2 minutové blikání obrazu na začátku všech her
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- NooXy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 minutové blikání obrazu na začátku všech her
Zdar! Mám takovej poměrně nejasný problém, mám sestavu kterou mám uvedenou v podpisu. Vždy když zapnu počítač, tak se mi asi po minutě-dvou provozu ve win začne vypínat obraz, prostě vždycky blikne- vypne se , zapne se... poté sekundu zase běží, pak se zas vypne pak zapne (jo a není to VPU recoverem, protože je vypnutý, se zapnutým se to ale chová stejně) ....takhle to asi 2 minuty bliká, až to přestane. Když se to vybliká, tak je to v poho, žádnej problém, žádné padání nic...
Dále ale jakmile zapnu nějakou hru nebo 3D MARK, tak to opět začíná stejný způsobem blikat, až se vybliká tak je to zase v poho. Zjistil jsem, že to déle bliká pokud mám nastavené vysoké rozlišení, při menším to bliká kratší dobu. Ale už mě to docela štve.
S mojí sestavou se počítalo že bude mít v sobě dvě GeForce v SLI, ale pak nestačili peníze a zatím mám půjčenou X700ku. Tahle X700ka byla v Ahlonu 64 3000+, MSI K8N (non SLI) a fungovala bez žádných problémů.
Teploty jsou všechny v pořádku, jak GPU tak CPU. Nejnovější ovladače CAT...
Díky.....
Dále ale jakmile zapnu nějakou hru nebo 3D MARK, tak to opět začíná stejný způsobem blikat, až se vybliká tak je to zase v poho. Zjistil jsem, že to déle bliká pokud mám nastavené vysoké rozlišení, při menším to bliká kratší dobu. Ale už mě to docela štve.
S mojí sestavou se počítalo že bude mít v sobě dvě GeForce v SLI, ale pak nestačili peníze a zatím mám půjčenou X700ku. Tahle X700ka byla v Ahlonu 64 3000+, MSI K8N (non SLI) a fungovala bez žádných problémů.
Teploty jsou všechny v pořádku, jak GPU tak CPU. Nejnovější ovladače CAT...
Díky.....
AMD Phenom II X6 1090T Sixcore 3,21GHz (AM2+) ASUS M3N-HT Deluxe Mempipe, 6GB RAM DDR2 800, ASUS Radeon R9 270X, Corsair VX 450w, Case Thermaltake Eclipse DV, http://uloz.to/526693/thermaltake-pc.zip
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost PCI-E máš 100 (-110) MHz? Problém je podle mě ve zdroji, grafice, nebo špatně nastaveném biosu. Stejný problém se projevoval u vadné 7600GT co jsem tu měl - reklamace. Při defalutním biosu to dělá to samé? Co máš za zdroj?
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NooXy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
X700
Obnovovací frekvenci mám standartně na panelu 75Hz. Bios mám celý v default hodnotách, kromě vypnuté integrované zvukovky. Zdroj mám EuroCase 550W, zatím jsem s ním nikdy neměl potíže. Napájecí kabel mám připojen do napájení grafik na desce přes rozdvojku kvůli délce, ale to asi nebude problém, protože mám v kompu jen jednu mechaniku a disk. Připadá mi, že to nebude grafikou, protože bez problému běžela na velmi podobné konfiguraci a ještě jen s 400W zdrojem (taky tuším EuroCase).
AMD Phenom II X6 1090T Sixcore 3,21GHz (AM2+) ASUS M3N-HT Deluxe Mempipe, 6GB RAM DDR2 800, ASUS Radeon R9 270X, Corsair VX 450w, Case Thermaltake Eclipse DV, http://uloz.to/526693/thermaltake-pc.zip
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NooXy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to vidím, že si asi budu muset ušetřit na tu jednu-dvě GeForce, zkusit to a pokud se to bude dít i nadále, tak to bude deskou. A nemůže to náhodou být také tím že tato deska je primárně myšlená pro GeForce? (asi proto že je tam čip nForce? A taky že by se tam pravděpodobně ani nedaly provozovat dvě ATI karty najednou?) No nevím, ušetřím a uvidím, zatím dík.
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Mno, na SLI desce můžeš provozovat jen dvě karty od nVidie a na desce s CF (crossfire) můžeš provozovat jen dvě ATIny - samostatnou kartu můžeš provozovat na jakékoliv desce bez ohledu na podporu SLI nebo CF.
Jinak problém je to hodně zajímavý. Takovéhle krátkodobé výpadky navíc v daných okamžicích nenapovídají nějaké velké trvalé chybě/poškození/problému. Každopádně bych vyzkoušel projet celý komp, co možná nejvíce diagnostickými programy od Primu po memtest. Možná se něco ukáže. Řešení v podobě koupení nové karty je dost zoufalé a nejdřív by bylo lepší zkusit problém nějak vyřešit.
Jinak problém je to hodně zajímavý. Takovéhle krátkodobé výpadky navíc v daných okamžicích nenapovídají nějaké velké trvalé chybě/poškození/problému. Každopádně bych vyzkoušel projet celý komp, co možná nejvíce diagnostickými programy od Primu po memtest. Možná se něco ukáže. Řešení v podobě koupení nové karty je dost zoufalé a nejdřív by bylo lepší zkusit problém nějak vyřešit.
- NooXy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, novou grafickou kartu každopádně budu muset koupit, protože tohodle pomalíka X700 mám díkybohu jen půjčeného. Ale díky za rady, projedu to různejma testíkama a dám vědět, zatím dík....
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: