JE TO MOZNE?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
miressh
Nováček
Nováček

JE TO MOZNE?

Příspěvek od miressh »

Ahoj vsichni.

Chtel bych vedet vas nazor, mozna se najde odbornik, ktery mi v tom pomuze.
Mam kameru Sony a mel jsem ve zvyku strihat video v pc. Jednoho dne jsem ale kameru k pc nepripojil. Pripojeni probihalo pres firewire IEEE kartu. Vyzkousel jsem teda jiny kabel, vyzkousel jsem kartu v jinem pc, vyzkousel jsem jinou kartu, nic z toho nefungovalo a vsechno nasvedcovalo tomu, ze chyba ja v kamere. Poslal jsem ji tedy na reklamaci.
Ze servisu sony mi prisla odpoved, ze zavada vznikla elektrickym prurazem z pocitace do kamery, co melo za nasledek zniceni i-link obvodu. Kamera je samozrejme v zaruce. Reklamaci neuznali s oduvodnenim, ze zavada vznikla nepozornosti uzivatele pri instalaci zarizeni. Tresnickou na dortu byla veta, ze kameru by vyreklamovali do 12 mesicu od data prodeje. Po 12 mesicich uz ne, to uz je chyba uzivatele? Neni nahodou zakonna zarucni lhuta 24 mesicu na jakykoliv zbozi???
Ptam se vas, je to mozne aby se neco takoveho stalo? Pocitac mam zabezpeceny prepetovou zasuvkou, na pripojeni dbam moc peclive....Ja osobne tomu neverim a myslim si, ze sony se chce vzajmu udrzeni hladiny reklamaci zbavit zodpovednosti, coz u takove firmy jako je sony, nechapu.
Jaky je vas nazor?

Predem dekuji za vas response

miress
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Už jsem podobnou věc slyšel několikrát, dochází k tomu při zapojení FW kabelu do zapnuté kamery. A obávám se, že máš smůlu, tohle na reklamaci není a že by to uznali do 12 měsíců od koupě je spíš jejich dobrá vůle než nějaký nárok
vss Vodnik DrC+ (kp)
miressh
Nováček
Nováček

Příspěvek od miressh »

Vodnik:

Co to je za blbost, ze k tomu dochazi pri zapojeni do zapnute kamery??? Neni mozne. Vis kolik by bylo takto znicenych kamer? :-D
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Tak na téhle úrovni nemá cenu debatovat. Aź si to trochu promyslíš, přijď se zeptat znovu
vss Vodnik DrC+ (kp)
miressh
Nováček
Nováček

Příspěvek od miressh »

Rekl jsem ti narovinu co si myslim, tak nevim co se te tak dotklo. Myslim si, ze proste timto zapojenim do zapnute kamery to mozne neni. Potvrdil mi to i clovek, ktery dela s pc a jemnou elektrikou. Tohle je muj nazor...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Vodnik myslel nejdrive spojit kameru s PC a pak teprve zapnout kameru.

Stejne jako automaticky vypinam fotak kdyz jej spojuji s PC a pak teprve zapnu az kdyz je pripojen.

Po IEEE1394 se da kamera i pres PC ovladat, takze tam musej teci i nejaky proudy obracene. Tedy oddelani kamery(resp. jeji casti) mi neprijde vec nerealna.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kokroff
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokroff »

Cau, i ja si myslim ze je to nesmysl.Jednak FireWire neni nic na zpusob LPT porp COM kde se vyskytuji nedefinovane stavy nez se port nadefinuje a neco se tam pripoji, treba. To jsou finty, mam kameru doma Panasonic GS11 a bezne ji pripojuju za chodu k PC...nic se za 2 roky jeste nestalo...A co se tyka ovladani, jasne ze je to obousmerne...Uz mne ty vymluvy ruznejch servisu jakozto elektronika pekne s**ou :evil:
Q8200, 6GB RAM, SSD 100GB MT+3TB Seagate+750GB Samsung + HD3870, Gigabyte P35 DSG, Corsair 520W all in Soprano
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Tak to jsem ještě neslyšel, že by se musela kamera vypínat... Připojuji ji normálně za chodu už 2 roky a nikde jsem nenašel zmínku, že je nutné ji vypínat!! Kdyby mi toto řekli servisáci, nevím co bych jim řekl tedy... :? :x
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 Butch a Vodnik: to co říkáte je nesmysl, FireWire je hotswapový rozhraní a stejně jako USBčko JE stavěný na připojování věcí za chodu. Pokud nějaké zařízení nevydrží připojení za chodu a v manuálu není výslovně uvedeno, že se to dělat nesmí, tak reklamaci musí uznat a pokud ne, ČOIku na ně, na zmetky. Každá kamera, co se mi dostala do ruky (od nejlevnějších jednočipek až po profesionální reportážní DVCAMy a HDV od Sony a JVC) brala připojení FireWire za chodu jako samozřejmost, což je v pořádku, protože to má být samozřejmost.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

TomV: běž ten nesmysl vysvětlit technikům do servisu, mám tam kamaráda rád ti domluvím schůzku(centrální servis Sony na Chodově). Velmi kvalifikovaně ti objasní v čem je problém, ČOIku si můžeš vzít do kapsy s sebou ;)
vss Vodnik DrC+ (kp)
Carper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carper »

Vodnik píše:TomV: běž ten nesmysl vysvětlit technikům do servisu, mám tam kamaráda rád ti domluvím schůzku(centrální servis Sony na Chodově). Velmi kvalifikovaně ti objasní v čem je problém, ČOIku si můžeš vzít do kapsy s sebou ;)
Tak po nich chtěj vidět, kde v manuálu od kamery je na toto upozorněno, protože KAŽDÁ digitální kamera co jsem měl v ruce (většinou SONY) od těch levnějších za několik desítek tisíc, po ty nejdražší, jako je třeba SONY DIGI-BETA nemá žádný problém s připojením (je pravda že digibeta se takto standardne nepripojuje, ale kdyz jsme to zkouseli normalně to vzala) :wink:
nefotim... digitalizuju :oops:
miressh
Nováček
Nováček

Příspěvek od miressh »

chlapy dekuji moc za pomoc. ČOIku jsem uz zalarmoval, posviti si na ne a jako druhou vec, pisu primo panovi Ryoji Chubachi do sony at vi, co je tady za bordel. Rozhodne to tak nenecham. Pristup slovenske pobocky Sony me na cele care sklamal.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“