Po zapojení cd mechaniky laguje i bios

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
efIT^cz™
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Po zapojení cd mechaniky laguje i bios

Příspěvek od efIT^cz™ »

Včera se při běžné rutině(sestyvy pc) vyskytl opravdu zajímavý problém. Po osazení desky a prvním spuštění jsem hned zavítal do biosu. Dvakrát jsem klikl na šipku a vše ok, po třetí bios extrémně zpomalil a načítal novou záložku biosu doslova po znaku. Po chvílí zas vše lítalo bez problémů..chvíli. Usoudil jsem že je asi něco zle v biosu tak jsem ho resetnul, nicméně i po resetu bios střídavě zamrzával a rozjížděl se. Doufal jsem že se mi s tím podaří něco udělat po instalaci winu. Instalace proběhla rychle a bez problémů, nicméně po prvním startu winu problémy byly opět zpět. Pokusil jsem se zavést ovládače z cd, ale pokaždé vyvsvstal nějaký problém(neplatná aplikace win32, program provedl neplatnou operaci a bude ukončen, nebo že soubor byl poškozen) a nebylo možné tyto ovládače ani z disku zkopírovat či zavést pomocí vyhledávání ovládačů. Zkrátka že z cdček nic nedostanu. Systém šel nainstalovat takže jsem zkusil vyměnit kabel, pak i mechaniku, ale problém byl stále. Stále se systém zabržďoval, sekal a zase rozjížděl. Po spuštění prohlížeče obraz různě problikává a občas se oběví na monitoru nosignal a musím restartovat. Nakonec mě napadla spásná myšlenka. Uvolnit ide slot uplně. Odpojil jsem kabel a systém lítá jak kdyby se nechumelilo, po zapojení datového kabelu s mechanikou je problém opět zpět. Vzhledem k tomu že cdrom je nezbytná součást, vidím v tom docela velký problém a vážně už netuším co s tím. Napadlo mě zapojit cdrom na kabel s hdd, ale nevím jestli by to byl dobrý nápad a jestli bych si nepřivodil další problémy tak jsem to ani nezkoušel.

sestava:
amd athlon 3000+ 64x
a8v-xe
asus en6600 top silent
1× 512 ram
300w zdroj

Všem za za strávený čas u tohoto postu a případné odpovědi mnohokrát děkuji.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús iný kábel pre tú mechaniku a tiež skús tú mechaniku v inom PC ak máš možnosť.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
efIT^cz™
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efIT^cz™ »

Josko píše:Skús iný kábel pre tú mechaniku a tiež skús tú mechaniku v inom PC ak máš možnosť.
Zkoušel jsem jiné kabely, jiné mechaniky a problém stejný. V druhém pc to funguje normálně. Zkusil jsem i zapojit mechaniku na společný datový kabel hdd a dělá to pořád, takže portem to taky asi nebude. :sad:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús ešte reset CMOS či tam nie je niekde v biose nastavená blbosť.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
efIT^cz™
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efIT^cz™ »

Josko píše:Skús ešte reset CMOS či tam nie je niekde v biose nastavená blbosť.
..jak už jsem se zmínil v úvodním postu :wink: , ani reset nepomohl biosu. Nicméně jsem došel k názoru že bude něco v nepořádku s tím portem. K tomu aby prováděl comp to co prováděl(už neprovádí :) ), stačilo aby byl datový kabel ve slotu i když ne něj nebylo nic napojené. Když odpojím kabel od desky tak je vše ok(zkoušel jsem 3 kabely). Nakonec jsem to vyřešil tak že jsem zapojil mechaniku na datový kabel s hdd a naštěstí vše šlape jak má :roll: . Dík moc za ochotu. :wink:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Však ak je tá dosta nová tak ju reklamuj, toto nie je normálne správanie.
Obrázek
efIT^cz™
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efIT^cz™ »

Josko píše:Však ak je tá dosta nová tak ju reklamuj, toto nie je normálne správanie.
je nová, ale já ji potřebuju v pondělí odevzdat v sestavě. Kdyby byla pro mně tak bych neváhal.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

efIT^cz™ píše:je nová, ale já ji potřebuju v pondělí odevzdat v sestavě. Kdyby byla pro mně tak bych neváhal.
Tak snaď nebdeš niekomu odovzdávať vadnú dosku, nie ?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“