Chtel bych se zeptat nekoho kdo ma projektor kolem 2000 ansi a 2000:1 kontrastu, jak je na tom za denniho svetla?
Planujeme domu novou TV( 15 let stara Sony trinitron 51cm uz prestava stacit) a napadla me jeste moznost projektoru.
Je mi jasny ze u projektoru jsou vyssi provozni naklady co se kupovani novych lamp tyce, ale to je ted vedlejsi.
Co se tyce projektoru, tak se mi cenove libi Acer PD100D.
Je mi jasne ze za dne se projektor na plasmu nebo lcd TV chytat kontrastem a jasem asi nebude. Ale presto bych chtel vedet jestli s tim ma nekdo zkusenost a treba na domaci kino pouziva nejaky levnejsi projektor a da se na to divat i ve dne, kdyz je v pokoji relativne dost svetla.
Diky za info
Projektor nebo plasma?
Moderátor: maXXmilian
- Butch
- Středně pokročilý

Projektor nebo plasma?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý

Nikdo nemate doma projektor?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Butchi doporučuji počkat na kvalitní LCD panel 30"-42"(S-IPS) který v budoucnu sloučí jak TV tak PC monitor.Butch píše:Nikdo nemate doma projektor?
Proč LCD a proč S-IPS protože :
- na LCD se dá technologicky(softwárove) dosáhnout reálnější obraz s 3x větší životností
- S-IPS proto, že není náchylná na paměťový efekt(vypalování plochy)............
- Butch
- Středně pokročilý

Jakou technologii jsou nyni delane LCD televize Myrica?NANAO píše:Butchi doporučuji počkat na kvalitní LCD panel 30"-42"(S-IPS) který v budoucnu sloučí jak TV tak PC monitor.Butch píše:Nikdo nemate doma projektor?
Proč LCD a proč S-IPS protože :
- na LCD se dá technologicky(softwárove) dosáhnout reálnější obraz s 3x větší životností
- S-IPS proto, že není náchylná na paměťový efekt(vypalování plochy)............
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38801
podle parametru to toziz vypada velice solidne.
Ale videl jsem ji v realu a je dost mala. K compu tak z metrove vzdalenosti ok, ale jako televizi do obyvaku by to asi nebylo onco.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ten kontrastní poměr 1000:1 nasvědčuje na nějaké MVA,PVA ,ale ten jas 550 cd bez přímého podsvícení (t.j trubice přímo za LCD panelem) budou hodně na úkor jejich životnosti. Do roka bude jas na 75% z původního co v případě TV je dost závažný průšvih. A pokud tam nebude použito hodně kvalitní PVA, tak je velmi pravděpodobné, že bude víc náchylné na memory efect než S-IPS.
Ja mám doma S2410W 61cm (s přímým podsvícením) a koukám na ní ze 4 metrů a zatím jsem spokojený - je to ready.
Ja mám doma S2410W 61cm (s přímým podsvícením) a koukám na ní ze 4 metrů a zatím jsem spokojený - je to ready.