Chladič na s.478 okolo 500,-Kč

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Blue Storm píše:jenže to ti dělá každý aktivní chladič.on se sice třepe,ale nepřenáší se to na desku apod...nevím jak na tom je katana,ale ten freezer je docela good(vím to,protože ho mám) :wink:
Některý aktivní chladiče to dělají více, některé méně. Freezera 4 jsem měl do včerejška, teď mám s775 a Freezera 7 :roll:
Čtverka má to uchycení opravdu žalostný a stěžuje si na to dost lidí. A na desku se to samozřejmě přenáší, kam jinam by asi mělo. Je to v tom, že je chycen pouze na dvou bodech a proto se třepe. Schválně ho zkus podržet rukou a zjistíš, že přestal. Katana bude v tomhle imho mnohem lepší, protože má klasickej ventilátor. Jinak teploty jsem měl dobrý, podle konstrukce na tom bude katana podobně, možná i líp, protože vypadá větší
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Hmm tak asi vezmu tu Katanu doufam ze to pomuze protoze teploty kolem 70stupňů nejsou normální
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Máte někdo stím chladičem skušenosti??
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

patap píše:Hmm tak asi vezmu tu Katanu doufam ze to pomuze protoze teploty kolem 70stupňů nejsou normální
teploty okolo 70°C opravdu nejsou normální. ale to nezlepsis chladicem, ale lepsim odvetranim bedny a vycistenim BOX chladice od prachu.

jinak zakladni scythe katana neni nijak extra vykonny chladic, mam jeho CU verzi a ta imho chladi lip... jenze ja tim chladim jenom 1500 MHz tualatina...
zkoukni treba tohle: http://ventum.net/item/show/ticho-a-chlad a zkus jeste poupravit chlazeni v bedne.

jinak tady: http://www.jscomputers.cz/index.php?cPath=684_53_480 maji imho nejlevnejsi kosy (scythe) na trhu.

edit: je tam ten chladic spravne upevneny? :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

k boxu: já měl taky podobné teploty, ale nedalo mi to, tak jsem sundal chladič umyl ho od prachu, ale co mě nejvíce zarazilo bylo to, že jako teplovodivou pastu použili něco, čemu se dá říct teplovodivý izolant. Byly to dvě vrstvy takové žvýkačky a mezi tím z naprosto nepochopitelného důvodu byl nějaký kovový plíšek (inteligence sama). Tak jsem to sundal, dal tam nejlevnější silikonovou pastu a teplota o 20°C (slovy dvacet stupňů celsia) nižší!!!!!!! Ale nakonec jsem ho stejně vyměnil za freezera.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

myom píše:...kovový plíšek (inteligence sama)...
kov je vodič tepla, takže to není nelogický :roll: Spíš ho tam ale dávat neměli, protože z nějakýho důvodu fakt spíš izoluje(nebo to není kov)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Mr.Nigga píše:
myom píše:...kovový plíšek (inteligence sama)...
kov je vodič tepla, takže to není nelogický :roll: Spíš ho tam ale dávat neměli, protože z nějakýho důvodu fakt spíš izoluje(nebo to není kov)
to je pravda, že je vodivý, ale v tomto případě kdy by tam mělo být 0,000000nic pasty, tak tam je celkem 1 mm žvákačky a plíšku......... A to dobrotu rozhodně nedělá.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“