeris v zatezi bude realita a podle toho bud zdroj zustane ci pujde na vymenu. :wink:
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

short24 píše:...
teploty mi zatim u default chladice uvadi 89 pro jadro a tu samou uroven - 91 stupnu pro voltage regulator v zatezi. osobne mam podezreni na nestihajici voltage regulator. jadro mi bude chladit vodnik....
Probuh KDE berete tech 91st na regulatorech? :roll: Teploty po 2markach..fan 100% speed
Obrázek
Mac...
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Mam menší problem!Zkošel jsem ATITray tools scan artefatcs a nic mi to nenašlo a potom jsem ještě zapl TV kartu a po 10sec mi to házelo artefakty vadí to když chci taktovat?
Fleak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fleak »

Search.mod píše:Mam menší problem!Zkošel jsem ATITray tools scan artefatcs a nic mi to nenašlo a potom jsem ještě zapl TV kartu a po 10sec mi to házelo artefakty vadí to když chci taktovat?
bez pretaktovani ti to hazelo artefakty ????pokud po OC tak sniz frekvenci pameti....
AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 4 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“