Dotaz ohledne vodniho chlazeni

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Michal12
Nováček
Nováček

Dotaz ohledne vodniho chlazeni

Příspěvek od Michal12 »

Dobry den,

chtel bych se zeptat tady na foru nez abych koupil nejakou kravinu. Rozhodl jsem se koupit vodni chlazeni, ale chtel bych nejakou "celou sadu" (nechci moc kupovat system po castech - kompresor, nadrz, hadicky). Designove se mi docela libi THERMALTAKE ROCKET CL-W0011, ale jde mi primarne o hlucnost, nikoliv o design. Bude se tim chladit pocitac s jednim procesorem Pentium DuoCore, 4 GB RAM, nVidia 7900 GTX, 5-6 disku (Western Digital).

Jelikoz o chlazeni nevim absoltune nic, mohl by mi nekdo strucne odpovedet na otazky:

a) kolikrat a jak casto se musi menit voda (musi se kupovat specialni nebo staci "z kohoutku" ?)
b) nevytece voda na desku ?

Predem dekuji za jakekoliv nazory, nejidealnejsi jsou zkusenosti. Netrvam vylozene na tom THERMALTAKE ROCKET CL-W0011, jenom jsem ho nasel narychlo.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

na tve otazky:
a)pouziva se destilovana voda, voda z kohoutku by usazovala bloky a radiatory
b)ne :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak předevšim tu o vodnim chlazení je už několi témat:
FAQ: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=69538
Diskuze: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=27556

a k dotazu, ten TT Rocket nemá smysl, jsou to vyhozený peníze, vodník má cenu jen postavený z kvalitních komponent a za předpokladu že chladí CPU, grafickou kartu a popř. chipset a disky což TT nezvládá

proto buť:
a) koupit kvalitní vzduchový chlazení (cca 2000,- naprocesor scyte ninja, na grafárnu zalman vf900, dopředu a dozadu case 12cm větrák xilence a popř. jeden větrák na chladič procesoru

b) vodní chlazení bloky EK water na cpu a fullcover na gpu, eheim 1048, alpahcool expazní nádoba na eheim, radiátor nexxos extreme II nebo pro III (cca 6000,-)
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Nebo levneji se trochu ponorit do problematiky, neco se priucit, a seskladat to treba z ertyho dilu. www.ertyh2o.net
A i kdyby voda cista nahodou kamkoliv vytekla, sance ze se neco stane je asi 1%. Mam to overene ;) a popripade reklamace to jisti....vyrobce pokud mu to nereknete nezisti vetsinou jak komponenta odesla ;)
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to neo: sance je vyssi..na hw mas vzdycky prach a dalsi svinstvo :roll:
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

A to vadi...delal si testy? Ja jo ;) vzdy to vede pouze k nestabilite...a pak sem si vsim ze neco neni oka..a ono voda na desce....stacilo vypnout vyfenovat a jedem dal ;)
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Odpovědět

Zpět na „Voda“