GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

rozdíl mezi 256MB a 512MB ve výkonu žádný, aspoň ne v těch hrách které na tom jdou rozumně hrát. Já jdu do toho gb, už mám nachystané měděné plíšky do mezery mezi paměti a chladič, hned pro jistotu v několika tloušťkách

/edit/ computershop.cz a barbone.cz
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Pekna cena!Ber..
Mac...
stejskal7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stejskal7 »

fanik píše:
godlike píše: Pokud spechas vem GB..pokud ji vubec nekde maj...Sparkle 7600GS bude snad 1.9..
v brně gigabyte je... každej týden nová dodávka

ano GB je s ddr2
Tak jsem ho vzal. :-D
stejskal7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stejskal7 »

fanik píše:
godlike píše: Pokud spechas vem GB..pokud ji vubec nekde maj...Sparkle 7600GS bude snad 1.9..
v brně gigabyte je... každej týden nová dodávka

ano GB je s ddr2
Tak jsem vzal gigabite. :-D
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

fanik píše:rozdíl mezi 256MB a 512MB ve výkonu žádný, aspoň ne v těch hrách které na tom jdou rozumně hrát. Já jdu do toho gb, už mám nachystané měděné plíšky do mezery mezi paměti a chladič, hned pro jistotu v několika tloušťkách

/edit/ computershop.cz a barbone.cz
Abys těm pamětem naopak "nezatopil" :D
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

to si nemyslím (jak? čím?, jde o to že ten chladič ty paměti zakrývá, ale nedoléhá na ně, tím pádem se paradoxně zahřívají více než by musely. Jde prostě o to umožnit přímý odvod tepla z těch pamětí na ten chladič a toho jiným rozumným způsobem nedosáhneš
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Měla to být spíš nadsázka než vážně míněná věc. Ale když jsi to už nakousl.
Těžko říct, jak hodně se ty čipy budou hřát. Ale co když jádro ohřeje pasiv dejme tomu na 80°C, tak paměti, co do té doby měly například 70°C, stoupnou automaticky na teplotu jádra.
Pokud budeš taktovat, tak si tam dáš stejně fan, nemám pravdu?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

WoiTa píše:Měla to být spíš nadsázka než vážně míněná věc. Ale když jsi to už nakousl.
Těžko říct, jak hodně se ty čipy budou hřát. Ale co když jádro ohřeje pasiv dejme tomu na 80°C, tak paměti, co do té doby měly například 70°C, stoupnou automaticky na teplotu jádra.
Pokud budeš taktovat, tak si tam dáš stejně fan, nemám pravdu?
JISTĚ... FAN UŽ JE TAKY NYCHYSTANEJ.... DONCE TO BUDE FUČET VEN ZE SKŘÍNĚ... TOHLE UŽ MÁM VYCHYTANÝ... TAM JDE O TO PACIFIKOVAT CO NEJVÍCE TU NEJVĚTŠÍ SLABINU - PAMĚTI. TY PAMĚTI CO TAM JSOU SE OHŘIVAJÍ DOST UŽ NA 450-470 MHZ, DÁŠ 475 A MÁŠ PLNO ARTEFAKTŮ A NA 480 UŽ TO KLEKNE, ALE SITUACE SE MĚNÍ OKAMŽITĚ PŘI DOBRÉM CHLAZENÍ, POKUD MAJÍ DOSTATEK ŠTÁVY A DOBRÉ CHLAZENÍ, TAK DAJÍ 500 (1000) BEZ PROBLÉMŮ A TO UŽ JE TAKŘKA JAKO BY JSI MĚL GDDR3

/edit/ samozřejmě nemůžu posuzovat, co budou dělat konkrétně na téhle kartě a jaké mají napětí atd., mám to vyzkoušeno se stejnýma pamětma na x1600.... v nejhrším případě sundám pasiv, na gpu dám velkej hliníkáč co byl původně boxovanej k AMD a na paměti vysoké měděné pasivy (home made, ale ultra good)
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše: JISTĚ... FAN UŽ JE TAKY NYCHYSTANEJ.... DONCE TO BUDE FUČET VEN ZE SKŘÍNĚ... TOHLE UŽ MÁM VYCHYTANÝ... TAM JDE O TO PACIFIKOVAT CO NEJVÍCE TU NEJVĚTŠÍ SLABINU - PAMĚTI. TY PAMĚTI CO TAM JSOU SE OHŘIVAJÍ DOST UŽ NA 450-470 MHZ, DÁŠ 475 A MÁŠ PLNO ARTEFAKTŮ A NA 480 UŽ TO KLEKNE, ALE SITUACE SE MĚNÍ OKAMŽITĚ PŘI DOBRÉM CHLAZENÍ, POKUD MAJÍ DOSTATEK ŠTÁVY A DOBRÉ CHLAZENÍ, TAK DAJÍ 500 (1000) BEZ PROBLÉMŮ A TO UŽ JE TAKŘKA JAKO BY JSI MĚL GDDR3
No nevim jak na gigabytu, ale na MSI (mozna to plati i obecne) jsou pameti pouze vlazne. Kdyz na ne polozim prst, tak temer zadne teplo necitim, takze budou mit kolem 37-38°....v tomto pripade pasivy nepomuzou. Nemuzu ale rict jak to bude s tim pasivem, jestli se budou cipy ohrivat nebo ne. Proste ty pameti nezhavi tolik jak na 1600PRO, ktery uvadis. (ten pece solidne s pametmi infineon....pokud ma hynixy, tak je to uz peklo :roll: )
Spise to omezeni frekvence u 76GS vidim ve voltazi nez teplote. :wink:
//edit: .....ted myslim voltaz na pametech, ne jadre (tam to je jiste) 8-)
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

voltáž sem pochopil... takže pokud přetaktuješ paměti dejme tomu ze 400 na 450 a pak hodinu hraješ nějaký fear nebo něco, tak to s těma pamětma nic nedělá? mají stále do 40 stupňů nebo jak tomu mám rozumět? BTW na té x1600 s hynixama jsem to taky vyřešil celkem lehce... jinak s hynixama mám takovou zkušenost že nějakou dobu topí jak kráva, ale pak se zklidní =) (nevím jak to jinak nazvat)

