FSC Amilo A1630

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
swatos
Nováček
Nováček

FSC Amilo A1630

Příspěvek od swatos »

Zdravim,
pred par dny jsem se stal majitelem zmineneho notebooku, mam proto nekolik dotazu novacka, ktere pravdepodobne budou pasovat i na jine booky.
Predne, celkem jsem spokojeny s vykonem, ale problem je, ze pokud odpojim napajeci kabel, klesne vykon procesoru nekolika nasobne, coz se negativne projevi napr. v narocnejsich hrach, ktere pri napajeni booku ze site behaji jako z praku :) Booka sice nemam na hry, ale obcas si napr ve vlaku nejakou zahraju...

Dale me zajima, cim se da podkatkovat procesor? Mohu pomoci utility SysTools o ktere se tu psalo, nebo doporucujete neco jineho ?

Dekuji, H. Svatos
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja myslim ze to kdyz jede notebook na baterii, tak se da nastavit libovolny vykon.
Budto nekde ve win, ale myslim ze spis v biose by to melo jit zmenit, aby se choval a mel vykon stejny kdyz jej napajis ze site, stejne jako z baterky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

notebook hardware control

http://www.pbus-167.com/nhc/nhc.htm#anchor_download

vyborna vec, kopa nastaveni s multiplikatormi, napatiami pri roznych nasobicoch... vsetky nastavenia sa robia zvlast pri napajani z batt. a z ac.
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Butch: To by me taky zajimalo kde to nastavit.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
swatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od swatos »

chlapi diky moc za tolik reakci, v biosu nic nastavit nejde.v nejakem clanku zde na pctuning.cz jsem cetl, ze biosy u booku nejsou uzpusobeny pro zmenu fsb a taktovani/podtaktovani procesoru...
jdu testnout ten softik...

A hned pridam dalsi lamaDotaz. V notebooku mam 64bit Athlona 3200+, operacni system WinXP SP2 Home ed, zajima me, zda nejako mohu poznat jestli je to primo 64bit verze OS nebo klasicka 32bit. Tenhle book je muj prvni pc s 64bitem vubec, takze jsem s tim jeste nikdy neprisel do styku,proto se ptam.

Diky :-)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

swatos píše:A hned pridam dalsi lamaDotaz. V notebooku mam 64bit Athlona 3200+, operacni system WinXP SP2 Home ed, zajima me, zda nejako mohu poznat jestli je to primo 64bit verze OS nebo klasicka 32bit. Tenhle book je muj prvni pc s 64bitem vubec, takze jsem s tim jeste nikdy neprisel do styku,proto se ptam.
Na 99,9% tam máš 32 bitovou verzi :) . Home se ani, co vím, 64bitový nedělají...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
swatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od swatos »

a je vykon nejako hodne znatelny na te 64bit verzi XP Pro (ze bych je tam zkusil nahodit)?

Jinak ten program notebook hardware control je super, ale co jsem se docetl v diskuzich, tak frekvenci procesoru umi upravovat pouze u Intelackych cpu, nikoliv s AMD :(
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

swatos píše:a je vykon nejako hodne znatelny na te 64bit verzi XP Pro (ze bych je tam zkusil nahodit)?
Já osobně bych se na XP Prof. 64 vykašlal - akorát budeš muset shánět ovladače, 64bit verze programů...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
swatos
Nováček
Nováček

Příspěvek od swatos »

mas pravdu, na to kacim :) takze zustanu na tom co tam je :) ty jsou aspon legalni.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“