jerry.75 píše:Moc díky už sem klidnější![]()

Myslíš (i ostatní) teplotu ze SMARTu nebo máš někde nalepené čidlo?jerry.75 píše:chtěl bych se zeptat někoho zběhlého jaká teplota je normální u HDD mám Segate 250 GB SATA 300 teplota na interním teploměru ukazuje 42 stupňů je uložen v antivibračním pasivně chladícím boxu, nerad bych kdyby mi odešel do věčných lovišť![]()

75°C ti ukazuje protoze mas spatne zkalibrovane teplotni cidlo. Udelej si ve SpeedFannu po zapnuti PC offset a bude ti ukazovat "presne".Karlos.s píše: Myslíš (i ostatní) teplotu ze SMARTu nebo máš někde nalepené čidlo?
Protože mě SMART běžně hlasí 55 v iddle a v zátěži i 75. Mám WD2500KS a podotýkám, že chlazený, a rozhodně 75 nikdy nemá.

To je v pohodě. Ale asi bys mohl popřemýšlet o nějakém chlazení.jerry.75 píše:mam tam nalepene teplotni cidlo a v klidu ma 39,9 a v zatezi 42,5 max vim ze by ho mel chladit case ale ty antivibracni krabky maji ty blbe gumy takze je od case tepelne oddeleny je to PrimeCooler PC-HDB(HP)

proboha disk do 60 stupnu je ok ....vyrobce garantuje naprosto bezproblemovy chod do teto teploty.Ja uz mam 6x WD asi 3 roky v routeru a tam ty disky topi jako prase na 57 stupnu a nic mu do tedka neni.Jelikoz to je firemni PC tak do toho ani hrabat nemuzu takze me to je suma fuk....Butch píše:Pokud mas na disku 42°C v klidu, tak to se mi zda dost.jerry.75 píše:Moc díky už sem klidnější![]()

No vidíš, to mě nenanpadlo, takže když zapnu kompa a mám v pokoji řekněme 22, budu ať je nějaká rezerva brát, že disk má 30 a hned se podívám kolik ukazuje speedfan (SMART), a ten rozdíl nastavím jako ofsett.LGA píše:75°C ti ukazuje protoze mas spatne zkalibrovane teplotni cidlo. Udelej si ve SpeedFannu po zapnuti PC offset a bude ti ukazovat "presne".Karlos.s píše: Myslíš (i ostatní) teplotu ze SMARTu nebo máš někde nalepené čidlo?
Protože mě SMART běžně hlasí 55 v iddle a v zátěži i 75. Mám WD2500KS a podotýkám, že chlazený, a rozhodně 75 nikdy nemá.

Ani nahodou. Tohle nejaky disk muze vydrzet, ale nejaky rozhodne ne.Highlander píše:...
proboha disk do 60 stupnu je ok .......

vsechny disky tohle bezproblemu vydrzi....samozrejme idealni to neni a je daleko vetsi pravdepodnobnost poruchy atd....Butch píše:Ani nahodou. Tohle nejaky disk muze vydrzet, ale nejaky rozhodne ne.Highlander píše:...
proboha disk do 60 stupnu je ok .......
Globalizujes to. Max doporucena teplota na trvale pouzivani je do 50°C a za tim si stojim.

To je jim pomalu i zima. Me se minimum pohybuje kolem 30-32°C Maximum jsem mel na par sekundEfineSS píše:Doporucuju precist tohle.. http://www.svethardware.cz/art_doc-3DDE ... 6CFCC.html
Ja mam asi stesti na netopici kousky (teplota v klidu), v mistnosti je 22C, v predku case je 12cm FAN..