TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Chci se zeptat jakou na Oblivion používáte RAMku resp. virtuální paměť.Já mám 2giga fyzický paměti a v systému mám nastavenej stránkovací soubor jen 1GB,to jsou dohromady 3giga paměti na textury.Přesto mi to občas škobrtne při dohrávání z HDD.Myslíte,že by pomohlo stránkovací soubor zvětšit třeba na 2giga?
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Kama píše:Chci se zeptat jakou na Oblivion používáte RAMku resp. virtuální paměť.Já mám 2giga fyzický paměti a v systému mám nastavenej stránkovací soubor jen 1GB,to jsou dohromady 3giga paměti na textury.Přesto mi to občas škobrtne při dohrávání z HDD.Myslíte,že by pomohlo stránkovací soubor zvětšit třeba na 2giga?
Ne to nepomuze. Me se taky lokace dohravaji a obcas to fakt solidne skubne a pritom ramka neni cela vyuzita(taky mam 2GB), a framerate je jinak ok.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

2 Butch : Jak velkej je rozdíl mezi X1800XT 256 a Tvojí novou X1900XT 512 v Oblivionu?
Search.mod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Search.mod »

Chtěl jsem si nainstalovat patch na Oblivion aby mi šlo HDR a Antialialising spolu a tohle s toho vypadlo:
první chyba:
http://img183.imageshack.us/my.php?imag ... infzk9.png
druhá chyba:
http://img135.imageshack.us/my.php?imag ... vgalr4.png
Intel Core 2 Duo E6300 ASUS P5W DH Sapphire Atlantis X1900GT KiNgston 2x1GB 667MHz CL5 WD CaviarXL WD2500KS Winfast TV 2000XP Expert LG 4163B Enermax Liberty 500W
Nik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nik »

Takže na 7600GS od gainwardu 400/1000@515/1460, 1GB ramce a a64 3000+@3400+ mi to běhá na 1024, high textury, bloom 4 AA, vyplý všechny stíny, dohlednost na max i tý trávy, odlesky vody celkem v pohodě v interiérech mám kolem 50, někdy i víc, ve městě tak 40 až 30, venku kolem 30, s tím, že to někdy škubne, nebo poklesne, nejčastěji v noci v lese s trávou, ale nemůžu říct, že by mi to nějak moc vadilo, kdyžtak bych snížil to vyhlazování...

zkoušel jsem i to hdr, což je sice krásná věc, ale jsem zvyklej na hladší hrany, nemluvě o tom, že 1024 bez vyhlazování vypadá na 17LCD dost zubatě :x takže jsem zůstal u bloomu, při 1280 už jsou ale propady snímků mnohem častější a znatelnější, takže si nativního rozlišení taky neužiju, ale jinak se mi grafika velmi líbí... :D
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

proc se mi u nekterych postav objevuje zluty kosoctverec, pripadne postavy nemaji vubec telo, jen hlavu a kalhoty ...

mam tam modifikace, ale texturove jsem zkousel vypnout a nepomohlo to. nesetkal jste se s tim nekdo ? jinak ten popisny soubor pro textury mam samozrejme aktualizovany.
---
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

J X P píše:proc se mi u nekterych postav objevuje zluty kosoctverec, pripadne postavy nemaji vubec telo, jen hlavu a kalhoty ...

mam tam modifikace, ale texturove jsem zkousel vypnout a nepomohlo to. nesetkal jste se s tim nekdo ? jinak ten popisny soubor pro textury mam samozrejme aktualizovany.
Nesetkal. Máš to patchnutý - myslím Oblivion? - jinak na Oblivion vyšly dvě verze patchů - jedna pro americkou a druhá pro evropskou verzi, tak pozor.

Asi tam nějakej ten mod není plně nebo vzájemně kompatibilní a dělá to neplechu.

