Firmware TS01
nForce driver 6.86
Zapojenie SATA zariadeni :
WD 250 KS - SATA 3
Samsung SH-W163A - SATA 4
testovane s nVidia IDE driverom (3 verzie)
- pri citani problematickych CD/DVD medii BSOD
(Machine_check_exception)
s default win xp driverom
- pri citani problematickych CD/DVD medii
spomaluje, zastavi, proces sa da zhodit
problematicke media bez problemov citane v LG-H20L, LG-GSA4082N,
samsung TS-H552B .
Mate nejake skusenosti s podobnym spravanim?
edit:
Pri napalovani (Nero 6.6.1.4), ci uz s alebo bez nForce IDE driveru som narazil na problem iba v pripade "ultra speed" CD-RW - Verbatim 24x palene 24x, napalila "sucessfully" pri kontrole ho vsak uz neprecitala, zachovala sa ako v pripade problematickych medii, polepsila sa pri 16x. Pri paleni na media CD Verbatim DL+ 52x, CD-RW Verbatim 4-10x, DVD+R Verbatim 16x a DVD+RW Verbatim 4x som nenarazil na ziadny problem (pouzita rychlost pri cd 40x inak ako sa max udava na mediu).
edit1:
Po upgrade na novu dosku s chipsetom nForce 570 Ultra sa problemy so zatuhnutim odstranili, cita aj media s ktorymi mala na nForce4 ultra problemy. Pri laborovani s KProbe som zistil, ze najidealnejsia rychlost na napalovanie verbatim dvd+r 16x je 12x . S DL mediami musim suhlasit s recenziou na http://www.cdr.cz/a/17326/8 , napaloval som na verbatim dvd-r dl 4x 4x rychlostou a vysledok z KProbe bol identicky s recenziou. Medium je v plnej miere citatelne na stolovych dvd (panasonic, thomson) aj v ostatnych horeuvedenych mechanikach. Ine DL media som neskusal.
Nakolko nepalim na DL hodnotim tuto mechaniku po prechode z nForce4 s ohladom na vyber mechanik so SATA rozhranim kladne.
Samsung SH-W163A vs. nForce 4 ultra
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- larvae
- Nováček

Samsung SH-W163A vs. nForce 4 ultra
Naposledy upravil(a) larvae dne čtv 9. lis 2006, 19:59, celkem upraveno 2 x.
CPU : AMD Athlon 64 x2 5000+ BE; RAM : 2x2GB DDR2 800 4-4-4-12/2T DualChannel; MB : Asus M2N-SLI Deluxe; VGA : GeForce 8800GT; RAID0 : 2xWD 2500 KS; ODD : Samsung SH-S183A; Zdroj : Seasonic S12II 500W; Monitor : 19" LCD Samsung 970P; Myš : Razer DiamondBack
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Právě ho mám doma a bohužel potvrzuji byť v trochu jiné podobě.
S nVidia IDE driverem čtení poškozených médií šlo (CD), ale nefungoval zápis... objevila se hláška něco ve smyslu Object address parameter Out Of Range a zápis se pochopitelně nezdařil. Co víc, mechanika tam přesto stačila vysmahnout pár bajtů, takže jsem zničil pár CD i DVD.
Po odinstalování nVidia IDE driverů, takže default winXP už se zápisem nejsou žádné problémy, ale při čtení hodně poškozených CD/DVD médií to vypisuje Machine_check_exception, jinak už se to zdá OK.
Desku mám MSI K8N Neo4 Ultra
S nVidia IDE driverem čtení poškozených médií šlo (CD), ale nefungoval zápis... objevila se hláška něco ve smyslu Object address parameter Out Of Range a zápis se pochopitelně nezdařil. Co víc, mechanika tam přesto stačila vysmahnout pár bajtů, takže jsem zničil pár CD i DVD.
Po odinstalování nVidia IDE driverů, takže default winXP už se zápisem nejsou žádné problémy, ale při čtení hodně poškozených CD/DVD médií to vypisuje Machine_check_exception, jinak už se to zdá OK.
Desku mám MSI K8N Neo4 Ultra
Bathory
- Howkey
- Mírně pokročilý

Planuju, ze bych si to poridil do Intelacky sestavy, tak pak kdyz tak napisu jestli s tim budu mit nejaky problemy 
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179