Acer AL1916 WAs (19 palců, 16:10)

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Acer AL1916 WAs (19 palců, 16:10)

Příspěvek od EasyShare »

Ahoj lidi,
dnes mám nový tento LCD monitor. V přiloženém cd je napsáno, že má TCO 2003, ale na LCD panelu žádná TCO nálepka není. Je to v pořádku? Na svém předchozím sice CRT monitoru jsem měl TCO99 nalepeno.
Také se mi zdá, že monitor více září oproti CRT, respektive po zvyknutí na CRT a dnešním přechodu na LCD pozoruji 1) chybí ta TCO03 nálepka 2) větší záření ???- no bolí mě z toho teď hlava- je to takové pronikavější.

Díky za odpovědi na otázku 1 a 2....
EasyShare ( Pepa K.)

P.S.:
Pixely vypadají ok, tedy žádný vadný.

Rozlišení je 1440x900 kvůli širokoúhlému monitoru. Respektive ten LCD má funkci auto, takže se nastavuje sám, jo a běží na 75Hz
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Zajímalo by mě, pokud má někdo LCD této řady, stiskněte tlačítko auto configuration a poté menu a zvolte focus a skuste ho ze 100 změnit na méně. Také musíte tak dlouho držet tlačítko, které ubírá focus z 100 směrem k 0 než to začne ze 100 ubíhat????
Proč je to tak????
Je to jen po využití automatického nastavení a jen u položky focus.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Kdybys koupil panel s DVI, nemusel bys tohle vubec resit.
Nechapu proc se lidi nepoucite. Hucim do vas tri roky ze LCD bez DVI nema smysl.

Ano je to drazsi, ale clovek si s tim usetri pno problemu.
Od obcasne nemoznosti na 100% zaostrit na nekterych grafikach az po opakovane manualni nastavovani phase, focus apodobne.

Fakt te chlape nechapu, ty snad vubec nectes forum.

Co se tyce jasu, da se nastavit normalner v menu jako u kazdeho LCD a pokud ma tvoje grafika kvalitni analog, tak ti to dokonce i zaostri.
U nejakych grafik prave tlacitko auto nepomaha a musi se to doostrovat. Coz je nekdy nemozne. Zaostris jenom treba cast obrazu a druha je neostra. To je proste udel levnych LCD bez DVI.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
EasyShare
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EasyShare »

Když dám tlačítko auto aby se lcd nastavil a pak dám v menu focus ale jakou dobu nejde ze 100 ubrat, tedy že musím držet tlačítko na ubírání a pak obrazovka po chvíli 3x trochu škubne a pak už to ze 100 padá dolů. To je normální u VGA lcd????
Grafiku mám ProLink GeForce 6600LE 128 MB
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Rady:

- rozlisenie musis mat 1440x900
- frekvenciu nastav na 60Hz, budes mat podstatne ostrejsi obraz (u lacnych monitorov to je badatelny rozdiel) - nemozes porovnavat obnovovaciu frekvenciu u CRT a LCD.
- stiahni si NOKIA monitor test (najdes ho cez Google), je tam jeden test, kde vykresli siet, zlozenu z RGB liniek - tam pouzi tlacidlo AUTO - tiez si tam mozes skontrolovat Moire (nepytaj sa ma, co to je, ale si to pozri sam)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“