Adsl vs Wi-fi
Moderátor: Don
- W@jgL
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Adsl vs Wi-fi
co byste doporucily adsl nebo wi-fi max mesicni poplatek do 600kc startovni castka zarizeni je do 7000kc.internet bych chtel pouzivat na stahovani prevazne objemnych dat,popripade zahrat si nejakou online hru
- wallot
- Středně pokročilý

-
no nevyhody WIFI - rychlost muze dost kolisat zalezi strasne moc na kvalite site a na pocasi 
pingy ve wifi nebyvaji zadny zazrak tazke na hrani onlinovek neni wifi zrovna to pravy orechovy, pokud je od nakeho maleho provdera muze ze dne na den skoncit
nevyhody ADSL - pokud nemas moznost Bluetone tak si toho za 600.- mesicne moc nestahnes aniz by ses neostal do FUPu
spis sem hod konkretni moznosti co doma mas obecne se wifi a xdsl neda zas tak dobre srovnavat
pingy ve wifi nebyvaji zadny zazrak tazke na hrani onlinovek neni wifi zrovna to pravy orechovy, pokud je od nakeho maleho provdera muze ze dne na den skoncit
nevyhody ADSL - pokud nemas moznost Bluetone tak si toho za 600.- mesicne moc nestahnes aniz by ses neostal do FUPu
spis sem hod konkretni moznosti co doma mas obecne se wifi a xdsl neda zas tak dobre srovnavat
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hele wifi je vždycky řešení poslední záchrany - pokud máš možnost jít do kabelu, tak tak neprodlěně učiň.
Nehledě na to, že se pravděpodobně chceš připojit přes "ISP" který funguje stylem "okradu usery na počátečním HW, pak na ně seru" - prostě mnohem raději bych šel do ADSL, pokud chceš neomezená data, tak si sice trochu šáhneš do kapsy, ale i do budoucna je to mnohem lepší investice než bezdrát v dnešní specifikaci...
Nehledě na to, že se pravděpodobně chceš připojit přes "ISP" který funguje stylem "okradu usery na počátečním HW, pak na ně seru" - prostě mnohem raději bych šel do ADSL, pokud chceš neomezená data, tak si sice trochu šáhneš do kapsy, ale i do budoucna je to mnohem lepší investice než bezdrát v dnešní specifikaci...
Francie ... sladká Francie
- amd.21
- Začátečník

Re: Adsl vs Wi-fi
prvni musis vedet,jestli ti jde adsl na tvoji telefonni lince.adsl mas nevyhodu ze pokud budes stahovat vetsi objem dat tak te to asi po 1-2GB zabrzdi na hodne pomalou rychlost(vetsinou tak 1/8 plne rychlosti)W@jgL píše:co byste doporucily adsl nebo wi-fi max mesicni poplatek do 600kc startovni castka zarizeni je do 7000kc.internet bych chtel pouzivat na stahovani prevazne objemnych dat,popripade zahrat si nejakou online hru
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Caderom
- Začátečník

Pokud budeš chtít stahovat z P2P sítí, tak ti Bluetone moc nepomůže, protože jim omezuje rychlost.wallot píše:nevyhody ADSL - pokud nemas moznost Bluetone tak si toho za 600.- mesicne moc nestahnes aniz by ses neostal do FUPu
Edit: Není to pravda, omlouvám se. Radiokomunikace omezují rychlost P2P jen na svých bezdrátových sítích, na ADSL ne.
Naposledy upravil(a) Caderom dne pát 1. zář 2006, 16:53, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT

- Delorean
- Začátečník

-
Wifi je opravdu trochu sázka do loterie - může být v pohodě, záleží na poskytovateli, jak o zákazníky dbá, jakou má síť, páteřní spoje apod. Zjistil bych si dostupnost solidních komunitních sítí v okolí, asi to bude lepší volba jak komerční poskytovatelé(ale nebrat jako pravidlo), poptat se uživatelů na zkušenosti. Pokud je síť kvalitní, odpovídající anténa, dobrá viditelnost, tak počasí na pingy vliv nemá. Ale taky stačí jeden idiot uživatel, kterej vlastním vysíláním solidně zaruší cělý okolí.
7000Kč počáteční investice do wifi - to je včetně nějakýho připoj.poplatku? Jen za zařízení je to podle mě nějak moc.
S ADSL budeš mít nejspíš trochu větší jistotu, že to pojede stabilně, ale pokud nemáš možnost alternativců, tak taky za vyšší cenu a s limity(nebo si připlatit).
Měl jsem ADSL, teď mám wifi, tak můžu trochu srovnávat. Přešel jsem k wifi jednoznačně kvůli ceně(ADSL od ČTc), s ADSL jsem byl co do fungování služby spokojen, ale prostě nevyhovovala mi vysoká cena vzhledem k nabízený službě, vazba na hlas.tarif a limity dat pro FUP u 512k verze.
Na wifi si stěžovat taky nemůžu, 310Kč/měsíčně za 512k bez omezení, stabilní připojení, nestalo se, že by rychlost klesala. Pingy na seznam kolem 13-14ms bez výchylek, cizina kolem 30-50ms. Ale fakt že hry nehraju, takže pingy mě zas tak nezajímají.
7000Kč počáteční investice do wifi - to je včetně nějakýho připoj.poplatku? Jen za zařízení je to podle mě nějak moc.
S ADSL budeš mít nejspíš trochu větší jistotu, že to pojede stabilně, ale pokud nemáš možnost alternativců, tak taky za vyšší cenu a s limity(nebo si připlatit).
Měl jsem ADSL, teď mám wifi, tak můžu trochu srovnávat. Přešel jsem k wifi jednoznačně kvůli ceně(ADSL od ČTc), s ADSL jsem byl co do fungování služby spokojen, ale prostě nevyhovovala mi vysoká cena vzhledem k nabízený službě, vazba na hlas.tarif a limity dat pro FUP u 512k verze.
Na wifi si stěžovat taky nemůžu, 310Kč/měsíčně za 512k bez omezení, stabilní připojení, nestalo se, že by rychlost klesala. Pingy na seznam kolem 13-14ms bez výchylek, cizina kolem 30-50ms. Ale fakt že hry nehraju, takže pingy mě zas tak nezajímají.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- Adam21
- Nováček

-
cus chtel jsem se zeptat asi pred 3 mesicema jsem si poridil wifi od firmy wsc 100kbps za 400kc mesicne stahuji data rychlosti asi 10kbps v te dobe co jsem si tento internet porizoval tak jsem este nemel prehled o jynych nabidkach. Dnes se mi zda bejt 400kc mesicne za 100kbps wifi trochu moc nikdy jsem sice s wifi problemy nemel
jen nevim estli si mam radsi priplatit a poridit si adsl chtel sem internet hlavne na hrani her s wifi problemy moc nemam ale preci jen obcas mam slusny pingy
uvazuji o koupi nejakeho adsl cca tak do 1000kc mesicne jen nevim estli by to bylo lepsi nez ta wifi 
jen nevim estli si mam radsi priplatit a poridit si adsl chtel sem internet hlavne na hrani her s wifi problemy moc nemam ale preci jen obcas mam slusny pingy
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: