PC za 12tis. - chci ho vylepšit....poraďte prosím :o(

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Kendrick
Nováček
Nováček

PC za 12tis. - chci ho vylepšit....poraďte prosím :o(

Příspěvek od Kendrick »

Ahoj. Jsem laik. Mám PC s AMD Athlon 2800+ 64bit, 256 DDR RAM (nevím frekvenci, asi 333Mhz), ale 64MB si bere integrovaná grafika. 120GB SATA disk. Mám Windows XP Prof., nejčastěji používám internetové browsery, Outlook, Word, Powerpoint, Skype apod., občas komunikace s tiskárnou či foťákem. Chci, aby to běhalo fakt rychle. Hry nepařim, grafiku nedělám, filmy si na tom taky moc často nepouštim. Chci to trošku předimenzovat, aby to zase nějakou dobu vydrželo. Outlook mi teď nabíhá třeba i minutu, Word taky, IE klidně půl minuty :o( Prostě chci kliknout a šup! hotovo. Poraďte mi prosím, co tomu pomůže? Díky
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: PC za 12tis. - chci ho vylepšit....poraďte prosím :o(

Příspěvek od myom »

Kendrick píše:Ahoj. Jsem laik. Mám PC s AMD Athlon 2800+ 64bit, 256 DDR RAM (nevím frekvenci, asi 333Mhz), ale 64MB si bere integrovaná grafika. 120GB SATA disk. Mám Windows XP Prof., nejčastěji používám internetové browsery, Outlook, Word, Powerpoint, Skype apod., občas komunikace s tiskárnou či foťákem. Chci, aby to běhalo fakt rychle. Hry nepařim, grafiku nedělám, filmy si na tom taky moc často nepouštim. Chci to trošku předimenzovat, aby to zase nějakou dobu vydrželo. Outlook mi teď nabíhá třeba i minutu, Word taky, IE klidně půl minuty :o( Prostě chci kliknout a šup! hotovo. Poraďte mi prosím, co tomu pomůže? Díky
No tak to pc pro tvoje účely stačí, pokud koupíš 1GB paměti. Věř mi to ti pc nakopne ani nevíš jak. 256MB, ještě pokud ti 64Mb sebere grafika, je zatraceně málo.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Kendrick
Nováček
Nováček

RAM

Příspěvek od Kendrick »

Ahoj. Díky za odpověĎ. A mám zkusit si koupit jenom větší, nebo i rychlejší RAMku? Pomůže to že bych koupil třeba 1GB 533Mhz, nebo je to jedno?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RAM

Příspěvek od Josko »

Kendrick píše:Ahoj. Díky za odpověĎ. A mám zkusit si koupit jenom větší, nebo i rychlejší RAMku? Pomůže to že bych koupil třeba 1GB 533Mhz, nebo je to jedno?
Ak nechceš taktovať tak kúp 400ku. A s časovaním CL3 alebo lepšie trochu rýchlejšie CL2,5.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: RAM

Příspěvek od myom »

Kendrick píše:Ahoj. Díky za odpověĎ. A mám zkusit si koupit jenom větší, nebo i rychlejší RAMku? Pomůže to že bych koupil třeba 1GB 533Mhz, nebo je to jedno?
Kup si 1GB víc je zbytečné. rychlost pamětí DDR400 tj. 400MHz. 533 ti nepojede, protože tato rychlost je pro DDR2 a to tvůj socket nepodporuje (předpokládám, že máš s.939). Jinak není zač.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Kendrick
Nováček
Nováček

Ramka

Příspěvek od Kendrick »

Tak jo. Vyzkoušim. Děkuju moc :o)
Sux00r
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sux00r »

Nejak shop na nakup komponentu, levny dobry
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Sux00r píše:Nejak shop na nakup komponentu, levny dobry
Nejvíc se mi osvědčil, jako asi hodně lidem tady, czechcomputer.cz
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Kendrick
Nováček
Nováček

RAMka

Příspěvek od Kendrick »

Tak ještě jednou ahoj všem :o) . Hledal jsem na vámi doporučeném e-shopu czechcomputer.cz , našel jsem si pamět DDR 1GB, 400MHz, časování CL2.5 . Je to Geil za 3005,- vč DPH . A nebo tam mají o 154,- dražšího Carsaira s časováním CL2 . Bude v tom rozdíl, a bude mi to vůbec chodit? A pak tam mají 1GB ale rozdělený do 2x 512MB. Je v tom rozdíl? Díky moc. Mějte se pěkně.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RAMka

Příspěvek od Josko »

Kendrick píše:Tak ještě jednou ahoj všem :o) . Hledal jsem na vámi doporučeném e-shopu czechcomputer.cz , našel jsem si pamět DDR 1GB, 400MHz, časování CL2.5 . Je to Geil za 3005,- vč DPH . A nebo tam mají o 154,- dražšího Carsaira s časováním CL2 . Bude v tom rozdíl, a bude mi to vůbec chodit? A pak tam mají 1GB ale rozdělený do 2x 512MB. Je v tom rozdíl? Díky moc. Mějte se pěkně.
Ak je tam rozdiel 154 korún tak sa viac oplatí ten Corsair s CL2 a keďže asi máš socket 754 tak to netreba rozdelené na 2x 512 lebo ti to aj tak nepôjde v dualchanelli.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

bud ten Corsair nebo jeste pohledej od Kingstonu HYPERX taky maj latenci CL2 a jsou super
....ze by to byl MELOUN
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

připlat si těch 154 kč a kup si ty s CL 2.Pro amd je lepší mít menší CL.
a vem si klidně samostatnej 1Gb modul.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“