Big Typhoon se obcas neroztoci po zapnuti PC
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Misteryyy
- Žlutá karta

-
Big Typhoon se obcas neroztoci po zapnuti PC
Když třeba nechám den vypnutý počitač a potom ho zapnu. Tak se mi neroztočí větrák. Stačí do něj jenom štouchnout a roztočí se, ale je to divné.
Nevíte čím to může být? Nastavení biosu nebo tak? Mám DFI Lan Party Ultra.
Nevíte čím to může být? Nastavení biosu nebo tak? Mám DFI Lan Party Ultra.
- harleymaster
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- maart
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

asi určitě, takže se musíš kouknout do biosu a buď snížit teplotu při které se zapne , a nebo zvýšit pwm/C° (o kolik se zrychlí když stoupne teplota o 1 stupeň) a on se pak možná neroztočí hned, ale když stoupne teplota tak ano. Pokud chceš aby se točil pořád a reguloval podle teploty tak jednoduše nastav aby se zapl třeba 5°C pod běžnou provozní teplotou, a jak chceš si nastav hodnotu kdy se roztočí na max (třeba 50°C ) a on se mezi nimi bude regulovat.maart píše:kdyz se roztoci kdyz do fanu drcnes tak tam ta deska asi pousti malo voltu
- maart
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten fan potrebuje urcite napeti aby se roztocil treba nektery fan potrebuje na roztoceni 7V ale jak uz se toci tak v klidu pojede na 5V
proste na roztoceni ten fan potrebuje vyssi napeti
treba na me desce (v podpise) kdyz zapnu pc tak nez najede bios tak se fan toci na 12V jak nabehne bios tak se zapne ta regulace a uz to jede
jinak asi tak jak rikal spirit64
proste na roztoceni ten fan potrebuje vyssi napeti
treba na me desce (v podpise) kdyz zapnu pc tak nez najede bios tak se fan toci na 12V jak nabehne bios tak se zapne ta regulace a uz to jede
jinak asi tak jak rikal spirit64
- Misteryyy
- Žlutá karta

-
re;
No takhle, zkoušel jsem vypnout pc, zastavit větrak a znova ho zapnout. šel v pohodě.
Ale když je asi to cpu vychladnlý tak se neroztočí, zkusim to zejtra znovu, až ho budu zase po delší době zapínat. Začalo mi to dělat před třema dněma, předtim s tim nebyl problém.
Ale když je asi to cpu vychladnlý tak se neroztočí, zkusim to zejtra znovu, až ho budu zase po delší době zapínat. Začalo mi to dělat před třema dněma, předtim s tim nebyl problém.
- Woyta
- Středně pokročilý

Nebo je take možne že ti umira ventilator. Měl jsem tu fan od titanu (nebyl spatnej) ale pokud byl presne v 1 pozici tak se neroztocil ani na 12v. Po tuknuti prstem se roztocil.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)