TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Určitě jsi něco provedl. :D Ukradl nějakou věc (ikonka červené ruky), koně (červená podkova) nebo jsi někoho třeba praštil mečem... Pokud nemáš uloženo, tak do vězení (protože peněz asi ještě moc nemáš).
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Díky,už je to v pohodě.Jo ukrad jsem jablko,možná nechtěně jsem ho někde sebral ze stolu.Bylo v truhle předmětů doličných u stolu ve vězení jak sedí ten dozorce.Já se pořád bránil tomu zatčení,nevěděl jsem proč.Teď jsem si to odseděl a mám klid.Už po mě nejdou.Akorát se mi snížily úrovně dovedností,ale to je v poho,dostanu to zpátky.Díky! :D
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Kama píše:Díky,už je to v pohodě.Jo ukrad jsem jablko,možná nechtěně jsem ho někde sebral ze stolu.Bylo v truhle předmětů doličných u stolu ve vězení jak sedí ten dozorce.Já se pořád bránil tomu zatčení,nevěděl jsem proč.Teď jsem si to odseděl a mám klid.Už po mě nejdou.Akorát se mi snížily úrovně dovedností,ale to je v poho,dostanu to zpátky.Díky! :D
tak si dej příště bacha, hlavně když kradeš na místech, kde tě vidí. Veškeré věci, které si můžeš vzít jen tak, že je ukradneš, jsou označeny ikonkou červené ruky. Stejně tak jsou indikovány i v inventáři.

Když tě chytí a zaplatíš bounty nebo se rozhodneš jít do vězení, veškeré tvé ukradené věci jsou konfiskovány. Manuál ke hře však říká, že jsou ukládány ve "Stolen goods containers" blízko cel /zřejmě místních/, takže je teoreticky možné to z nich ukrást zpět, ale na to musíš být už asi dobrý thief :). Osobně jsem to ale nezkoušel, i když jsem Gray Fox :roll:. Každopádně mě toto nehrozí, protože já si případné bounty vykoupím v rámci kontaktů thieves guildu :). Výhody členství :).
show must go on..
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Search.mod »

Ukradené věci jsou ve vězeni za tym chlapkem co to tam hlida v truhle.Je to uroven lehka takže pohoda.
Intel Core 2 Duo E6300 ASUS P5W DH Sapphire Atlantis X1900GT KiNgston 2x1GB 667MHz CL5 WD CaviarXL WD2500KS Winfast TV 2000XP Expert LG 4163B Enermax Liberty 500W
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

Chjo, ty cheaty! Brácha za mě chvilku hrál, asi ho to nějak nudilo a vytunil mi postavu na maximum. Samozřejmě, že mi to předtím nezazálohoval. I když sem všechno stejným způsobem vrátil na předpokládané původní hodnoty, nemůžu už levelovat. Svítí mi pořád ikona přestupu na vyšší level a když se vychrápu, tak mi to leda hodí hlášku, že dokonalost už nejde víc zlepšit. Byl sem už na 17tym levelu a poslední zálohu mám z osmýho. U všech dovedností mám master, i když hodnota je třeba 18. Poradí mi někdo, jak se toho všeho zbavit?

Ještě k té předchozí kauze, kdy sem vyhodil knihy do truhly a už nenašel - šlo o hlavní quest. Odvedl sem Martina na cloud ruler temple a je to hned první úkol, kterej sem od něj dostal.

Taky sem zjistil, že je mnohem bezpečnější věci prostě vyhodit na zem, než je strčit do truhly mimo domov. I když sem teď arcimág a šoupnu si u sebe nahoře ve věži něco do šuplíku, tak mi to zmizne. Teď sem třeba přišel o ebonitový brnění, když sem sejmul Umbru. Utíkal sem nasbírat sigily, abych ho moh vyenchantovat a když sem se s nima vrátil, brnění bylo fuč! Eště, že mi zůstal její našláplej meč. Krámy který sem vyhodil dole v lobby na zem se tam furt válí už od mý první návštěvy...

