Samovolné spouštění PC.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Samovolné spouštění PC.

Příspěvek od NR.Cassius »

Zdravím,

Potřeboval bych poradit ohledně jisté věci, kterou mé PC dělá. Spíš než o závažný problém jde o to, že to neskutečně otravuje život.
Moje sestava je následující:

Pentium IV 630+ 3.0 GHz
MB Jetway 917PBAG
paměti 2 x 256 MB RAM 533 MHz (neznačkové ... společnost GoodRAM)
GK NVidia 6200 PCI-e
Case EUROCASE ML8023 MIDDLE TOWER CASE

Po softwareovém vypnutí počítače (tedy klasicky z windows) se počítač tak v 90% případu po vypnutí znova spustí (neudělá to vždy, ale většinou ano). Když ho následně vypnu stejným způsobem, šance na samovolné znovuspuštění klesne tak na 50% ... jediný způsob jak ho spolehlivě vypnout je natvrdo PWR buttonem. Pokud to chce člověk dělat přes windows, stává se, že se vypnutí zdaří až na čtvrtý nebo pátý pokus.
Nevíte někdo náhodou co s tím nebo v čem by mohl být problém? Za rady předem děkuji.

Jarda
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

me se to taky chvili delo to stejne, ale bylo to po pripojeni modemu (resp sitoveho kabelu)...ale tak po mesici to prestalo a tuto zahadu se mi doted nepodarilo rozlustit...modem je stale pripojeny a uz to nedela....

btw nemas to pc nahodou od ts bohemia??
H.o.X.b.O.x.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.X.b.O.x. »

mě to dělalo taky podobně a byla v tom zvukovka
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Pokudmáš sítovku, tak v biosu vypni položku "wake-up on lan" a podobné položky. Existují viry, které ti takhle dokážou zapnout pc, ale i chyba v síti ti takhle dokáže pozlobit pc. Ale může to být i něco jiného.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Přesně tak , vypni vše v BIOS co je wake ....něco :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ts

OK, pozvypinam a dam vedet jestli se podarilo vyresit. Mimochodem je od TSBohemia ... resp. dily jsou vsechny od tska, sestavoval mi ho znamy.
Naposledy upravil(a) NR.Cassius dne ned 3. zář 2006, 00:11, celkem upraveno 1 x.
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Tak nastavení v BIOSu jsem zkontroloval a vsechny wake-up(y) byly nastaveny na DISABLED, takze tim to byt nemuze. V lan zapojen neni a antivirak nic neobjevil :( ... celkem zahada, zvlast kdyz tohle asi pul roku vubec nedelal a zacal az ted a trva to uz cca tri tydny :(
rougress
Nováček
Nováček

Příspěvek od rougress »

Já nevím,jestli máš klasický modem,není to nějakým skrytým dialerem?
Mě se kdysi dělo to samé a potom se hned připojoval na net.....
(samozřejmě přes drahou linku)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Zkus povypínat všechny síťovky, modemy, a integrované pikačoviny, ať je jistota, že v nich to není.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Tak co se týče těch integrovaných zařízení na desce, je tam pouze zvukovka a lanka. Lanku jsem napred vypnul ve Windows, nezabralo to. Tak jsem se podíval do Biosu, kde jsem v sekci OnBoard Devices nastavil disabled u lan karty, zvukovky (RealTEK highdefinition audio) a dokonce i USB. Pořád to dělá.
Ještě jsem tak přemýšlel, když jsem ho měl na privátě, nedělal to. Začal až když jsem ho převezl domů. Asi těžko doma máme špatnou elektřinu, která by to způsobovala :D Nicméně ve chvíli, kdy jsem ho přivezl, jsem mu namontoval dvě nová zařízení ... FireWire kartu a nějaké SPDIF zařízení, které bylo dodáno přímo s deskou. Nicméně ta souvislost není tak přímá, protože zhruba 3 týdny po zapojení těhle zařízení se problém neobjevil a začalo se to dít až později. Myslíte, že mohou mít vliv?

Jarda
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Ta FireWire karta možná. Co do ní máš připojené??? Ještě mě napadla taková blbost, která s tím asi nebude mít nic společného, ale já bych ji udělal. Zkus vytáhnout všechny dráty z MB typu PWR SW, atd. a znova je zapijit :oops:
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

fw

ve firewire neni zapojene nic ... dal jsem ji tam, protoze do druheho pocitace prisla nova deska s integrovanym firewire. OK, zkusim to s tema kablama.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Hmm. Tak to jsem z toho jelen. To už možná nebude chyba HW, ale OS, nebo SW. Těžko říct, chtělo by to vyjádření někoho zkušenějšího..........
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

memo fotrovi to taky delalo tak sem mu to jednoducho vyresil :-D
format c a reinstal win :-D
NR.Cassius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...