Abit AT7 MAX2 - Bláznivý BIOS

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
lukas.rehak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Abit AT7 MAX2 - Bláznivý BIOS

Příspěvek od lukas.rehak »

Mam základní desku abit at7 max2 - dostal jsem ji od kamaráda...

Deska je viditelně v pořádku (jeden kondenzátor je malinko promáčklý dovnitř) Jinak je deska bez škrábance a bez jiného viditelného poškození.

Zakoupil jsem si do ni procesor AMD Geode NX2001 2200+ (1800mhz)

Teď k problému:

Když připojím disk a CD-Rom, tak mi je bios nenačte (přehazoval jsem kabely, spojky mam správně....)

Na desce je ještě řadič HighPoint - na disky, když tam připojím HDD, tak ho ten HighPoint najde.

Ale stále mi normální bios nenačítá cd-rom :-( Třeba po deseti minutách restartuji a bios najde i tu mechaniku, ale zase třeba po půl hodině počítač resetné do černé obrazovky a začne pípat....

Pomůže jej buď na 2 minuty vypnout nebo dát reset biosu.

Nevím si s tím rady, může to dělat ten kondenzátor?? zkoušel jsem ho odpájet a chci koupit nový, ale nejsem si jist, co to přesně dělá.
(bios byl aktuální (pro jistotu jsem ho opět přehrál,ale nepomohlo to)

Předem děkuji za radu :-)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Si si istý že je tá mechanika funkčná ?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
lukas.rehak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Josko píše:Si si istý že je tá mechanika funkčná ?
Disk i DVD mechanika je nová a všechno jsem zkoušel na druhým PC - Když se mi ta deska podařila rozjet, tak mi nechtěla pobrat winXP - i když jsem načetl originál řadič z diskety......

Může to tedy dělat Kondenzátor??? zkoušel jsem snad všechno ale ne a ne rozjet :-(
Snad koupit nějaký řadič do PCI slotu :-(
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

lukas.rehak píše:
Josko píše:Si si istý že je tá mechanika funkčná ?
Disk i DVD mechanika je nová a všechno jsem zkoušel na druhým PC - Když se mi ta deska podařila rozjet, tak mi nechtěla pobrat winXP - i když jsem načetl originál řadič z diskety......

Může to tedy dělat Kondenzátor??? zkoušel jsem snad všechno ale ne a ne rozjet :-(
To ti nikto nepovie kým apoň nepovieš kde ten kondenzátor je alebo nespravíš fotku...
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
lukas.rehak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Josko píše:
lukas.rehak píše: Disk i DVD mechanika je nová a všechno jsem zkoušel na druhým PC - Když se mi ta deska podařila rozjet, tak mi nechtěla pobrat winXP - i když jsem načetl originál řadič z diskety......

To ti nikto nepovie kým apoň nepovieš kde ten kondenzátor je alebo nespravíš fotku...
Toto je foto z http://www.svethardware.cz/art_doc-4D5C ... FB435.html
Na kondenzátoru je: HD U1 1200 - 16V
Zde je označeno míso kondenzátoru: www.volny.cz/lukas.rehak/deska_abit.jpg
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

lukas.rehak píše: Toto je foto z http://www.svethardware.cz/art_doc-4D5C ... FB435.html
To nie je blízko radiča, to IMHO časť napájacej kaskády na CPU.
Obrázek
lukas.rehak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Josko píše:
lukas.rehak píše: Toto je foto z http://www.svethardware.cz/art_doc-4D5C ... FB435.html
To nie je blízko radiča, to IMHO časť napájacej kaskády na CPU.
Popravdě jsem ho odpájel a ve vzteku jsem PC zapl..... vše jelo normálně :-( Tak nevím..... ale asi to nějaký kondenzátor bude, protože se deska při načtení CD-ROM resetuje.... :wink:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

lukas.rehak píše: Popravdě jsem ho odpájel a ve vzteku jsem PC zapl..... vše jelo normálně :-( Tak nevím..... ale asi to nějaký kondenzátor bude, protože se deska při načtení CD-ROM resetuje.... :wink:
To je teda nápad :roll:
Asi nemá doska niekde vyhladené napätie a preto to resetuje.
Obrázek
lukas.rehak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Josko píše:
lukas.rehak píše: Popravdě jsem ho odpájel a ve vzteku jsem PC zapl..... vše jelo normálně :-( Tak nevím..... ale asi to nějaký kondenzátor bude, protože se deska při načtení CD-ROM resetuje.... :wink:
To je teda nápad :roll:
Asi nemá doska niekde vyhladené napätie a preto to resetuje.
Zkusím vyměnit ten jeden - když nepůjde, tak vyměním všechny stříbrné...... (jsou tam tři) když nepůjde to tak si koupím jinou desku :-(
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“