Ještě jedna věc... Neexistuje někde tabulka, ve který by bylo jasně napsaný, jak moc se mi naplní soul gem, když toho dotyčnýho sejmu? Taky se mi stává, že i když mám grand soul gem (o kterym sem si myslel, že je největší), tak třeba u dremora kouzelníka mi to napíše, že nemám v inventáři dost velkej soul gem
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

shadow píše: Když tě chytí a zaplatíš bounty nebo se rozhodneš jít do vězení, veškeré tvé ukradené věci jsou konfiskovány. Manuál ke hře však říká, že jsou ukládány ve "Stolen goods containers" blízko cel /zřejmě místních/, takže je teoreticky možné to z nich ukrást zpět, ale na to musíš být už asi dobrý thief :). Osobně jsem to ale nezkoušel, i když jsem Gray Fox :roll:. Každopádně mě toto nehrozí, protože já si případné bounty vykoupím v rámci kontaktů thieves guildu :). Výhody členství :).
Nie, nemusis byt vobec dobry zlodej :)
Staci ked si klaknes a aj ked tam ten typek sedi, ked si zanho klaknes tak, aby si mal tu truhlicu na dosah a to oko zostane priehladne, prekonat easy zamok je uz lahucke... :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Radkoff píše:Chjo, ty cheaty! Brácha za mě chvilku hrál, asi ho to nějak nudilo a vytunil mi postavu na maximum. Samozřejmě, že mi to předtím nezazálohoval. I když sem všechno stejným způsobem vrátil na předpokládané původní hodnoty, nemůžu už levelovat. Svítí mi pořád ikona přestupu na vyšší level a když se vychrápu, tak mi to leda hodí hlášku, že dokonalost už nejde víc zlepšit. Byl sem už na 17tym levelu a poslední zálohu mám z osmýho. U všech dovedností mám master, i když hodnota je třeba 18. Poradí mi někdo, jak se toho všeho zbavit?
Nevím, zkus to nějak přes konzolu:

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Console

zejména asi "other commands"

Poučení: Nepouštět bratry k počítači a častěji ukládat :roll:
Radkoff píše: Ještě k té předchozí kauze, kdy sem vyhodil knihy do truhly a už nenašel - šlo o hlavní quest. Odvedl sem Martina na cloud ruler temple a je to hned první úkol, kterej sem od něj dostal.
Předpokládám, že jde tedy o Mythic Dawn Commentaries.

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:The_Path_of_Dawn

Kód: Vybrat vše

Mythic Dawn Commentaries 1  	00022B04
Mythic Dawn Commentaries 2 	00022B05
Mythic Dawn Commentaries 3 	00022B06
Mythic Dawn Commentaries 4 	00022B07
V konzoli zadat: player.additem 00022B04 1 atd.... (ta jednička na konci označuje počet).

http://vgstrategies.about.com/library/d ... _Codes.htm

Napiš pak, jestli ty kódy jsou správně, tedy zda fungují.

Radkoff píše: Taky sem zjistil, že je mnohem bezpečnější věci prostě vyhodit na zem, než je strčit do truhly mimo domov. I když sem teď arcimág a šoupnu si u sebe nahoře ve věži něco do šuplíku, tak mi to zmizne. Teď sem třeba přišel o ebonitový brnění, když sem sejmul Umbru. Utíkal sem nasbírat sigily, abych ho moh vyenchantovat a když sem se s nima vrátil, brnění bylo fuč! Eště, že mi zůstal její našláplej meč. Krámy který sem vyhodil dole v lobby na zem se tam furt válí už od mý první návštěvy...
No, já mám tu zkušenost, že se to i takto ztrácí, jediné bezpečné místo je asi truhla v tvém domě. Ozkoušeno. Zatím se mi z ní věci neztratily. To nejdůležitější nos ale při sobě. BTW já mám nosnost standardně asi 665 :).
Radkoff píše: Ještě jedna věc... Neexistuje někde tabulka, ve který by bylo jasně napsaný, jak moc se mi naplní soul gem, když toho dotyčnýho sejmu? Taky se mi stává, že i když mám grand soul gem (o kterym sem si myslel, že je největší), tak třeba u dremora kouzelníka mi to napíše, že nemám v inventáři dost velkej soul gem
Nevím, zkus to na http://www.uesp.net/wiki/Main_Page. Jinak to lze vypozorovat z toho, jak moc ti to enchantne zbraně.

