Chtěl bych se zeptat, zda je normální aby napětí jádra kolísalo v rozmezí 1,66-1,78V (v BiOSu nastavení je na 1,7V) a jaký vliv to může mít na přetaktování CPU..přece jen sem z toho svojeho víc jak 1824MHz stabilně nevymačkal a to se mi zdá málo. Mám sice jen EC 350W což je suxx ale snad by to na moji sestavu mělo stačit.
Napětí zdroje jsou:
12V - 12,4V plus mínus..
5V - 5,09-5,12
3,3V - 3,13-3,17V víc nedá...
Napadá mě pár příčin..bud slabej zdroj..to napětí 3,3V nic moc..ale zas nevím do jaké míry souvisí s napětím jádra CPU (vedle CPU cpe 4pinovej kablík do desky 12V a je to napsaný jako napájení CPU) druhá příčina může bejt BiOS mám v11.5 pro taktování je vhodná prej v11.3..ale to je podle mě blbost a třetí nějaký mizerný napajecí obvody na desce...ale zas na druhou stranu mosfety nehřejou da se na nic udržet prst.. Co vy na to napadá vas nějaký řešení? nebo se tim nemá cenu zabejvat...
take velke kolisanie napatia podla mna normalne nieje...... bude to asi najskor znackou zdroja. Ja mam to co je v popise a z cpu som dostal aj 2500Mhz takze silou zdroja to nebude...
No já se ani u te desky nediwim....ta deska je totalni srot...zdrojem to urcite neni.Ja bych spis rekl,ze ti ukazuje speedfan nebo nejakej jinej program nesmysli protoze sam jsem si overil ze tyhle programy ukazujou naprosty howadiny,protoze sledovaci obvody na zjistovani napeti v celym PC maji dost velkou toleranci takze ve speedfanu se ti ukaze treba 11.7V a pritom mas na vetvy 12.01V takze bych to asi vubec neresil .
tak mne sa rozsah kolisania napatie zmenil po vymene zdroja mercury za eurocase tak neviem.. ale ked ti ukazuje speedfan cpuz atd rovnake vykyvi tak na tom podla mna nieco bude
Jojo speedfan i CPU-Z ukazuje uplně to samy..uvažoval jsem o tom, že by to mohlo ukazovat špatně hodnotu, to je vcelku pravděpodobný, ale i kdyby to ukazovalo špatně hodnotu tak to podle mě ten rozsah kolísání ukáže správnej...
btw. těch 2500MHz by se mi líbilo.To je Thoroughbred B nebo obyč..?
//EDIT dostal se mi do rukou multimetr tak jsem rozjel 3D Mark 06 a multimetrem nacpaným na jednom z výstupů zdroje a napětí se jevěj v poho EC stíhá..
3,3V (3.36-3.37V) 5V (5,26-5.28V) 12V (12,24-12,32V)
Tak asi ta deska ještě zkusím flashnout BiOS na tu v11.3...