Souvislost LCD, Grafická karta...

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
thommasino
Nováček
Nováček

Souvislost LCD, Grafická karta...

Příspěvek od thommasino »

Koupil jsem si LCD monitor: HYUNDAI B71D. A mám v plánu zakoupit grafickou kartu: Sapphire Atlantis X1900 XT 256MB(512MB).Bude to LCD schopno zobrazit to, co jsou tyto karty schopny nabídnout, nebo by to byly vyhozené peníze? :?
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Rozhodně to nejsou vyhozené peníze, tento LCD monitor má nativní rozlišení 1280x1024 a pokud chceš mít kvalitní obraz tam musíš hrát hry v tomto rozlišení na to potřebuješ dost výkonnou grafickou kartu pokud si chceš hry vychutnat na plné detaily.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

spíš otázka stojí tak, zdali grafická karta dokáže produkovat přijatelné fps na nativním rozlišení toho LCD ... x1900xt bezesporu ano :) (alespoň v současnosti a blízké budoucnosti)
thommasino
Nováček
Nováček

Příspěvek od thommasino »

Měl jsem obavy, že třeba při nastavení na plné detaily + vyhlazování, a s HDR, to monitor zobrazí nějak hůře, než třeba jiný "kvalitnější" se stejnými parametry. 8-)
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

thommasino píše:Měl jsem obavy, že třeba při nastavení na plné detaily + vyhlazování, a s HDR, to monitor zobrazí nějak hůře, než třeba jiný "kvalitnější" se stejnými parametry. 8-)
jediný problém oproti CRTčkám byly kdysi odezvy ... tohle LCD má koukám 4ms, takže žádný problém :) ke zhoršení kvality obrazu dojde, jak psal quakes, pouze pokud tam pustíš jiné než nativní rozlišení ...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

thommasino píše:Měl jsem obavy, že třeba při nastavení na plné detaily + vyhlazování, a s HDR, to monitor zobrazí nějak hůře, než třeba jiný "kvalitnější" se stejnými parametry. 8-)
Ano, kvalitnejsie monitory maju kvalitnejsi obraz - to je logicke, nie?

Cize ten Hyundai ma "rychly" TN panel - t.j. s najvacsou pravdepodobnostou 6-bit farby - t.j. okolo 260.000 farieb, co je podstatne menej ako 8-bit asi 16.000.000 farieb, takze jemne prechody budu pri velmi blizkom skumani rastrovane. Ale to je udel lacnych TN panelov a v poslednej dobe sa tento "6-bit trend" prenasa aj na MVA/PVA panely, co uz nie je moc potesujuce.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“