TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy
Moderátor: Baneshee
- J X P
- Středně pokročilý

- shadow
- Středně pokročilý

myslíš tohle?J X P píše:nevite jak to vypada sim LotR modem ? ma to mit rozsah stovek ctverecnich mil, asi 10x tolik co ma nynejsi oblivion.
http://www.abenteuer-mittelerde.de/
zkus z toho něco vyčíst, jak jsou daleko
nahoře se dá přepnout i do ENG.
Morrowind je provincie v SV kontinentu Tamriel, samotný děj Morrowindu se odehrává na ostrově Vvardenfell, který je součástí této přímořské provincie /viz mapa Wuuduu/.. Datadisk Tribunal se odehrával v Mournholdu, hlavním to městě Morrowindu / nachází se na jeho pevninské části/. Datadisk Bloodmoon se odehrával na menším ostrově Solstheim.Nik píše:Taková věc, co mi vrtá hlavou...
hrál jsem morrowind a z toho jsem pochopil, že je to ostrov někde pryč od zbytku říše, z mapy oblivionu to zas vypadá jako, že je morrowind sousední provincie, nikde tam žádný moře nevidím... ??? jak to teda vlastně je
To ale není pravdaRajče píše:No...v Oblivionu můžeš věci enchantovat pouze pomocí kamenů Sigil, vždy jeden získáš při zavření nějaké brány...a soul gemy se dají použít pouze při dobíjení enchant. a kouzelných věcí...Nik píše:Tak jsem si chtěl okouzlit meč, aby mi trvale přidával schopnost boje s mečem a zjistil jsem, že to nejde??? nebo přehlížím nějaké přepínátko, jako to bylo v morrowindu? Samozřejmě mám grand soul gem nabitý na grand soul level... a meč má pořád cast when strikes...
Můžeš vytvářet kouzelné věci i pomocí The Altar of Enchanting v Arcane University. Sigil kameny k tomu nepotřebuješ. Využiješ k tomu příslušné spelly.Pro Nika: ve svém výsledku to ale je stejné. Dobíjíš je opět pomocí soul gemů (nebo Varla stoneů nebo Azura's Star) a magický efekt je též jen omezený, co se týče maximálního počtu užití. Tj. např. ti to vydrží maximálně 20 nabití. Neomezené v tomto směru jsou jen unikátní věci získané z questů pro Daedry. Sice je též musíš dobíjet, ale magický efekt se nikdy kompletně nevyčerpá. V praxi se ve hře jakoby při každém užití např. nabitého Goldbrandu jakoby při každém zásahu vyčerpávají magické "uses", ale po opětovném nabytí se ti znovu zcela doplní, je to trochu matoucí. Ještě se na to mrknu.
show must go on..
- Rajče
- Mírně pokročilý

- Nik
- Začátečník

Hm, zajímavá diskuze se tu rozjela po mém postu...
No akorát že o trochu něčem jiném, než na co jsem se ptal... Snažil jsem se očarovat meč přes oltář v univerzitě tak, aby kouzlo mělo trvalý efekt (kdykoli když vezmu meč, zvedne se moje schopnost boje s mečem...) ale zjistil jsem, že mi to v případě zbraně nabízí pouze možnost nějakého magického útoku v okamžiku, kdy meč zasáhne nepřítele... když ale vezmu brnění, tak už mi to samo nabízí jen možnost trvalého kouzla... v morrowindu šlo vyrobit si brnění, které by posílalo firebally a meč který by trvale zvyšoval dovednost s mečem, takhle to ale vypadá, že toto v oblivionu nejde... no nic... asi to nějak narvu do brnění
Tak jsem si koupil ve městě anvil za levný peníz dům a zjistil jsem, že v něm straší... dostal jsem se k tomu, že mi jeden maník otevřel tajné dveře a přede mnou na katafalku kostlivec a na lavici knížka s obrázkama nějakejch pentagramů či co, jaký jsou tu všude kolem na zdech i na podlaze a já mám zrušit kletbu toho domu hm... Neví někdo jak? Ten dům mě stál 5000 a já navíc už začínám mít pěknou sbírku věcí, které se mi nechce tahat s sebou, takže bych ho rád začal nějak užívat...
No akorát že o trochu něčem jiném, než na co jsem se ptal... Snažil jsem se očarovat meč přes oltář v univerzitě tak, aby kouzlo mělo trvalý efekt (kdykoli když vezmu meč, zvedne se moje schopnost boje s mečem...) ale zjistil jsem, že mi to v případě zbraně nabízí pouze možnost nějakého magického útoku v okamžiku, kdy meč zasáhne nepřítele... když ale vezmu brnění, tak už mi to samo nabízí jen možnost trvalého kouzla... v morrowindu šlo vyrobit si brnění, které by posílalo firebally a meč který by trvale zvyšoval dovednost s mečem, takhle to ale vypadá, že toto v oblivionu nejde... no nic... asi to nějak narvu do brnění
Tak jsem si koupil ve městě anvil za levný peníz dům a zjistil jsem, že v něm straší... dostal jsem se k tomu, že mi jeden maník otevřel tajné dveře a přede mnou na katafalku kostlivec a na lavici knížka s obrázkama nějakejch pentagramů či co, jaký jsou tu všude kolem na zdech i na podlaze a já mám zrušit kletbu toho domu hm... Neví někdo jak? Ten dům mě stál 5000 a já navíc už začínám mít pěknou sbírku věcí, které se mi nechce tahat s sebou, takže bych ho rád začal nějak užívat...
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nahore v baraku v predsini najdes kus paratu (ruky), das to tomu kostakovi na katafalku... a pak uvidisNik píše:Hm, zajímavá diskuze se tu rozjela po mém postu...
- Nik
- Začátečník