Každopádně tu hlášku ti to hází zřejmě proto, že nemáš žádný vhodný prázdný soul gem. Když chceš používat soul trap, musíš mít příhodný soul gem, ale prázdný, nejlépe tedy "empty grand soul gem", ne už jakkoliv zaplněný.

edit: na ty věci, abys je nemusel pořád tahat při sobě nebo tobě domů, a zároveň je nechceš i vyhodit, je možné použít i plugin pro koně s názvem

Saddle bags

http://www.tessource.net/files/file.php?id=2008

popř. si v případě nutnosti na krátko nahodit i god mode :oops:, pod tímto cheatem uneseš všechno :).
show must go on..
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

shadow píše:
Každopádně tu hlášku ti to hází zřejmě proto, že nemáš žádný vhodný prázdný soul gem. Když chceš používat soul trap, musíš mít příhodný soul gem, ale prázdný, nejlépe tedy "empty grand soul gem", ne už jakkoliv zaplněný.

edit: na ty věci, abys je nemusel pořád tahat při sobě nebo tobě domů, a zároveň je nechceš i vyhodit, je možné použít i plugin pro koně s názvem

Saddle bags

http://www.tessource.net/files/file.php?id=2008

popř. si v případě nutnosti na krátko nahodit i god mode :oops:, pod tímto cheatem uneseš všechno :).
Prázdnejch soul gemů mám dost ve všech velikostech. Beru je všude, kde je potkám, bo dávat těm kouzelnickejm vyděračům po každým questu 4k za to, že mi to dobijou, mě nebaví. Nejhorší na tom je, že sem jejich šéf a jim je to úplně volný. Všim sem si ale, že nezáleží zas až tak na velikosti toho gemu. Třeba common soul gem nabitej na greater má 1200pts a greater soul gem nabitej na greater má taky 1200pts. Nikdy se mi ještě nepodařilo nabít na grand (nebo great) - prostě max. Když sem našel prázdnej grand soul, okamžitě sem utíkal do brány a sejmul dremoru a stejně mi to napsalo, že je malej.
A 1200pts je sakra málo. S tím si enchantnu meč třeba +25 fire damage a je na 25 použití.
Ale asi je to i levelem. Třeba až budu 20+, tak dokážu nabít gem na max...

edit.. s koňma mám špatný zkušenosti. měl sem jich už osm. raději chodim pěšky. Momentálně unesu 335 a to mám ještě prsten +10. Už mě to nebavilo a stáhl sem si mod na nekonečno prstenů + amuletů, že bych si jích pár enchantnul ještě k tý síle, ale bohužel mi nefunguje

editt.. takže k těm skillům je to jasný
cituji:
WARNING: THIS WILL SEEM TO LOCK THE SKILL AT THE NEW LEVEL
...takže začínám znova od desítky :( :sad: :love:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

k těm koňům, já jsem spokojen s Shadowmere :)

http://oblivion.bonusweb.cz/codex/kone.html
show must go on..
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Chci se zeptat,jestli jdou nějak zpomalit titulky při rozhovorech,nějak pauznout nebo tak.Stáhnul jsem si z Bonuswebu tu nesmyslnou "češtinu" a nestíhám to číst,natož chápat,protože tu češtinu asi znáte...Jde to nějak?Dík.
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Kama píše:Chci se zeptat,jestli jdou nějak zpomalit titulky při rozhovorech,nějak pauznout nebo tak.Stáhnul jsem si z Bonuswebu tu nesmyslnou "češtinu" a nestíhám to číst,natož chápat,protože tu češtinu asi znáte...Jde to nějak?Dík.
Naštěstí z vlastní zkušenosti tuto "translator czestinu" neznám, regulérní čeština bude snad až v říjnu. Nějak pauznout nebo zpomalit to podle mě nejde. Pomrvená čeština z translatoru akorát kazí herní zážitek a radím ji nepoužívat. Toť můj názor.