BTW na 7600GS jde snad voltáž měnit...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše:voltáž sem pochopil... takže pokud přetaktuješ paměti dejme tomu ze 400 na 450 a pak hodinu hraješ nějaký fear nebo něco, tak to s těma pamětma nic nedělá? mají stále do 40 stupňů nebo jak tomu mám rozumět? BTW na té x1600 s hynixama jsem to taky vyřešil celkem lehce... jinak s hynixama mám takovou zkušenost že nějakou dobu topí jak kráva, ale pak se zklidní =) (nevím jak to jinak nazvat)

BTW na 7600GS jde snad voltáž měnit...
Ja je provozuju na 470 (940MHz) a jak rikam, at hraju, divam se na filmy, jsem na netu nebo proste 2D prostredi, tak prilozim prst a citim jen lehke teplo, takze si myslim, ze do tech 40° se teplota vejde...urcite to neni jak ten x1600PRO...i s tema infineonama mel v 2D 45-50° a to uz i na dotek jde poznat - s hynixama nevim, jak sem videl jak topi, hned na ne letely pasivy :roll: .)
Na 7600GS bych pameti neresil vubec.
Btw ja mam samsungy, ale spirit ma taky MSI jako ja, jenze s hynixama a rikal, ze taky vubec netopily.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

vzhledem co s tou kartou chci dělat a vzhledem k tomu že už to mám nachystané... to chladící propojení udělám, tím ničemu neublížím :)
stejskal7
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stejskal7 »

Poradi my nekdo jaky ovladace mam nainstalovat na 7600gs zadny my nejdou :sad:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

stejskal7 píše:Poradi my nekdo jaky ovladace mam nainstalovat na 7600gs zadny my nejdou :sad:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1470
Mac...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

godlike píše:
stejskal7 píše:Poradi my nekdo jaky ovladace mam nainstalovat na 7600gs zadny my nejdou :sad:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1470
Bud jsem blby a nebo je ten ovladac pro quadro?
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

presscott píše:Bud jsem blby a nebo je ten ovladac pro quadro?
citace:
They are compatible with most current GeForce and Quadro graphics cards from NVIDIA!
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

jinak už má někdo nový doma 7600GS/GT AGP?

že by se podělil o zkušenosti

mě pořád láká ta Inno3D 7600GS za těch cca 2800,- vč DPH, ale pořád nevím, zda je to výhodné. Tuto firmu moc neznám a je mi jasné, že použité součásti nebudou asi moc kvalitní, hlavně chladič.

Jaké máte zkušenosti se společnosti Inno3D?

jinak jaký chladič by šel na tuto grafiku? Mám na mysli něco jako Zalman nebo něco podobného :wink:

Díky za rady
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

bigbalu píše:
presscott píše:Bud jsem blby a nebo je ten ovladac pro quadro?
citace:
They are compatible with most current GeForce and Quadro graphics cards from NVIDIA!
:oops: Jo, taky sem si uz vsimnul...sry, moje chyba.
No ale ovladac sem nainstaloval, pustil 3D mark05..zadna zmena proti 86.44. Tak sem zabrousil do biosu, ze pc jeste trosku poladim...jeste sem mirne pretocil cpu, tim se zvedla frekvence i pametem a pak sem si vsimnul, ze mam command rate na "2" ..nechapu sice proc, ale byla tam 2, tak sem to dal na 1 a cekal sem mirny (ale aspon minimalni) narust bodiku v 05...al nic! Porad vysledek lita v rozmezi 3771-3775 :( . Tak ted na to uz fakt kaslu... :wink:
bigbalu píše:jinak jaký chladič by šel na tuto grafiku? Mám na mysli něco jako Zalman nebo něco podobného
Ja mam na te MSI namontovany Primecooler PC-VGAHG2 Cu...zadny problem s montazi, takze se Zalmanem by taky nemel byt problem.
Naposledy upravil(a) presscott dne stř 30. srp 2006, 16:39, celkem upraveno 1 x.
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

bigbalu píše:Jaké máte zkušenosti se společnosti Inno3D?

jinak jaký chladič by šel na tuto grafiku? Mám na mysli něco jako Zalman nebo něco podobného :wink:

Díky za rady
inno3D je hnus ... tedy mluvím ze své zkušenosti, měl jsem jich několik a všechny klekly ještě před koncem záruky (naštěstí)
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

bigbalu píše: Jaké máte zkušenosti se společnosti Inno3D?
Mám od nich Geforce 4 Ti a příšerně pískala. Kupovaná předloni přes fórum a bez záruky. Tak mě to vytočilo, že jsem si tu plašičku na komáry sám pomocí pájky opravil. Jinak kvalita obrazu přes analog fakt hnus. Přes digitální výstup to ale naštěstí podělat nejde a obraz byl na LCD krásně ostrý.
Ještě jsem měl G4MX440 a Rivu TNT2 od Inna, obraz byl děsně rozmazaný hlavně na vyšších frekvencích monitoru.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“