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Nik
- Začátečník

- shadow
- Středně pokročilý

- Rajče
- Mírně pokročilý

Tak hru hraju podruhé, tentokrát za zloděje s light armor a primární zbraní luk (předtím těžkooděný swordsman) a musim říct, že je mnohem jednodušší...vše mi jde líp a konfrontace s nepříteli jsou více pohodové a přitom to hraju stejným způsobem - do levelu dvacet jsem se jen tak potuloval a od dvacítky se zabejvám hlavně zavíráním bran, takže level scaling v tom nehraje roli...Je to samozřejmě úplně jinej styl boje(samé utíkání spojené se střelbou z luku - hledání dobrejch míst pro střelbu, sneak attack, atd.), ale prostě jednodušší...to jsem nečekal...
- Nik
- Začátečník

- Bingi
- Nováček

-
michani napoju
mel bych takovy dotzek, poradite mi nekdo jak mam zvysovat dovednost alchymie? nebo spis jak mam michat napoje? musim neco najit na mape? nebo to muzu michat nejak v inventari?
- Rajče
- Mírně pokročilý

- Nik
- Začátečník

- shadow
- Středně pokročilý

Re: michani napoju
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:AlchemyBingi píše:mel bych takovy dotzek, poradite mi nekdo jak mam zvysovat dovednost alchymie? nebo spis jak mam michat napoje? musim neco najit na mape? nebo to muzu michat nejak v inventari?
show must go on..
- Nik
- Začátečník

Dělali jste někdo úkol pro daedru boethia (získat meč goldbrand) turnaj národů nebo jak to nazvat, mě se totiž stalo, že se mi ty brány přestaly otvírat a nechtělo mě to pustit k dalším vyvoleným (ani reload ani wait nepomáhalo), tak by mě zajímalo jestli je to nějaká chybka, nebo co. Úkol jsem dodělal tak, že jsem přeplaval lávu a pak se vyléčil, ale na nižším levelu by to bylo au au...
Jinak goldbrand je fakt hezkej...
- Rajče
- Mírně pokročilý

Nik píše:Dělali jste někdo úkol pro daedru boethia (získat meč goldbrand) turnaj národů nebo jak to nazvat, mě se totiž stalo, že se mi ty brány přestaly otvírat a nechtělo mě to pustit k dalším vyvoleným (ani reload ani wait nepomáhalo), tak by mě zajímalo jestli je to nějaká chybka, nebo co. Úkol jsem dodělal tak, že jsem přeplaval lávu a pak se vyléčil, ale na nižším levelu by to bylo au au...
Jo, hraju to podruhý a podruhý mi tento quest proběhl bez problémů - brány se otevřely všechny...jj Goldbrand je pěkná věc - na některých fórech dokonce tvrdí, že nejlepší meč ve hře
- shadow
- Středně pokročilý

Pokud si nenaenchantuješ lepší, takový daedric longsword nějakým powerful spellemRajče píše:Jo, hraju to podruhý a podruhý mi tento quest proběhl bez problémů - brány se otevřely všechny...jj Goldbrand je pěkná věc - na některých fórech dokonce tvrdí, že nejlepší meč ve hře
Nejlepší zbraní bez magického efektu je ale Umbra Sword (pokud si ho necháš) (kouzlí soul trap). S magickým efectem je the best asi opravdu ten Goldbrand (22 fire damage navíc).
show must go on..