Toto mně stačilo:

http://www.czesztiny.info/oblivion.php :blee:

edit: zajímavý guestbook :) http://www.czesztiny.info/guestbook.php\

(upozornění: veskrze neslušná mluva inside :roll: )
show must go on..
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Butch píše:
Papilla píše:mna sa zda byt oblivion nuda to uz zacina byt fps hra, a ta obtiaznost podla levelov tiez sux... Jedine co ma bavilo boli suboje v arene :P
Pro me je to uz taky nuda....malo potvor ve svete.

fakt malo. kdyz si chce clovek poradne "zarubat", tak musi do nejakeho dungeonu.
Taky mě bavily jenom ty souboje v aréně dokud sem je nevyhrál všechny. Pak zápasit 1x týdně s nesvůrama....nuda. :( Oblivion mě už přestal bavit úplně po tom co sem neustále silnější a mám lepší zbraně tak nesvůry likviduju pořád stejně těžko. :x
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mr. Dirk píše:Taky mě bavily jenom ty souboje v aréně dokud sem je nevyhrál všechny. Pak zápasit 1x týdně s nesvůrama....nuda. :( Oblivion mě už přestal bavit úplně po tom co sem neustále silnější a mám lepší zbraně tak nesvůry likviduju pořád stejně těžko. :x
Asi ještě nejsi tak silnej :). Postupem času se ten rozdíl mezi tebou a jimi zvětšuje, věř mi. Mě na levelu 28 už neohrozí nikdo. A to se nesnažím nijak levelovat, ale mám na sobě řadu dobrejch věciček /i za 21.000 - mundane ring/ s constant effectem, hlavně hodně reflect damage on self a reflect spell on self, spell immunity, samotný armor na 85, už jsem takovým demigodem.

Souboje v aréně jsem já odehrál až před pár dny a zvládnul jsem je všechny asi za hodinu.. Všechny jsem udělal na dva, tři seky, a to jsem ještě neměl takový Goldbrand :).
show must go on..
Amon-Ra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amon-Ra »

Nevíte prosím vás, kterej plugin zvětší nosnost?
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

shadow píše:
Kama píše:Chci se zeptat,jestli jdou nějak zpomalit titulky při rozhovorech,nějak pauznout nebo tak.Stáhnul jsem si z Bonuswebu tu nesmyslnou "češtinu" a nestíhám to číst,natož chápat,protože tu češtinu asi znáte...Jde to nějak?Dík.
Naštěstí z vlastní zkušenosti tuto "translator czestinu" neznám, regulérní čeština bude snad až v říjnu. Nějak pauznout nebo zpomalit to podle mě nejde. Pomrvená čeština z translatoru akorát kazí herní zážitek a radím ji nepoužívat. Toť můj názor.

Toto mně stačilo:

http://www.czesztiny.info/oblivion.php :blee:

edit: zajímavý guestbook :) http://www.czesztiny.info/guestbook.php\

(upozornění: veskrze neslušná mluva inside :roll: )
To je škoda.Máš pravdu,ta čeština je hrozná,je to překládaný Translatorem,ten umí udělat takovýhle slátaniny,mám ho nainstalovanej tak to znám.Ale angličtinář jsem spíš horší než průměrnej,takže to pro mě je aspoň trochu pomoc.Až vyjde ta opravdová čeština,tak tohle samozřejmě smáznu.(Doufám,že to půjde odinstalovat...)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Amon-Ra píše:Nevíte prosím vás, kterej plugin zvětší nosnost?
nevím jaký plugin nebo spíše cheat, ale zvýší to výrazně např. Boots of the Thrall - 105 pts feather, nebo popřípadně Gray Cowl of Nocturnal - 200 pts feather. Nebo můžeš tedy jako plugin/cheat použít ten SaddleBags plugin , který pověsíš na koně. A nebo prostě leveluj strenght, popř. krátkodobě kouzli "feather".

k tomu feather viz "bug"
Bug

On your screen, Feather appears to increase your maximum encumbrance (so instead of carrying 250 pounds of an allowed 225, your inventory now says that you are carrying 250 of an allowed 325). However, behind the scenes, the game actually implements Feather by reducing the weight of the items that you are carrying (so in fact you are carrying 150 pounds of an allowed 225). Although the difference is often semantic, at other times it leads to a glitch: the magnitudes of your Feather spells and potions become set to zero.