Jaké máš instalované mody?
show must go on..
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

patchunuty to mam ... a modu tam mam prave moc. no, asi mi nezbyde nic jineho nez modifikace zrevidovat a po reinstalaci hry je nainstalovat postupne znovu.

jen mne prekvapuje, ze se neobjevil zadny dalsi patch, ze by vyvojari byli jiz se vsim spokojeni ?
---
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

preco by mali patchovat dementne third party mody?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Wuuduu píše:preco by mali patchovat dementne third party mody?
ale no tak, proc dementni ? myslim, ze mody udelaji spoustu prace za vyvojare, kteri za svoje mody(pluginy) si nechavaji hezky zaplatit. proste si myslim, ze prvni patch byl jen takova rychlovka na nejhorsi bugy, ale az na vyjimky, nikdy se nepodari hru odbugovat 1 patchem. Oblivion uz tuplem.
---
Bingi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bingi »

chjo. hru mam doma, ale neche se mi hrat bez cestiny. nevite jak to s ni vypada? Sem puvodne naistaloval nadsene tu z translatoru a to je katastrofa. to uz toho vic rozumim v anglictine. uz se ale nemuzu dockat:((
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Rajče píše:2 Butch : Jak velkej je rozdíl mezi X1800XT 256 a Tvojí novou X1900XT 512 v Oblivionu?
Znatelny. Tech 512MB na karte tomu dost pomohlo. Ale stejne se to obcas skube i kdyz je jinak framerate ok a ramky je dostatek.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

moze mi niekto poslat na mail spiritlcd@post.sk savy z obliviona? By som si rad pozrel rozvinutejsiu postavu a hru. Planujem sa do obliviona pustit, ale chcem nejaku motivaciu :) Ak bude niekto taky dobry, budem vdacny :wink:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Spirit píše:moze mi niekto poslat na mail spiritlcd@post.sk savy z obliviona? By som si rad pozrel rozvinutejsiu postavu a hru. Planujem sa do obliviona pustit, ale chcem nejaku motivaciu :) Ak bude niekto taky dobry, budem vdacny :wink:
už ti je někdo poslal, nebo z jaký fáze hry to tak asi chceš? Ale zkazíš si tim hru...
show must go on..
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Nevíte proč se mě asi po půl až tři čtvrtě hodině hraní vypne Oblivion? Sestava viz popisek. Ovladače 6.8, dělá to i na zákl. frekvencích i po reinstalu celého systému. :x
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Cau, mam problem, po sformatovani disku som si chcel znovu zahrat obliviona...instalacia prebehla v pohode a potom som hru zapol ok, ale po nahodeni zopar modov do hry su v tom menu este pred spustenim hry pristupne len moznosti

- Elderscrools.com
- Exit

ostatne moznosti su nepristupne. Zrejme to bude tymi pluginmi. Poradili by ste mi co robit aby sa hra znovu dala spustit? Lebo sa mi nejak zrovna moc nechce reinstalovat...:)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

přesuň někam pryč ty pluginy. Měly by být normálně v "Data" podadresáři... pokud ti to modlo hru nějak víc, tak asi opravdu reinstall a dat si bacha, jake pluginy instaluješ a zda je opravdu potřebuješ :)
show must go on..
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Tak to me nejde AA :( Kdyz ho dam 2x a vice (sem na zacatku), a projdu s tema straznyma tou zdi z vezeni a oni se tam zacnou pak bitkarit, tak se to vzdycky na par sekund zacne trhat na 1 FPS ze nic nejde delat, pak to zase tak na 2 vterinky de normal a zase tohle. Kdyz vypnu AA tak to nedela. Myslite ze to vyresi patch?

Btw je tady nekdo kdo hraje Obliviona na X1600 Pro?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Primátor píše: Myslite ze to vyresi patch?

ne to vyresi lepsi grafika...alespon dvakrat vykonejsi neco na zpusob x1900gt.
Ale stejne i na x1900xt si AA nezapnu. Davam prednost HDR + skoro max detaily.

Tahle hra dava zabrat i nejsilnejsim grafikam, takze na AA u x1600pro muzes zapomenout.
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Butch píše:
Primátor píše: Myslite ze to vyresi patch?

ne to vyresi lepsi grafika...alespon dvakrat vykonejsi neco na zpusob x1900gt.
Ale stejne i na x1900xt si AA nezapnu. Davam prednost HDR + skoro max detaily.

Tahle hra dava zabrat i nejsilnejsim grafikam, takze na AA u x1600pro muzes zapomenout.
Jasny, vypnu ho, ta hra je desne narocna a blbe optimalizovana. Ostatni hry mi jednou v poho, nerek bych ze X1600 Pro je do srotu.... :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“