If you are trying to bolster up your encumbrance to carry a dungeon's worth of loot, and start casting spells before picking up all of the loot, most of those spells will actually have zero magnitude. If you look in the Active Effects page, all the spells will be listed under Feather, but the magnitude next to many of them will be zero. What has happened is that internally the game has reduced the weight of the items you are currently carrying to zero; casting further spells can not reduce the weight past zero.

The implication is that if you want to carry alot of loot, you must first pick it all up, become over-encumbered, and then cast your spells/drink your potions. Unfortunately, you can then find out that you've picked up too much loot, and you have to put some back down.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Feather
show must go on..
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Mám tu jeden zásek.Je to vedlejší quest:Ve vesnici Aleswell (kousek nad Imp.City)jsou všichni neviditelní,je to dílo čaroděje Ancotara bydlícího v tvrzi pod vesnicí.S čarodějem jsem už mluvil a dal mi svitek,kterej odstraní tu neviditelnost a kterej mám přečíst uprostřed vesnice,zelená značka na kompasu mě tam dovede,ale nevím jak mám ten svitek přečíst.Mám ho u sebe a klikám na to v inventáři a nic.Poradí mi někdo? Dík.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Kama píše:Mám tu jeden zásek.Je to vedlejší quest:Ve vesnici Aleswell (kousek nad Imp.City)jsou všichni neviditelní,je to dílo čaroděje Ancotara bydlícího v tvrzi pod vesnicí.S čarodějem jsem už mluvil a dal mi svitek,kterej odstraní tu neviditelnost a kterej mám přečíst uprostřed vesnice,zelená značka na kompasu mě tam dovede,ale nevím jak mám ten svitek přečíst.Mám ho u sebe a klikám na to v inventáři a nic.Poradí mi někdo? Dík.
normalne si ho oznacis ako aktivne kuzlo a iba klavesou C zakuzlis.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Asi ještě nejsi tak silnej
No to asi ne, ale když nepoznám rozdíl v likvidaci nestvůr na 1. a 13. úrovni s lepšíma věcima tak mě to totálně přestalo bavit. :x
Naposledy upravil(a) Mr. Dirk dne úte 29. srp 2006, 13:40, celkem upraveno 2 x.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mr.Dirk - Oblivion holt není pro každého :) A uprav si tu citaci, to co říkáš ty, neříkám já :)

Já osobně jsem to už v podstatě dohrál. Pár questů mám zlomených, kdy už nežije potřebné NPC - konkrétně Mazoga the Orc - http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Knigh ... 28quest%29 a některé už v této fázi hry nejdou dělat - např. http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:The_Wayward_Knight (jsou to questy navazující na Allies for Bruma, for Cheydinhal atd , fakultativně plněné v rámci main questu, které jsem přeskočil :oops: Už se mi nechtělo zavírat další brány. Bohužel jsem nevěděl, že tak přijdu i o tyto navazující zajímavé questy :sad:

Jinak jsem to dohrál za veškerý možný frakce a odehrál prakticky i veškeré městské a vesnické questy. Dohledal jsem si je i podle uesp.net.

Aniž bych četl veškeré knihy, spíše tak 15 procent, tak mi to dalo necelých 150 hodin čistého času to dokončit a byla to skvělá zábava :).

Sice jsem k této hře přistupoval ze začátku poněkud skepticky, z trailerů a upoutávek vůbec mi to připadalo takové "komerční", více zaměřené na "širší herní publikum", než na "pravověrné RPGčkáře" jako Morrowind nebo Daggerfall, a skutečně hlavní quest byl takto laděn, ale vše okolo už jsou pravé elder scrolls a lze říci, že to skutečné cyrodillské dobrodružství začalo až po dohrání main questu, když řádně začnete plnit úkoly za jednotlivé frakce. Pokud si teda nedáte main quest až jako poslední. Ale ty oblivionské brány jsou takové otravné, takže doporučiji main quest plnit spíše v úvodu hry nebo nejlépe ve středu hry, než v jejím záběru. Takže jsem velice spokojen. Hru jsem vyždímal myslím téměř na max a collector's edition byla jistě dobrá investice.

No, asi dám ještě ty oficiální pluginy. Hlavně Mehrunes' Razor - http://obliviondownloads.com/StoreCatal ... roductId=6

jdu si checknout kreditku :).

Jinak knihy jsou i v The Imperial Library. http://til.gamingsource.net/
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“